Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens a beszállítói számára kötelező érvényű kiberbiztonsági követelményeket léptet érvénybe


2019.02.22
Forrás: Siemens, Hírek
2019. február 15-től az új Siemens-beszállítóknak meg kell felelniük a kötelező érvényű kiberbiztonsági minimumkövetelményeknek, amelyek fokozatosan lépnek életbe, továbbá az új szerződések egy külön, kötelező érvényű záradékkal egészülnek ki.

Ezek a követelmények többnyire a biztonsági szempontból kritikus komponensek/alkatrészek – mint például a szoftverek, a processzorok és a bizonyos típusú vezérlőegységekhez használt elektronikus alkatrészek – beszállítóira fognak vonatkozni. Azoknak a meglévő beszállítóknak, akik még nem felelnek meg a követelményeknek, fokozatosan kell végrehajtaniuk azokat. A cél a digitális ellátási lánc nagyobb mértékű védelme a hackertámadások ellen. Ebben a tekintetben a Siemens követi a Charter of Trust által a kiberbiztonságra vonatkozóan megalapozott irányt. A követelmények szerint például a beszállítóknak különleges szabványokat, eljárásokat és módszereket kell beépíteniük a termékeikbe és a szolgáltatásaikba. Ennek célja megakadályozni a beszállítóknál – így a Siemens-termékeknél is – előforduló biztonsági réseket és kártevő kódokat. A jövőben a beszállítóknak például rendszeresen maguknak kell biztonsági ellenőrzéseket végezniük, teszteket lebonyolítaniuk és korrekciós intézkedéseket tenniük. A Siemens ezeket a követelményeket saját tevékenységére vonatkozóan is kötelezővé teszi.

Ez a lépés lehetővé teszi számunkra, hogy holisztikus módon csökkentsük a biztonsági incidensek kockázatát a teljes értékláncban, és ügyfeleinknek nagyobb mértékű kiberbiztonságot biztosítsunk” – mondta Roland Busch, a Siemens igazgatósági tagja, operatív vezérigazgatója és technológiai igazgatója. „Ha minden partnervállalatunk globálisan megalapozza ezeket az intézkedéseket, és azokat a beszállítóival együtt hajtja végre, óriási hatást érhetünk el, és biztonságosabbá tehetjük a digitális világot.

2018 őszén a Siemens tovább erősítette a hackertámadások visszaszorítására irányuló belső kapacitásait, és átalakította a kiberszervezetét. Világszerte működő hálózatként az új részleg ötvözi az egykor különálló területeket. Ennek eredményeként a Siemens ma már az első nagyvállalat, amely holisztikus megközelítést alkalmaz a kiberbiztonság témájára vonatkozóan. Az új Siemens-szervezet nemcsak vizsgálja, elemzi és visszaszorítja a hackertámadásokat, hanem új kiberbiztonsági szolgáltatásokat is fejleszt, és a vállalat üzleti részlegeivel együttműködve közösen piacra is viszi ezeket a szolgáltatásokat. A cél, hogy a támadásokra még nagyobb sebességgel és rugalmassággal reagálhassanak. Emellett a vállalat tovább erősítette a kiberbiztonsági vezetőkből álló hálózatát valamennyi régióban és valamennyi részlegnél, akik most Natalia Oropezának, a Siemens vezető kiberbiztonsági tisztviselőjének jelentenek.

A Siemens több, mint 30 éve tevékenykedik a kiberbiztonság terén. Az első kiberbiztonsági csoportja 1986-ban jött létre. A vállalat jelenleg mintegy 1.275 olyan munkavállalót foglalkoztat világszerte, akik kizárólag a kiberbiztonsággal kapcsolatos ügyeken dolgoznak. A részlegek és a régiók többi munkavállalói is hozzájárulnak a vállalat tevékenységeihez a kiberbiztonság terén.

Ez a sajtóközlemény és a Charter of Trusttal kapcsolatos további információk a következő címen érhetők el: www.siemens.com/press/cybersecurity 

www.siemens.hu    


NEWS: ; IT, informatika ; Internet ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 10.000 videó:
IpariCégek.hu
.