Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens együttműködési megállapodást írt alá a kínai SPIC villamosenergia-termelő társasággal


2019.04.05
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens AG és a kínai állami villamosenergia-termelő társaság (State Power Investment Corporation Limited, SPIC) átfogó stratégiai partnerségi keretszerződést írt alá.

A Siemens már korábban technológiai együttműködési megállapodást kötött az UGTC-vel (China United Heavy-duty Gas Turbine Company) nagyméretű gázturbinákra vonatkozóan. Az átfogó stratégiai partnerségi keretszerződést Qian Zhimin, az SPIC elnöke és Joe Kaeser, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója írta alá 2019. március 26-án, Pekingben. A partnerségi keretszerződés tovább bővíti a két társaság közötti együttműködést a villamosenergia-termelés terén a Siemens AG és az UGTC között korábban létrejött, technológiai együttműködési megállapodás keretein túlmutatóan, és segíti a kínai ellátólánc kialakítását. Mindkét társaság vállalta, hogy az együttműködést a legmodernebb technológiájú termékekre is kiterjesztik, például az erőművek digitalizációjára, hidrogénalkalmazási projektekre és decentralizált energiarendszerek intelligens energiamenedzsment-megoldásaira. Emellett a két fél projektek kivitelezésében is együttműködik, és világszerte közösen fejleszt gáztüzelésű villamos erőműveket.
 
Ezzel a megállapodással mindkét fél ki tudja használni a kínai villamosenergia-termelési szektor várható strukturális bővülését – mondta Joe Kaeser, a Siemens AG elnök-vezérigazgatója. – A keretszerződés újabb fontos mérföldkő a kínai vállalatokkal az elmúlt évtizedek során folytatott, már eddig is sikeres technológiai együttműködésünk történetében. Mindkét fél célja a ma bejelentett megállapodáson túlmutató, hosszú távú partnerségi kapcsolat kialakítása” – tette hozzá.
 
Siemens AG és az UGTC között korábban létrejött, nagyméretű gázturbinákra vonatkozó technológiai együttműködési megállapodást megelőzően a Siemens AG már 2018 júliusában egyetértési megállapodást kötött az UGTC többségi tulajdonosaként eljáró SPIC-vel. Az UGTC célja, hogy lehetővé tegye nagyméretű gázturbinák Kínában történő előállítását. A szerződés értelmében a Siemens az UGTC rendelkezésére bocsátja a gázturbinaprojekt sikeres megvalósításához szükséges tervezési, műszaki és tesztelési ismereteit. Mindkét megállapodás célja a felek közötti hosszú távú, mindkét fél számára előnyös partnerségi kapcsolat kialakítása.
 
Kína áramigénye folyamatosan növekszik, és a kormányzat elkötelezett a levegőminőség javítása mellett, ezért a szénerőművek helyét gázerőművek veszik át. Ennek megfelelően Kína már jelenleg is a világ egyik legnagyobb gázturbinapiaca, és jelentősége a következő évek során tovább fog nőni.

További információk a Siemens Gas and Power operatív vállalatáról:
https://new.siemens.com/global/en/company/about/businesses/gas-power.html

www.siemens.hu  


NEWS: ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 10.000 videó:
IpariCégek.hu
.