Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens fejlett robotizált és digitalizált akkumulátormodul-gyárat nyitott Norvégiában


2019.02.15
Forrás: Siemens, Hírek
Erna Solberg norvég miniszterelnökkel együtt a Siemens január 28-án megnyitotta a világ egyik legfejlettebb és leginkább robotizált akkumulátormodul-gyárát a norvégiai Trondheimben.

A jövőben műszakonként naponta 55 akkumulátormodult szerelnek össze a tengerhajózási és offshore piac számára. „Várakozásunk szerint ez a piac jelentősen bővülni fog a jövőben. Ezért ruháztunk be a biztonságos és megbízható akkumulátormegoldások fejlesztésébe” – nyilatkozta Bjørn Einar Brath, a Siemens Offshore megoldások részlegének vezetője. A gyárban nyolc robotállomásból álló robotizált és digitalizált gyártósor működik évente akár 300 MWh kapacitással. A beérkező, gyártáshoz használt alkatrészek kicsomagolásától az elkészült akkumulátormodul teszteléséig az egész gyár teljesen automatizálva működik. Egy akkumulátor kilenc modulból, egy modul pedig 28 cellából áll.

Eddig a norvég cégek jártak élen a hajózás villamosításában. A tengerhajózásban használt akkumulátorrendszerekbe történő befektetésről szóló globális döntésnek köszönhetően a Siemens akkumulátormegoldások iránt a nemzetközi piacon is fokozódik az érdeklődés. „Az ilyen megoldás iránt egyre növekvő érdeklődéssel találkoztunk Norvégián kívül is. Az új akkumulátorgyár ezért a nemzetközi piacot is kiszolgálja majd” – mondta Brath. Mivel Norvégia úttörő szerepet játszik a villamosításban, a Siemens Trondheim pedig elektromos megoldásainak technológiája és gyártási környezete miatt a hajózási és offshore alkalmazások terén, Trondheimet választották helyszínül.

Trondheimben több éves tapasztalaton alapuló kompetenciaközpontot hoztunk létre elektromos és hibrid megoldásokhoz. Ez olyan benyomást tett a globális vezetőségre, hogy most ránk bízták az új akkumulátor rendszerek fejlesztését” – mondta Anne Marit Panengstuen, a Siemens AS vezérigazgatója. A Siemensre ösztönzően hatott a norvég tengerhajózási ágazat ambiciózus ügyfeleinek közelsége, valamint az alacsony szén-dioxid-kibocsátású megoldások melletti szabályozói offenzíva.

Nagy villamosítási lehetőség
Eddig a piacot nagyrészt elektromos kompok eladása mozgatta, de az akvakultúrában és az offshore üzemekben használt halászhajók és munkahajók szintén jelentős potenciális jövőbeli lehetőségeket kínálnak. A gyár nemrégiben kapta meg az első megrendelését egy fúrószigeten használt akkumulátorok összeszerelésére. West Mira, a Northern Drilling nemzetközi olajfúró társaság egyik tengeri fúróplatformja lesz így a világ első fúróplatformja, amelyet modern akkumulátoros megoldás üzemeltet. Az ilyen fúrótoronynál a becslések szerint az akkumulátoros megoldás tizenkét százalékkal csökkentheti az éves üzemanyag-fogyasztást, tizenöt százalékkal az éves szén-dioxid-kibocsátást és tizenkét százalékkal az éves nitrogén-oxid-kibocsátást.

A tengeri termékekről további információt a következő oldalon talál: www.siemens.com/marine 

www.siemens.hu   


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.