Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Selyemút a levegőben: Együttműködési megállapodás a Budapest Airport a kínai Henan tartomány repülési-befektetés ügynöksége között


2019.05.25
Forrás: Budapest Airport, Hírek
Magyarország és Kína folytatja a gazdasági együttműködés fejlesztését az „Egy Övezet – Egy Út” kezdeményezés szellemében a légiszállítás területén.

Ez volt a mottója a kínai Henan Tartomány Polgári Légiközlekedés Fejlesztési és Befektetési Ügynökség, a Külgazdasági és Külügyminisztérium valamint a Budapest Airport által közösen szervezett kínai-magyar gazdasági fórumnak, amit Budapesten tartottak az elmúlt napokban.

Kína ötödik legnagyobb gazdasági teljesítőképességű tartománya készen áll a légiközlekedési és teheráru szállítási kapcsolatok további fejlesztésére. Ennek alapjait fektette le az a közvetlen cargo repülőjárat, amelyet idén áprilisban indítottak el a kínai Csengcsou és Budapest között. Azóta heti két alkalommal közlekedik a Cargolux légitársaság Boeing B747F, egyenként 100 tonna szállítási kapacitású tehergépe a Henan tartományban fekvő Csengcsou és Budapest között. A jövőbeni fejlesztés, együttműködés és információcsere kereteit rögzítették abban a megállapodásban, amit Menczer Tamás külügyi államtitkár jelenlétében írt alá a Henan Tartomány Polgári Légiközlekedés Fejlesztési és Befektetési Ügynökség és a Budapest Airport vezetője a magyar fővárosban.

Ezt megelőzően mintegy 140 főnyi küldött és szakértő vett részt a Budapesten rendezett gazdasági fórumon. A kínai küldöttséget Jü Hung-csiu, Henan Tartomány Kínani Kommunista Párt Szervezete első titkárának a helyettese vezette. A Kína központi részén fekvő, alföldi tartomány, amely a Sárga-folyótól délre helyezkedik el, több, mint százmillió embernek ad otthont és egyben az ötödik legnagyobb gazdasági teljesítményű kínai régió. A most aláírt dokumentum újabb lökést adhat a kínai-magyar légiszállítási kapcsolatoknak.

A magyar-kínai kapcsolatok még soha nem voltak ennyire kedvezőek, mint most. Magyarországra eddig 4,5 milliárd dollárnyi közvetlen kínai befektetés érkezett, az itt található kínai cégek pedig 15.000 magyar embernek adnak munkát.” – jelentette ki a fórumon Menczer Tamás, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára. Emlékeztetett arra is, hogy Kína és Magyarország az idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulóját.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ideális állomás a „Légi Selyemúton”, az Európa és Ázsia közötti kereskedelmi forgalom számára. A Henan tartományi légiközlekedés fejlesztési céggel most aláírt megállapodás fontos lépés a kínai partnerekkel folytatott együttműködésünk elmélyítésében és megerősíti Budapest, mint légi áruelosztó központ, vezető szerepét a régióban.” - hangsúlyozta az aláíráskor Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Arról is beszélt, hogy a Budapest Airport mintegy 15 milliárd forintot (kb. 46 millió eurót) fordított az új, BUD Cargo City nevű logisztikai központ megépítésére. A 21.000 négyzetméternyi cargo raktár és iroda, a 11.000 négyzetméternyi speditőr épület mellett 32.000 négyzetméternyi beton előteret is építenek, ahol párhuzamosan egyszerre két, egyenként 100 tonna kapacitású Boeing B747-8F típusú teherszállító óriásgépet lehet kiszolgálni. A létesítményt az év végén adják át a logisztikai cégeknek.

www.bud.hu   


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Ingatlan, építőipar ; Ipari hírek ; Ipari cégek

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.