Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Intelligens szelep a Siemenstől, amely önmagát optimalizálja és a felhőhöz is kapcsolódik


2019.05.31
Forrás: Siemens, Hírek
Az intelligens szelep az első olyan önoptimalizáló dinamikus szelep, amely fűtés és légtechnikai alkalmazásokhoz használható, és felhőrendszerhez is csatlakoztatható.

Az eszköz szabályozza a közeg áramlási sebességét, méri a hőmérsékletét, és a hőcserélőhöz igazítja a szelep beállításait. A szelep gyorsan és biztonságosan üzembe helyezhető a vezeték nélküli LAN-on keresztül, a Siemens ABT Go app segítségével. A rugalmas szerelési lehetőségeknek köszönhetően mindig elfér a rendelkezésre álló helyen, mivel lehetővé teszi, hogy az áramlásmérőt, a szelepet és a vezérlő egységet külön telepítsék. Mivel a felhőből bármikor le lehet tölteni további funkciókat, az intelligens szelep mindig naprakész.
 
Az intelligens szelep optimalizálja a hőcserélőket

Az eszköz folyamatosan méri a hőmérsékletet, az áramlás sebességét és az energiát. A mérések alapján az intelligens szelep ellenőrzi, hogy a beállításai összhangban állnak-e a hőcserélő fűtő vagy hűtő tevékenységével. A szelep automatikusan igazodik, például a működés közben bekövetkező szennyezés által okozott megváltozott értékekhez, ezáltal nincs szükség ismételt manuális beállításokra a rendszer élettartama során. Ugyanakkor az intelligens szelep hőcserélő-optimalizáló eszköze biztosítja, hogy a hűtő, a szellőztető és a légkondicionáló (HVAC) rendszerek mindenkor energia-hatékony módon működjenek. A szelep felismeri például azt az áramlási sebességet, amelynél a hőcserélőből érkező többlet energiát már nem lehet hatékonyan nagyobb fűtő vagy hűtő teljesítményre konvertálni.

Az intelligens szelep üzembe helyezése automatikus, gyors és megbízható. Az adathalmazokat többféle módszerrel is át lehet adni a szelepnek. Az iker adathalmazokat közvetlenül le lehet tölteni a szelepre a Desigo ABT Site üzembehelyező szoftverről vagy az ABT Go app segítségével. Még ennél is kényelmesebb módszer az, amikor a szelepet közvetlenül a felhőhöz csatlakoztatjuk, így a tervezési fázis során beállított értékek később távoli eléréssel is módosíthatók. Az értékek bármikor optimalizálhatók, még működés közben is. A vezeték nélküli LAN- és a közvetlen felhőkapcsolat mellett az intelligens szelep egy harmadik feles kommunikációs interfésszel (BACnet/IP) is rendelkezik.

Rugalmas beszerelési opciók

Mivel a felújítások és átalakítások során gyakran szűkös a hely, az intelligens szelepet úgy alakították ki, hogy rugalmas beszerelési lehetőségeket nyújtson. A helytakarékosság érdekében az ultrahangos áramlásmérőt lehet az előremenő ágba, a szelepet pedig a visszatérő ágba szerelni. A vezérlő egység felszerelhető a csővezetékkel párhuzamosan vagy arra merőlegesen is, elegendő helyet hagyva a szigetelésnek, de kerülhet akár külön a falra is. A színkódolt csatlakozódugókkal az áramlásmérő, a szelep és a vezérlő egység bekötése gyors, könnyű és hibamentes.
 
Az intelligens szelep vezérlő funkciói lehetővé teszik a hidraulikai rendszer automatikus és dinamikus egyensúlyban tartását, a PICV-khez (nyomásfüggetlen kombi szelepek) hasonlóan. A hidraulikai beszabályozás automatikusan kompenzálja a nyomásingadozásokat, ezáltal elkerülhetők a hőmérséklet-változások az épületben, és javítható az épületek használóinak komfortja. Nincs szükség áramkör-vezérlő szelepekre, adagoló szelepekre vagy bonyolult hidronikus számításokra.

A Siemens Building Operator felhő alkalmazásban az intelligens szelep riportokat készít a szelep beállításairól és az energiafogyasztási értékekről. A riportok bármikor megtekinthetők, és felhasználhatóak a rendszer elfogadásához és az energia monitorozásához. Amennyiben a szelepeket integrálják a Desigo épületkezelő rendszerbe, könnyedén alkalmazkodni tudnak a változó üzemi körülményekhez. Az automatizált funkció teszteket vagy energia-optimalizált megoldásokat később is le lehet tölteni a szelepbe.

További információ a Siemens Smart Infrasturcture operatív vállalatáról:
www.siemens.com/smart-infrastructure 
További információ az intelligens szelepről:
www.siemens.com/intelligentvalve 

A Siemens Smart Infrastructure (SI) operatív vállalata a piac meghatározó szereplője a jelenlegi és a jövőbeni intelligens és adaptív infrastruktúra terén. Az urbanizáció és a klímaváltozás sürgető kihívásaira kínál megoldásokat azáltal, hogy összekapcsolja az energiarendszereket, az épületeket és az iparágakat. Az SI teljes és átfogó portfóliót kínál egyetlen forrásból - termékeket, rendszereket, megoldásokat és szolgáltatásokat az energia előállítási pontjától kezdve egészen a fogyasztásig. Az egyre nagyobb mértékben digitalizált ökoszisztémával elősegíti az ügyfelek sikerét és a közösségek fejlődését, miközben hozzájárul a bolygó védelméhez is. Az SI gondoskodó környezeteket alakít ki. A Siemens SI operatív vállalata nemzetközi központja a svájci Zugban található, és kb. 71.000 embert foglalkoztat világszerte.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Drón ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;