Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Gyártási folyamatokat és beszállítói láncokat optimalizáló optikai olvasó


2019.04.12
Forrás: Siemens, Hírek
Megjelent a Simatic MV550, a Siemens felsőkategóriás Simatic MV500 modellcsaládjának második optikai olvasója.

Az új berendezés a korábbinál nagyobb teljesítményű, így gyorsabb és megbízhatóbb olvasást tesz lehetővé – akár kedvezőtlen körülmények között is. Diagnosztikai és szervizcélokra a készülék kiegészítő Gigabit Ethernet interfésszel rendelkezik. A Simatic MV500 könnyen és biztonságosan csatlakoztatható felhőalapú alkalmazásokhoz, aminek segítségével a felhasználók optimalizálhatják a gyártási folyamatot és beszállítói láncot, valamint javíthatják a gyártás, a logisztika és az eszközkezelés hatékonyságát és minőségét.
 
A kiegészítő Gigabit Ethernet interfész akár 1 Gbps sebességű adatátvitelre is képes. Az alkalmazásokban nagyon magas olvasási sebesség mellett rögzített képeket a berendezés a megadott IT-szerverre továbbítja és azon tárolja. A nagysebességű gyártóüzemekben ez az egyetlen mód a tökéletesen megbízható hibadiagnosztika működtetésére. Az eszköz használatával növelhető az üzemkihasználtság, mivel csökkenthetők a leállási idők. Ha az interfészt nem használják diagnosztikai célokra, a készülékhez közvetlenül PC csatlakoztatható a szerviz- és karbantartási feladatok böngészőn keresztüli elvégzésére. A kiegészítő Gigabit Ethernet interfész lehetővé teszi a hálózatleválasztást is, megelőzve azt, hogy a (kamerától a vezérlőhöz és a kamerától a szerverhez menő) két adatfolyam megzavarja egymást, biztosítva az interferenciamentes kommunikációt.
 
A Simatic MV550 bevezetésével egy időben a Siemens jelentősen bővítette a teljes Simatic MV500 sorozathoz kínált kiegészítők körét is. Kaphatók például különböző gyújtótávolságú e-fókusz lencsék, valamint körfények különféle színekben és kialakítással, jelentősen növelve a felhasználási lehetőségeket. Az e-fókusz lencsékkel használható az „elektronikus fókusz” funkció az optikai olvasókon. A rugalmasan állítható, beépített körfényeknek köszönhetően az olvasó automatikusan képes alkalmazkodni az adott termékhez és a külső körülményekhez, például eltérő szögből beeső fényhez. A kiegészítők széles körével a készülék automatikusan képes alkalmazkodni a változó gyártási körülményekhez. Ezzel csökkenthetők a beüzemeléskor helytelen paraméterezésből adódó hibák, nagyon magas megbízhatóság érhető el, és ebből fakadóan csökkenthetők a kiesések és állási idők.
 
A konfigurálás nagyon egyszerű, hiszen az eszköz támogatja a webalapú eszközkonfigurációt és TIA-portálba történő integrálást. A hálózati és olvasási paraméterek egygombos konfigurálási lehetősége különösen egyszerűvé teszi a Simatic MV500 berendezések beállítását. A hatékony fizikai védelemnek (IP67) és robosztus felépítésnek köszönhetően az olvasó szélsőséges ipari körülmények között is megfelelően képes működni. A moduláris felépítésnek köszönhetően a termék számos célra használható és sokféle követelménynek képes megfelelni.
 
A Simatic MV500 modellcsalád első tagjához, a MV540 készülékhez hasonlóan a Simatic MV550 is egyszerűen és biztonságosan csatlakoztatható – a Simatic S7-1500 vezérlő és a CP 1545-1 kommunikációs processzor útján – felhőalapú alkalmazásokhoz, többek közt a Siemens nyílt, felhőalapú IoT operációs rendszeréhez, a MindSphere-hez. A működési adatok, például termékazonosítók és a hely és idő szerinti minőségadatok a felhőbe továbbíthatók, abban tárolhatók és statisztikailag rögzíthetők a gyártási folyamat és beszállítói lánc optimalizálása céljából.

További információk a témában:
www.siemens.com/optical-identification
További információk a Siemens szerepléséről a 2019-es Hannoveri Vásáron:
www.siemens.com/press/hm19 és www.siemens.com/hannovermesse 

www.siemens.hu   


NEWS: ; IT, informatika ; Internet ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; Kiállítás ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.