Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Hibrid tehergépkocsival ügyesen elvégezhetők éjszaka a kiszállítási feladatok Stockholmban


2019.02.20
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Már jövedelmezően üzemeltetik a Scania nemrég bemutatott, hálózatról tölthető hibrid tehergépkocsiját Stockholmban, ahol csendes éjszakai kiszállításokat végez a McDonald’s éttermeibe.

A svéd fővárosban a zajkorlátozások miatt általában nem engedélyezik a belvárosban az éjszakai kiszállításokat.

A tesztüzemeltetést a Civitas Eccentric nevű EU-s kezdeményezés keretein belül végzik Stockholm városával, a McDonald’s és logisztikai partnere, a HAVI vállalattal, a stockholmi Királyi Technológiai Intézettel és a Scaniával együttműködésben.

Automatikus beállítások előre meghatározott zónákban

A hálózatba kapcsolt tehergépkocsi a földrajzi pozíción alapuló virtuális kerítést kínáló Scania Zone szolgáltatás használatával támogatja a járművezető munkáját és csökkenti a városközpontokban a forgalom okozta zavaró tényezőket. Az előre meghatározott zónákba belépve a jármű automatikusan az érvényes szabályozásokhoz igazodik, mint például a károsanyag-kibocsátási előírások és a sebességkorlátozások.
Mivel a hálózatról tölthető hibrid jármű akár 10 kilométert is megtehet tisztán elektromos üzemmódban, csendesen, a kiszállítások elvégezhetők éjszaka a közel üres utakon. Az általános előírásoknak megfelelően a kiskereskedelmi kiszállítások többségét reggelre időzítik, mielőtt az üzletek kinyitnának, ezért a tehergépkocsik rendszerint beragadnak a csúcsforgalomba. Stockholm városa felmentést adott ezeknek a kiszállítási tesztüzemeltetésben részt vevő járműveknek az éjszakai közlekedési tilalom alól.

Akár 90 százalékkal kisebb szén-dioxid-kibocsátás

A tehergépkocsi hidrogénezett növényi olajjal (HVO) üzemel a HAVI raktára és Stockholm belvárosa közötti 22 kilométeres úton, ami akár 90 százalékkal is csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. A városközpontba érve a jármű a Scania Zone szolgáltatás segítségével automatikusan elektromos hajtásra áll át.
Az akkumulátor egyrészt a mozgási energiát hasznosító visszatápláló fékezéssel, másrészt külső forrásból tölthető. Az egyik étteremhez telepítettek egy járműtöltőt, hogy a be-, illetve kirakodások közben, valamint a járművezető pihenőideje alatt növelni lehessen az akkumulátor energiaszintjét.

Ez a megoldás két világ legjavát ötvözi

Ez a megoldás két világ legjavát ötvözi” – mondta Camilla Eklöf, a HAVI svédországi részlegének biztonsági és környezetvédelmi menedzsere. A tehergépkocsi csendesen és károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedhet az érzékeny városi területeken, ugyanakkor teljes terheléssel is a hatótáv korlátozása nélkül haladhat az autópályákon, a bioüzemanyagnak köszönhetően minimális szén-dioxid-kibocsátással.

A Civitas Eccentric nevű EU-s kezdeményezés az elővárosi kerületekben élő emberek fenntartható közlekedését és a városközpontok károsanyag-kibocsátástól mentes áruforgalmi logisztikáját szolgáló innovatív megoldásokra összpontosít. A kezdeményezés résztvevői Stockholm (Svédország), Madrid (Spanyolország), München (Németország), Rusze (Bulgária) és Turku (Finnország).

A Scaniáról
A Scania a szállítmányozási iparág vezető gyártói közé tartozik. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt közösen vezetjük a változást, mely a fenntartható fejlődés irányába mutat. 2017-ben 82.500 tehergépjárművet és 8.300 autóbuszt értékesítettünk, valamint 8.500 ipari- és hajómotort adtunk el ügyfeleinknek. A nettó értékesítési árbevétel megközelítette a 120 billió svéd koronát, aminek 20%-a a szervizszolgáltatásokból adódott. Az 1891-ben alapított Scania több mint 49.300 alkalmazottjával mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, kiegészülve Brazíliával és Indiával, míg a termelés Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában folyik, regionális központtal Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus AG tagja, ami nemrég TRATON AG-vé alakult.
További információkért látogasson el a www.scania.hu weboldalra!


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;