Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A logisztikai piacra fejlesztett multikamerás rendszert a Bosch


2019.02.20
Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
¤ Kevesebb baleset: a villástargoncák számára készült multikamerás rendszer segíti a pontos manőverezést
¤ Négy kishatótávú kamera érzékeli a jármű teljes környezetét

¤  360 fokos, háromdimenziós kép segíti a vezetőt az irányításban

Stuttgart, Németország – A raktárcsarnokokban a leggyakoribb „hiánycikk” a hely. A targoncavezetőknek sokszor a legszűkebb folyosókon, polcrendszerek között kell manőverezniük, ami gyakran vezet a járművet vagy az árut érintő, olykor költséges balesetekhez, vagy akár személyi sérüléshez. Németországban éves szinten mintegy 12 ezer olyan balesetet jelentenek hivatalosan, amelyeknek villástargonca is részese (forrás: WEKA). A német Fa- és Fémipari Munkáltatók Felelősségbiztosítási Egyesületének (BGHW) egy felmérése szerint a balesetek elsősorban a tolatások során, a jármű közeli, egy és három méter közötti környezetében következnek be. „A vezető tekintete nem lehet egyszerre mindenhol, ebben nyújt segítséget a Bosch multikamerás rendszere” – mutatott rá Andrew Allen, a Bosch haszon- és nem közútijármű-részlegének felelőse.

360 fokos kép segíti a manőverezést
A multikamerás rendszer segítségével a vezető 360 fokban látja a targonca környezetét még akkor is, ha nagyméretű rakományt szállít. Ennek köszönhetően szűk helyen is egyszerűen felvehető, illetve mozgatható az áru. A rendszer továbbá segíti a villástargoncák pontos manőverezését és a különböző távolságok menet közbeni pontosabb becslését – a logisztikai műveletek így egyszerűen, biztonságosan és hatékonyan hajthatók végre. A multikamerás rendszert a szabályozóegység és négy különösen kompakt kialakítású, kishatótávú kamera alkotja, amelyekkel együttesen akár 8x8 méteres terület is belátható. A kamerákat eredetileg a Bosch személygépjármű-részlege számára tervezték, de most a logisztikai piac speciális követelményeire szabták át őket.

A jármű teljes környezetét érzékeli a rendszer
A kamerákat a jármű elején, hátulján és két oldalán helyezik el, s egyenként csaknem 190 fokos látószögükkel a jármű teljes környezetét érzékelik. A vezető részletgazdag háromdimenziós modellként látja járművét a képernyőn, amely a targonca működése közben is valós időben ábrázolja a környezetet. A képernyőn megjelenő nézeteket – önálló kameraképek vagy 360 fokos körkörös kép, illetve teljes- vagy osztottképernyős megjelenítés – a gyártó az adott jármű alkalmazási köre szerint előre konfigurálhatja, a vezető pedig a pillanatnyi munkaművelet szerint választhat a rendelkezésre álló lehetőségek közül.

A multikamerás rendszer segítségével elöl-, hátul és felülnézetben egyaránt megjeleníthető a jármű közlekedési útvonala, ami segíti a manőverezést és a besorolást. A rendszer szabályozóegysége a bekormányzási szöget megállapítva számítja ki a jármű útját, amit igény szerint a képernyőn is ábrázolhat. A bekormányzási szög változásával a rendszer az útvonalat újraszámolva módosítja a képet.

Háttér információ

A mobilitási megoldások a Bosch csoport legnagyobb üzleti szektora. Az előzetes adatok alapján 2018-ban 47 milliárd euró árbevételt generált, azaz a cégcsoport teljes árbevételének 60 százalékát. A Bosch csoport a világ egyik vezető autóipari beszállítója. A mobilitási megoldások üzletág olyan baleset-, stressz- és károsanyag-kibocsátásmentes mobilitást képzel el, mely a mobilitás három területén – automatizálás, elektromosítás, hálózatba kapcsolás – ötvözi a cégcsoport szakértelmét, és kínál integrált mobilitási megoldásokat ügyfelei számára. Az üzletág fő tevékenységi körei a következők: üzemanyag befecskendező technológia és meghajtási periféria-eszközök belső égésű motorok számára, elektromos meghajtási megoldások, járműbiztonsági rendszerek, vezetéstámogató- és automatizált funkciók, felhasználóbarát infotainment technikák, gépjárművek közötti, illetve gépjárművek és eszközök közötti kommunikáció, szerviz koncepciók, valamint utángyártás során nyújtott mérnöki támogatás és szervizelés. A Bosch olyan jelentős gépjárműipari innovációkért felel, mint az elektronikus motorvezérlés, az ESP® (elektronikus menetstabilizáló rendszer), valamint a közös nyomócsöves (common-rail) dízel technológia.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 410.000 munkatársat foglalkoztat (2018. december 31-én) és az előzetes adatok alapján 77,9 milliárd euró árbevételt ért el 2018-ban. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az intelligens városokhoz, a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz, és a hálózatba kapcsolt gyártáshoz. Szakértelmét az érzékelők technológiájában, a hálózatba kapcsolt szoftverek és szolgáltatások területén, valamint saját IoT felhőjében is hasznosítja, ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat kínál egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja innovatív megoldások létrehozása a hálózatba kapcsolt világ számára. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch 69.500 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén világszerte 125 telephelyen.

További információért látogasson el honlapunkra: www.bosch.hu


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; - Bosch


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;