Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Hosszú hétvége a repülőtéren: teltházas parkolók


2019.03.19
Forrás: Budapest Airport, Hírek
Bár még nagyon messzinek tűnik a nyár, az idei tavasz első, háromnapos hosszú hétvégéje júliust idéző forgalom mellett zajlott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Csak március 15-én pénteken 44.746 induló és érkező utas fordult meg a repülőtér termináljain fennakadás nélkül, az ehhez szorosan kapcsolódó parkolókra azonban időnként ki lehetett tenni a „megtelt” táblát.  

Újabb 670 parkolóhely megnyitását tervezi a Budapest Airport idén június első felére, mert az már a mostani hosszú hétvégén kiderült, hogy az utazóknak megnövelt parkoló kapacitásra van szükségük. Jelenleg a Budapest Airport összesen 4.200 parkoló férőhelyet tud biztosítani az utazóknak és az itt dolgozóknak, ezeknek az ára és kategória besorolása elsősorban a használat tervezett időtartamától és a termináloktól való távolságtól függ. Ennek alapján alakítottak ki Terminál Parkolót, Business Parkolót (extra szolgáltatásokkal), Holiday és Holiday Lite parkolót, ahol ez utóbbi kettő szolgálja a legkedvezőbb árfekvésű és többnapos parkolást, igaz kb. 10 percnyi séta távolságra van az épülettől.

A Budapest Airport a következő évek forgalmi előrejelzéseit figyelembe véve tavaly ősszel kezdett hozzá egy új, a terminálokkal közvetlen összeköttetésben lévő parkolóház építéséhez, ezt azonban decemberben hatósági engedélyeztetési eljárási okokból le kellett állítani. Az előrejelzések szerint jelentősen több repülőtéri parkolóhelyre lesz szükség a jövőben. Más európai fővárosi légikikötőhöz képest ugyanis a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér sokkal kevesebb parkolóhellyel rendelkezik az utasforgalomhoz viszonyítva.

A mostani hosszú hétvégén rövid időre még az is előfordult, hogy a parkolók együttesen teljes telítettséggel üzemeltek, vagyis egyre nagyobb szükség lesz az újabb férőhelyekre is, a tervezett 670 parkolóhelyes bővítésen felül is a következő években. A repülőtéri Holiday és a pénztárca-barát Holiday Lite kategóriájú parkolók annyira népszerűek, hogy különösen egy hosszú hétvégén elég gyorsan megtelnek, emiatt érdemes igénybe venni az internetes, akciós előfoglalás lehetőségét. A parkolók tervezett bővítése is része a Budapest Airport átfogó repülőtér fejlesztési programjának. A parkolók ár/érték aránya pedig találkozik a piaci igényekkel, nem utolsósorban ez is hozzájárult a megnövekedett hétvégi forgalomhoz. A repülőtér üzemeltetője emellett a terminálon dolgozók számára elkülönített parkoló létesítését is tervezi.

A repülőtér megközelíthetőségét javíthatja az is, hogy a BKK és a Budapest Airport megállapodott a népszerű 100E jelzésű buszok sűrítéséről, amik a repülőtérről egyenesen Budapest belvárosába viszik az utasokat.

A Budapest Airport a következő évek során folyamatos beruházásokat hajt végre, amelyeknek köszönhetően gyorsabbá, kiszámíthatóbbá és kényelmesebbé válik a repülős utazás. A fejlesztéseket összefogó 6,5 milliárd forintos bud:plus program keretein belül már 2019 első félévében látványos változáson esik át a repülőtér. Egyebek mellett a megújuló biztonsági ellenőrzésnek és az önkiszolgáló poggyászfeladásnak köszönhetően a Budapest Airport felkészülten várhatja majd a nyári utazási szezont.

www.bud.hu     


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Ingatlan, építőipar ; Ipari hírek ; Ipari cégek ; BUD

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 10.000 videó:
IpariCégek.hu
.