Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens a tokozottsín rendszereknél alkalmazható adattovábbítás új formáját mutatja be


2019.03.08
Forrás: Siemens, Hírek
Az idei Hannoveri Vásáron mutatja be a Siemens a Sivacon 8PS termékcsaládba tartozó BD2, LD és LI típusú tokozottsín rendszerek új funkcióját.

A jövőben a powerline-technológia lehetővé teszi, hogy a tokozottsínek nem csak az áram, hanem az adatok továbbítására is szolgáljanak majd. A Siemens ezzel a megoldásával is hozzájárul ahhoz, hogy digitális korunkban még rugalmasabb, átláthatóbb és hatékonyabb legyen az energiaelosztás.
 
A powerline-modult a kommunikációra képes védelmi-, kapcsoló- és mérőberendezésekkel együtt a leágazó dobozokba integrálják. Ezt a modult a csatlakozás utáni azonnali használatot lehetővé tevő plug and play funkcionalitással lehet csatlakoztatni a tokozottsín rendszerhez. A mérésekből származó, például a teljesítményre, az áramra vonatkozó adatokat, valamint a diagnosztikai információkat – például a kapcsolási ciklusokat – magasabb szintű automatizálási és energiagazdálkodási rendszerekhez lehet továbbítani a tokozottsíneken lévő vezetőkön keresztül.

"A célunk az, hogy teljes mértékben kiaknázzuk a villamosítás körében a digitalizálásban rejlő lehetőségeket, a tervezéstől és a telepítéstől kezdve egészen az üzemeltetésig és karbantartásig,” hangsúlyozza Stephan May, a Siemens Energy Management divíziójához tartozó Középfeszültségű Termékek és Rendszerek ügyvezető igazgatója. „Továbbra is azon dolgozunk, hogy e cél érdekében továbbfejlesszük technológiáinkat. Örömünkre szolgál, hogy a powerline-technológia immár lehetővé teszi a számunkra, hogy most először egy rendszeren belül két funkciót is kínálhassunk, és ezzel biztosíthassuk az ügyfeleink számára, hogy még egyszerűbben és rugalmasabban használhassák a Sivacon 8PS termékcsaládot.

A tokozottsín rendszerek arról ismertek, hogy képesek az áramot hatékonyan, rugalmasan és biztonságosan továbbítani és elosztani. Jó példa erre a rugalmasságra a következő: kábellel történő csatlakozás esetén a szomszédos berendezések áramellátását előbb le kell kapcsolni ahhoz, hogy módosíthassunk egy járműipari gyártósort, például, ha további berendezéseket állítunk a gyártósorba. Csak ezt követően lehet a kábeles telepítési megoldáson a szükséges komplex változtatásokat végrehajtani.  A tokozottsín rendszerek révén az áramellátás leágazó egységei szükség esetén – a nemzeti szabványoktól függően – még abban az esetben is módosíthatók, kiegészíthetők és cserélhetők, ha éppen feszültség alatt állnak.

Az új integrált powerline-technológia immár lehetővé teszi, hogy a tokozottsín rendszerek ne csak áramot, hanem adatokat is továbbíthassanak. Az áram és az adatok egy rendszeren belül, párhuzamosan történő továbbítása a telepítés során is előnyökkel jár, hiszen többé nincs szükség kiegészítő adatkábelre. A powerline-technológiával rendelkező legágazó egységeket a csatlakozás utáni azonnali használatot lehetővé tevő plug and play funkcióval bármikor a meglévő rendszerekhez lehet csatlakoztatni.

Ezzel kiküszöbölhetjük a leállási időket, az áramellátást pedig rugalmasan az adott követelményekhez igazíthatjuk. „Az új, integrált powerline-technológia egyszerűsíti az átlátható üzemeltetést is, és növeli a digitális üzem rendszereinek rendelkezésre állását,” mondja a Siemens Sivacon Tokozottsín rendszerek részlegénél dolgozó Johann Braid termékmenedzser. „A mérési és diagnosztikai adatoknak a helyi vagy az olyan felhőalapú alkalmazások, mint a MindSphere – a Siemens felhőalapú, nyílt operációs rendszere – felé történő továbbítása révén energiahatékonysági intézkedéseket javasolhatunk, és alacsonyabb költségeket érhetünk el."

A Sivacon 8PS technológiai – és gazdaságossági – szempontból magasabb szintű alternatívát jelent a kábeles megoldással szemben. Mivel a rendszerek kevesebb helyet igényelnek, valamint követik az épületek körvonalát, hatékonyabbak a térkihasználás terén is, mint a kábeles megoldások. A tokozottsínek ugyanakkor gyorsabban és egyszerűbben telepíthetők, valamint könnyebben igazíthatók a változó követelményekhez. Az új powerline-technológia alkalmazásával a Sivacon 8PS tokozottsín rendszerek segítenek abban, hogy fenntartható és jövő-orientált energiaelosztási rendszert hozhassunk létre.

Az Energy Management divíziónkkal kapcsolatos további információért, kérjük, látogassa meg weboldalunkat
www.siemens.com/energy-management 
A tokozottsín rendszerekre vonatkozóan a következő oldalon talál további információkat
www.siemens.com/busbar 

www.siemens.hu   


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika ; IT, informatika ; Internet ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Kiállítás ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.