Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens H-osztályú gázturbinák üzemideje elérte az egymillió órát


2019.03.01
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens H-osztályú gázturbinák első piaci bevezetésére közel egy évtizede került sor. Most jelentős mérföldkövet sikerült elérni, hiszen a gázturbinák működési ideje meghaladta az egymillió órát.

Jelenleg 70 turbina működik négy kontinensen és eddig közel 100 gép került értékesítésre – így kategóriájában az SGT-8000H piacvezető, kiemelkedő teljesítményt nyújt és az iparágban benchmarknak számít. Első megjelenése óta a Siemens SGT5-8000H gázturbina teljesítménye 375 megawattról 450 megawattra nőtt, és hatékonysága több mint 61 százalékra javult a kombinált ciklusú üzemeltetésben. A folyamatos fejlesztéseknek és a HL-osztályú gázturbináktól átvett technológiáknak köszönhetően a Siemens tovább fejleszti a H-osztályú turbinákat és azok kínálatát.
 
Az SGT-8000H gázturbina magas kombinált ciklusú hatékonysága, kiforrottsága és megbízhatósága különösen fontos olyan városi területeken és országokban, ahol az energiaigény folyamatosan nő – mint például Mexikóban, Egyiptomban, Malajziában. Az SGT-8000H széles terhelési sávban, alacsony NOx-kibocsátással és rendkívül rugalmasan működik, terheléskövető módon 60 MW/perc (SGT6-8000H, 60Hz) / 80 MW/perc (SGT5-8000H, 50Hz) mellett. Ezzel ideális választás ciklikus csúcsterheléses környezetbe is. A működési rugalmasság segít a hálózat kiegyenlítésében, ami egyre nagyobb nehézséget okoz a megújuló energia források növekvő részaránya miatt. A turbina kombinált hő- és villamoserőművekben (CHP) is használható – erre jó példa a németországi Lauswardban működő CHP-erőmű, ahol a felhasznált földgáz általános üzemanyag-hatékonysága így 85 százalékot is elérhet.

A H-osztályú turbinákat világszerte használják, sok turbina üzemel például az Egyesült Államokban és Délkelet-Ázsiában. Gyorsan növekvő energiaszükségletük miatt a kis területű és gyorsan fejlődő ázsiai országok (például Dél-Korea, Kínai Köztársaság (Tajvan), Szingapúr és Hongkong) választása is gyakran a H-osztályú turbinára esik. Dél-Koreában jelenleg 15 SGT6-8000H gázturbina üzemel.
 
Az SGT-8000H flotta jelentős növekedéséhez hozzájárult a Siemens történetének legnagyobb egyedi rendelése. 2015-ben az Egyptian Electricity Holding Co. (EEHC) 24 db H-osztályú gázturbinát rendelt. A turbinákat mindössze 27 hónap alatt üzembe állították kombinált ciklusú (CCPP) erőművekben, Beni Suef, Burullus, New Capital helyszíneken. A projektben a Siemens generálkivitelezőként (EPC) is szerepelt. Erről bővebben ezen a linken olvashatnak: https://w5.siemens.com/web/hu/hu/sajtoszoba/hirek/Pages/20180810-pg-rekord-egyiptomi-megaprojekt.aspx 

2017-ben a Siemens megjelentette a HL-osztályú gázturbináit, amely a H-osztályú turbinák bevált tervezésére és működési tapasztalataira épült. Új, de alaposan tesztelt technológiák – mint például a lapátok rendkívül hatékony belső hűtése és modern égési rendszer – révén ezek a nagygépek 63 százalék feletti CCPP hatékonysággal dolgoznak. Az 50Hz-es verzió teljesítménye 593 MW. A 60Hz-es HL-osztályú, 405 megawattos SGT6-9000HL turbinából már két darabot adtak el. Az első 50Hz-es SGT5-9000HL az Egyesült Királyságban kerül majd beüzemelésre. A berendezések gyártása már folyamatban van.

További információk a Siemens gázturbinákról:
https://new.siemens.com/global/en/products/energy/power-generation/gas-turbines.html 
További információk a Siemens H-osztályú gázturbinákról:
www.siemens.com/SGT5-8000H oder www.siemens.com/SGT6-8000H 
További információk a Siemens Power and Gas divíziójáról:
www.siemens.com/about/power-gas 

www.siemens.hu   


NEWS: ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.