Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens az alállomások minden fő eleméhez jobb kapcsolódást biztosít


2019.04.12
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens az idei Hannoveri Vásáron mutatta be a Sensgear elnevezésű új digitális kapcsolóberendezés portfólióját és a továbbfejlesztett Sensformert.

A már jól bevált, digitálisan csatlakoztatott transzformátor, a Sensformer és az új Sensgear technológia együttes alkalmazásával az alállomások minden átviteli eszközéhez kapcsolódni lehet, így az operátorok valós időben és online alkalmazások segítségével ellenőrizhetik azok állapotát. A gázszigetelt kapcsolóberendezéseket, a megszakítókat, a túlfeszültség-levezetőket, a szakaszolókat, a mérőváltókat és a tekerccsel rendelkező termékeket ezentúl Sensgear technológiával fogják ellátni. Minden eszköz az okos és robusztus Internet of Things (IoT - a dolgok internete) gateway-en keresztül fog kapcsolódni, amely biztonságosan továbbítja a szükséges információkat a felhő alapú tárba és a megjelenítő platformra. Minden Sensgear termék nagyobb átláthatóságot, GPS-t és helyi időjárási információkat biztosít, valamint termék-specifikus mérési adatokat, többek között a gáz sűrűségéről, a folyadék hőmérsékletéről, a gáz szivárgásáról és a kapcsoló állásáról.
 
A Sensformer és Sensgear technológia segítségével minden operátor hozzáférhet ahhoz a felhő alapú platform alkalmazáshoz, amely megjeleníti az összegyűjtött adatokat, és lehetővé teszi az összes eszköz és a villamosenergia-hálózat státuszának valós időben történő áttekintését. A kapcsolódás és átláthatóság új szintjei minimalizálják a rendkívüli áramkimaradások, a szivárgások és a károsanyagkibocsátásért esetlegesen kirótt büntetésétek kockázatát. A valós idejű betekintések segítségével a villamosenergia-rendszerek üzemeltetői és az energiaszolgáltató vállalatok könnyebben megbirkóznak az olyan kihívásokkal, mint a megnövekedett kapacitásigények és a költségcsökkentések. Emellett könnyebbé válik a megújuló forrásokból származó villamos energia és az elosztott villamosenergia-termelés növekvő arányának a villamosenergia-hálózatba történő integrálása is.
 
"A digitális kor az üzleti tevékenységünk minden területére hatással van, az értékesítésünkre, az előállításra, a logisztikára és egyre nagyobb mértékben a termékeinkre is. Az IoT világában a termékeink csatlakoztathatósága kötelező eleme lesz annak a funkcionalitásnak, amelyet az ügyfeleink elvárnak a termékeinktől. Ma már nem vennénk olyan autót, amelyben nincsenek kapcsolódást lehetővé tévő alkalmazások, amelyek támogatják a vezetést, és növelik a kényelmet. A Siemens Sensgear és a továbbfejlesztett Sensformer segítségével mi formáljuk a trendet az energiaátviteli üzletágban, az alállomások fő berendezéseinek bővített funkcióival," mondja Beatrix Natter, a Siemens Gas and Power Átviteli Termékek vezérigazgatója. "Az innovációink nagyobb átláthatóságot biztosítanak a csatlakoztatható platformmal, és az átviteli eszközökhöz kínált analitikus appokkal. Közben pedig már a következő lépéseken dolgozunk: a digitális ikrekkel az aktív túlterhelés kezelés fejlett intelligencia lesz, és lehetővé teszi a bővített termelékenységet. A "csatlakozásra termett" transzformátorokkal kezdtük 2018-ban, és 2 éven belül minden leszállított átviteli termék alkalmas lesz a kapcsolódásra," tette hozzá.
 
Az átviteli termékeket gyártó iparban soha nem látott sebességgel fejlődik a digitalizáció. Az alállomások fő elemeit már felkészítették a termékek bővítésére. A további két új bővítéssel, a továbbfejlesztett Sensfomer és Sensgear termékekkel, a Siemens olyan új, hozzáadott értéket tartalmazó alkalmazást kínál, amely javítja a termelékenységet és az intelligenciát is. A kapcsolóberendezéseket meghibásodási index előrejelzéssel szállítjuk, hogy csökkenteni lehessen a nem tervezett állásidőket, és olyan jelentési funkcióval, amely megelőzi a fluortartalmú üvegházhatású gázok kibocsátását, egyéb mérési adatokkal együtt. A transzformátorok számára tervezett verzió olyan digitális ikerszimuláción alapul, amely valós időben modellezi a fizikai eszköz működését. A transzformátorokat aktív túlterhelés kezelővel, teljes hőmérséklet áttekintéssel és éles fogyasztási analitikával látjuk el.
 
A digitalizáció sikere szempontjából kritikus tényező a kiberbiztonság, ezért teljes körű titkosítást használunk a szenzor adatoknak a Siemens alállomásokról a felhőbe történő átviteléhez. A Sensformer és a Sensgear a legmodernebb számítástechnikai biztonsági technológia alkalmazásával készültek, és minden vonatkozó szabványnak megfelelnek.

További információ a Sensgearról:
www.siemens.com/sensgear 
További információ a Sensformerről:
www.siemens.com/sensformer 
További információ a Siemens szerepléséről a 2019-es Hannoveri Vásáron:
www.siemens.com/press/hm19 

www.siemens.hu  


NEWS: ; IT, informatika ; Internet ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Kiállítás ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.