Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens az Ipar 4.0 megvalósítására mutat be intelligens megoldásokat


2019.02.22
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens az Ipar 4.0 megvalósítására kidolgozott intelligens megoldásokat állítja a 2019-es Hannoveri Vásár „Digitális Vállalat – Az ipar továbbgondolása!” címmel tartandó bemutatójának középpontjába.

A 9-es csarnokban egy körülbelül 4.000 négyzetméteres kiállítási területen a Siemens ezeket a megoldásokat a Digitális Vállalat portfóliójának számos új elemével együtt fogja bemutatni, amelyeket a feldolgozóipar digitális átalakítására terveztek. A jövő technológiáit portfóliójába integrálva a Siemens új és átfogóbb termékválasztékot kínál az ipari adatok exponenciális növekedésének kiaknázásához. A vállalat kínálata a mesterséges intelligencia (AI) és az edge computing használatától kezdve magába foglalja a jövőbeli gyártás- és folyamatautomatizálást is. A Siemens a hálózatüzemeltetők és digitális vállalatok számára készült integrált energia megoldásokat is bemutat majd. Ez a sokoldalú portfólió lehetővé teszi, hogy mérettől és ágazattól függetlenül az ipari vállalkozások elérjék azt a fokozott rugalmasságot és termelékenységet, amelyre az egyre növekvő kihívások miatt szükség van.
 
A Siemens a Digitális Vállalat megvalósításával és a jövőbeli technológiák felhasználásával kapcsolatos jövőképét több kiállítással, valamint két kiemelt bemutatóval kívánja szemléltetni. Az egyik ilyen bemutató a vegyiparral foglalkozik, amely egy olyan zöldmezős termelőüzem teljesen virtuális megjelenítésére épül – a laboratóriumokat, továbbá az automatizálási- és szabályozástechnikát is beleértve –, amely a biomasszából készült poliamid fenntartható és környezetvédelmileg hatékony gyártását támogatja.

Az autóipari bemutató azt szemlélteti, hogy a digitális iker (digital twin), az additív gyártás, az innovatív robotika és az automatikus irányítású járművek alkalmazása hogyan alapozza meg a rugalmas és hatékony elektromosjármű- és akkumulátorgyártást.

A termékinnovációval és jövőbeli technológiákkal kibővített Digitális Vállalat portfóliónk segítségével ügyfeleink még nagyobb versenyelőnyre tehetnek szert saját ágazataikban” – magyarázta Jan Mrosik, a Digital Factory divízió vezérigazgatója. „A portfólió tartalmaz edge és cloud computing által megalapozott modern adatelemzési módszereket is. A Mendix felvásárlásának köszönhetően vállalatunkhoz a low-code alkalmazások egyik piacvezető fejlesztője csatlakozott: A Mendix-platform és a hozzá tartozó eszközökkel és szolgáltatásokkal a felhasználók akár tízszer gyorsabban fejlesztheti saját alkalmazásaikat.” A felhasználók ezenkívül élvezhetik a felhőalapú MindSphere IoT operációs rendszert körülvevő folyamatosan bővülő ökoszisztéma előnyeit is. A független MindSphere World felhasználói szervezet tagsága Európában (Németország és Olaszország) és Délkelet-Ázsiában (Szingapúr) immár mintegy 90 felhasználóra tehető.

A Hannoverben bemutatott termékinnovációk között említhető az NX szoftver legújabb verziója, amely gépi tanulási (ML) és mesterséges intelligencia (AI) funkciókkal bővült. Ezek az új szolgáltatások képesek előre jelezni a következő műveleteket és frissíteni a felhasználói felületet, hogy a felhasználók a nagyobb termelékenység érdekében hatékonyabban használhassák a szoftvert. A Siemens ezen kívül bemutatja még a mechatronikai gép- és gyártósortervezést támogató E-CAD-funkcióit is, amelyeket az új „Electrical Design” modul biztosít.
 
Új elvárások a folyamatirányítási technológiában

Újragondoljuk a folyamatirányítási technológiát és a Hannoveri Vásáron bemutatjuk innovatív új folyamatirányítási rendszerünket” – mondta Eckard Eberle, a Process Automation üzletág vezérigazgatója. „A teljesen új, webalapú rendszer és a többfelhasználós koncepció műszaki és üzemeltetési célú alkalmazása új és hatékony munkamódszereket kínál ügyfeleinknek.” Az új koncepció lehetővé teszi, hogy a szaktudás bárhol és bármikor felhasználható legyen, az innovatív Simatic PCS 7 hardver pedig ideális megoldást jelent az ügyfelek felkészítésére, hogy az új rendszert akár már ma munkába állíthassák.

Az ügyfelek ezenkívül kihasználhatják a PlantSight által kínált előnyöket is: ez a rendszer különböző adatforrásokból nyert adatokkal segíti a gyors hozzáférést korábban elérhetetlennek gondolt információkhoz. A gyár szinkronizálása a releváns műszaki adatokkal lehetővé teszi a gyártási folyamat digitális ikrének létrehozását. A gyárak üzemeltetői így magas fokú megbízhatóságot és információminőséget érhetnek el, ami megalapozza a folyamatos rendelkezésreállást és a magasabb szintű megbízhatóságot.

A vásáron bemutatott egyéb Siemens-innovációk között említhetők még az új CloudConnect termékek, amelyekkel területi szintről lehet adatokat továbbítani különféle felhőalapú platformoknak.

A digitalizálás alapját képező intelligens automatizálási koncepciók

A TIA-portfóliónk révén olyan intelligens automatizálási koncepciót biztosítunk, amely a digitalizálás alapját képezik. Ugyanakkor új technológiákat, mint például edge computing és mesterséges intelligencia megoldásokat is integrálunk a TIA-ökoszisztémába az automatizálás jövőjének megalapozásához. Ezeket a jelenlegi szoftverkörnyezeteinkkel kombinálva teljesen új lehetőségek nyílnak a termelési adatok felhasználására és ugyanakkor jelentős termelékenységnövekedés is elérhető” – mondta Ralf-Michael Franke, a gyári automatizálási részleg vezérigazgatója. A Siemens Hannoverben egy olyan felhasználási esettel jelentkezik, amelyet a gyakorlatban már alkalmaznak a vállalat ambergi üzemében. Az edge computing, a mesterséges intelligencia és a MindSphere integrációja már felbecsülhetetlen értékűnek bizonyult a nyomtatott áramköri lapok röntgenberendezéssel végzett minőségellenőrzésénél a Simatic termékek gyártása során, mivel lehetővé tette a végső ellenőrzések számának drasztikus csökkentését. A termékinnovációk között szerepel még egy 8. generációs Intel processzorokat tartalmazó új generációs csúcstechnológiás ipari PC is. A vásáron bemutatásra kerül még egy, a Siemens és a Festo által kifejlesztett innovatív hajtási és vezérlési koncepció, amely a többegységes szállítórendszert integrálja a Bosch Rexroth szállítórendszerébe. Ez lehetővé teszi a termelési folyamatok nagyobb rugalmasságot és hatékonyságot biztosító tervezését olyan területeken, mint például az akkumulátorgyártás.

Innovatív megoldások a gépgyártás digitalizálására

A digitalizálás a termelékenység első számú hajtóereje a gépgyártással foglalkozó ügyfeleink számára. Ez éppúgy vonatkozik a klasszikus szerszámgépek és termelő szerszámgépek gyártóira és felhasználóira, mint a gépek vevőire az additív gyártás területén. A Siemens Digitális Vállalat portfóliója által kínált lehetőségek tárháza rendkívül széles körű, amely magába foglalja az adatelemzésre és komplex szerszámgépek teljesítményének javítására használt valós idejű edge computing alkalmazásokat, valamint a teljes gyártósorok és gyárak digitalizálását is” – mondta Wolfgang Heuring, a Motion Control üzletág vezérigazgatója. A Siemens a vásáron számos olyan új felhőalapú és cloud computing szoftvermegoldást mutat be, amelyeket az adatelemzés és a gépi tanulás elősegítésére, illetve a szerszámgépek teljesítményének növelésére terveztek. A vásáron szerepet kap még a szoftver- és az irányítástechnológia integrált felhasználása szerszámgépekkel és modern robotikával kombinálva az additív gyártás területén. A digitalizálás szintén központi szerepet kap a hajtástechnológiában. A Sidrive IQ IoT digitalizálási kínálatával a Siemens olyan alkalmazásokat és szolgáltatásokat mutat be, amelyek a MindSphere-hez történő csatlakoztatással optimalizálják a hajtásokat. A kiemelt termékek között szerepel a G120X termékcsalád, amely a víz/szennyvíz-, illetve a szivattyú- és ventilátorgyártó ágazatot célozza, valamint az új Simatic Micro-Drive szervohajtásrendszer a biztonságot nyújtó rendkívül alacsony feszültségtartománya miatt.

Hálózatüzemeltetők és digitális vállalatok számára készült integráltenergia-megoldások

Az ipari vállalkozások olyan megoldásokat igényelnek, amelyek lehetővé teszik a saját előállítású energia gazdaságos felhasználását, a fokozott energiahatékonyságot és az automatizált digitális gyártási folyamatok optimális támogatását. „Az iparvállalatok digitális átalakulása csak akkor lehetséges, ha megfelelően tervezett elektromos infrastruktúra áll rendelkezésre. Ez nemcsak az épületek, üzemek és gépek megbízható energiaellátását teszi lehetővé, hanem alapvető adatokat is szolgáltat az iparban használt IoT-hoz” – mondta Ralf Christian, az Energy Management divízió vezérigazgatója. Hannoverben a Siemens az elektromos hálózathoz tervezett innovációk mellett az ipari és infrastrukturális létesítmények intelligens és fenntartható energiaellátására szolgáló megoldásokat is bemutat. A pavilon látogatói megismerkedhetnek az energiaelosztás és a digitális automatizálási környezetek új, intelligens rendszerekkel és eszközökkel történő problémamentes integrációjával: ezen rendszerek és eszközök közül néhány közvetlenül kapcsolódik a MindSphere-hez.

További információ a Siemens részvételéről a 2019-es Hannoveri Vásáron a következő címeken érhető el:
www.siemens.com/press/hm19 és www.siemens.com/hannovermesse 

www.siemens.hu   


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR), virtuális ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens ; Kiállítás, konferencia


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;