Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens a KACO new energy GmbH megvásárlását tervezi


2019.03.22
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens március 1-én jelentette be arra vonatkozó terveit, hogy megvásárolja a KACO new energy GmbH, vagyis az energiával kapcsolatos teljesítményelektronika egyik vezető gyártójának string inverterekkel foglalkozó üzletágát.

A projektfejlesztés és az EPC-tevékenységek nem részei a felvásárlásnak. 2019 első felére tervezik a tranzakció lezárását, amelyhez hatósági jóváhagyásra is szükség van.
 
A németországi Neckarsulm székhelyű KACO new energy több mint kilenc országban tevékenykedik helyi értékesítési és szolgáltatótársaságokkal, és több mint 350 munkavállalót foglalkoztat. A KACO new energy termékcsaládja a teljesítménytartomány egészét lefedi a családi házakhoz, kereskedelmi épületekhez és infrastruktúrákhoz tervezett inverteregységektől kezdve egészen a többmegawattnyi elektromos áramot termelő teljes napelemparkrendszerekig. A vállalat kiemelt hangsúlyt fektet az egészen 1500 V-ig, és a legújabb félvezetők használatával működő, a napenergiához és tároláshoz alkalmazott string inverterek területén leggyorsabban növekvő szegmensekre. A KACO new energy a nagy igényeket támasztó környezetben történő telepítéshez kifejlesztette a szilícium-karbidon (SiC) alapuló újgenerációs invertertechnológiát, amely élenjáró teljesítménysűrűséghez és kiváló termikus viselkedéshez vezet.
 
A KACO new energy vállalatot 1999 óta Ralf Hofmann vezeti ügyvezető igazgatóként. 2016 végén a mulfingeni székhelyű vállalkozó, Gerhard Sturm társult tagként csatlakozott a vállalathoz. „Boldoggá tesz minket, hogy a Siemens képében olyan vásárlóra találtunk, akinél jó kezekben van a technológiai know-how-nk.
 
Erős vállalatcsoportba ágyazva a KACO new energy jól felkészült az elkövetkező évek kihívásaira
” – mondja Ralf Hofmann, a KACO new energy ügyvezető igazgatója, valamint Ralf Sturm és Dr. Marc-Olaf Grumann, a Sturm Family Office ügyvezető igazgatói.
 
Ezzel a felvásárlással a Siemens számára elérhetővé válnak a legújabb technológiák, a KACO new energy pedig hasznosíthatja a növekedéséhez szükséges erőforrásainkat. Együtt képesek leszünk a technológiát izgalmas növekedési szegmensekben alkalmazni” – magyarázza Cedrik Neike, a Siemens AG igazgatótanácsi tagja.
 
Az elosztott energia, a megújuló energiaforrások és az e-mobilitás egyre fontosabb szerepet töltenek be az energetikai értékláncban, és a technológia, megoldások és szolgáltatások nyílt és rugalmas ökoszisztémája révén egyre nagyobb intelligenciát igényelnek. A Siemens támogatja ügyfeleit és a társadalmat az éghajlatvédelemre vonatkozó ambiciózus célok elérésében. A KACO new energy kiegészítő teljesítményelektronikai portfóliójával a Siemens erősíti technológiai vezetői szerepét a decentralizált energiarendszerek erőteljesen növekvő területein, és megfelelő előnyöket biztosít az ügyfelek számára.
 
Jean-Christoph Heyne, a Siemens új Future Grids üzletágának vezetője hozzáteszi: „A Siemens jó helyzetben van ahhoz, hogy sikeres legyen az energia és mobilitási átmenetet támogató technológiában. A KACO new energy felvásárlása növeli portfóliónkat a „grid edge” vonzó növekedési szegmenseiben. 2019. április 1-én lép működésbe a Smart Infrastructure operatív vállalat, amelyben az elektrifikációban és az épületekben való erősségünk lehetővé teszi számunkra, hogy növekedjünk a piacon és tovább bővítsük a decentralizált energia, a megújuló energiaforrások, a tárolás, valamint az elektromos járművek töltésére szolgáló infrastruktúra területén."

Az alábbi weboldalon további információkat találhat az Energy Management divízióról:
www.siemens.com/energy-managemen

www.siemens.hu   


Cégfelvásárlás ; NEWS: ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Solar ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.