Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Erős forgalomra készülnek a hosszú hétvégén a repülőtéren


2019.03.14
Forrás: Budapest Airport, Hírek
Jelentős forgalomra lehet számítani már csütörtöktől kezdve a légiközlekedésben Budapesten.

Sokan kihasználják az idei első, háromnapos hosszú hétvége kínálta lehetőséget és egy-két nappal megtoldva elindulnak a napfényesebb tájak vagy éppen egy-egy izgalmas külföldi város felé.

Az előrejelzések szerint akár a napi negyvenezer utast is meghaladhatja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma a hosszú hétvége napjain. Ez ugyan elmarad a nyári időszak napi ötvenezres utasszámától, de így is érdemes lesz időben, minimum két órával a járat indulása előtt kijönni a repülőtérre. Sokan szállnak repülőre, hogy kihasználják a kínálkozó három szabadnapot, és külföldön töltsenek el pár napot. Egyes légitársaságok repülőgépeire ezekben a napokban egyáltalán nem vagy csak nagy nehezen lehet már szabad jegyet találni. Különösen az olyan mediterrán útirányok nagyon népszerűek, mint amilyen mondjuk Athén, Róma, Barcelona vagy Madrid.

A Budapest Airport biztonsági igazgatóságnak munkatársai is felkészülten várják a megnövekedett forgalmat: a csúcsidőszakban megerősített szolgálattal, minden utasbiztonsági folyosót üzemben tartva készülnek az utasok fogadására. Egy héttel ezelőtt, a 2B oldalon újabb utasbiztonsági folyosót helyeztek üzembe, itt már nyolc sor áll az utazók rendelkezésére. A 2A Terminálon pedig áprilisra várható az újabb biztonsági sor üzembe helyezése. A check-in pultok előtti területen sárga mellényes, hátukon hatalmas „I”-betűt viselő információs munkatársak segítik a tájékozódást a terminálon és irányítják az utasokat. Érdemes a terminálon elhelyezett hatalmas LCD-monitorokról tájékozódni, hogy melyik légitársaság gépe melyik check-in pultnál regisztrál, ugyanis a kapacitások jobb kihasználása érdekében, a kapuk kiosztása eltérhet az eddig megszokottaktól.

Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy az utasaink számára kényelmes körülményeket teremtsünk a biztonsági ellenőrzésen. Ezzel együtt, cseppet sem engedhetünk az ellenőrzés alaposságából, hiszen ez utasaink érdeke is. Így lesz ez ezen a hétvégén is” – nyilatkozta Szabó István, a Budapest Airport biztonsági igazgatója. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a hosszú hétvégén az induló utasok legalább két, de inkább két és fél órával a járat indulása előtt legyenek kint a repülőtéren, hiszen a kötelező ellenőrzéseken túljutva kényelmesebben töltehetik el az időt a terminálon a beszállásig. Fontos, hogy az utasok elég időt szánjanak az utazás repülőtéri szakaszára.

A Budapest Airport a következő évek során folyamatos beruházásokat hajt végre, amelyeknek köszönhetően gyorsabbá, kiszámíthatóbbá és kényelmesebbé válik a repülős utazás. A fejlesztéseket összefogó 6,5 milliárd forintos bud:plus program keretein belül már 2019 első félévében látványos változáson esik át a repülőtér. Egyebek mellett a megújuló biztonsági ellenőrzésnek és az önkiszolgáló poggyászfeladásnak köszönhetően a Budapest Airport felkészülten várhatja majd a nyári utazási szezont.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;