Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Sokoldalú, akadálymentes és beépített biztonságú működés az egész rendszerben: új szervohajtásrendszer a védelmi törpefeszültség-tartomány számára


2019.03.01
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens a Simatic Micro-Drive elnevezésű új szervohajtásrendszer bevezetésével bővíti a 24-48 V egyenáramú/elektronikus kommutációjú motorokhoz használatos biztonsági törpefeszültségű hajtásokból álló termékcsaládját.

Az új rendszer lehetőséget nyújt arra, hogy UL-tanúsítvánnyal rendelkező alkotóelemekkel egyedi kombinációkat alakítsanak ki, és a rendszer a PDC (Profidrive Vezérlésű) szervo átalakítót, valamint motorok és csatlakozókábelek rugalmas skáláját is tartalmazza. A Simatic vezérlőkhöz történő egyszerű csatlakozás segítségével jelentősen csökken a műszaki tervezéshez szükséges munkaterhelés, a TIA portálon keresztül megvalósuló, a Siemens automatizálási technológiájába történő integrálás pedig az egyszerű üzembehelyezést és szervizelést biztosítja. A kommunikáció a Profisafe és Profidrive profilokat használó Profinet IRT-n keresztül történik. A Biztonságos Korlátozott Nyomaték (SLT) nevű új beépített biztonsági funkció úgy korlátozza a nyomatékot, hogy a működésben lévő motor áramát felügyeli.
 
A beépített Simatic Micro-Drive rendszer négy különböző méretű burkolattal érhető el a 0,05 és 1 kilowatt közötti teljesítménnyel rendelkező motorok esetében. A különböző teljesítményű motorok mindegyikénél a négynegyedes hajtás egy beépített kikapcsolhatatlan fékchoppert tartalmaz, amely visszatápláló fékezést tesz lehetővé akkumulátoros üzemmódban. A rendszer valamennyi mozgásvezérlő funkcióját olyan további vezérlőkkel egészítették ki, mint például a Simatic és a Simotion. A Biztonságos Nyomaték Kikapcsolás (STO), a Biztonságos Megállás Funkció (SS1), a Biztonságos Korlátozott Nyomaték (SLT), a Biztonságos Korlátozott Fordulatszám (SLS) és a Biztonságos Sebességfelügyelet (SSM) beépített biztonsági funkciókat tartalmazzák a Simatic Micro-Drive F és FIO változatok, a Biztonsági Fékvezérlés (SBC) funkció ugyanakkor csak az FIO változatok esetében érhető el. Működés közben az FIO változatok biztonsági I/O-jaikat használják. A TIA portál minden egyes biztonsági funkció aktiválásához használható. Valamennyi üzemeltetéssel összefüggő adatot közvetlenül a vezérlőhöz lehet küldeni a Simatic Micro-Drive-ról, és ezeket olyan felhőalapú platformokhoz lehet továbbítani, mint például a MindConnect-en keresztül elérhető MindSphere. Annak érdekében, hogy a Simatic Micro-Drive-hoz használt motorok és csatlakozókábelek terén az ügyfelek elvárásaira a lehető legnagyobb rugalmassággal tudjunk reagálni, a Siemens olyan vállalatokkal alakított ki termékszintű partnerkapcsolatot, mint a Dunkermotoren, az ebm-pabst, a Harting és a KnorrTec. A szervohajtás-rendszer változatos alkalmazási területek széles körében használható, mint például a precíziós pozícionálás, a tároló és visszakereső berendezésekhez vagy raktározási rendszerekhez használt automatikáknál, az automatikus irányítású járműrendszereknél (AGV), vagy az orvosi célú technológiáknál.

A Simatic Micro-Drive-val kapcsolatos további információkért, kérjük, látogassa meg a www.siemens.com/micro-drive weboldalt.
A termék-partnereinkkel (Dunkermotoren, ebm-pabst, Harting és KnorrTec) kapcsolatos további információkért, kérjük, látogassa meg a www.siemens.com/productpartner weboldalt.
A Siemens 2019-es Hannoveri Vásáron való részvételével kapcsolatos további információkért, kérjük, látogassa meg a www.siemens.com/press/hm19 vagy a www.siemens.com/hannovermesse weboldalak egyikét.

www.siemens.hu  


NEWS: ; IT, informatika ; Internet ; Fém, gépipar ; Logisztika ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.