Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens és a Chronicle egyesítik erőiket az energiaipar számára szükséges ipari monitorozás és észlelés területén


2019.05.31
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens és az Alphabethez tartozó Chronicle május 22-én jelentették be új partnerségüket, melynek célja, hogy megvédjék az energiaipar kritikus infrastruktúráját az egyre kifinomultabb és rosszindulatú kibertámadások ellen;

a bejelentés a Siemens által az Egyesült Államokban tartott, Spotlight on Innovation elnevezésű kiemelt technológiai és innovációs konferencián történt.  Az egységes fellépés eredményeképpen, ami a Chronicle Backstory platformjára és a Siemens ipari kiberbiztonsági képességeire épül, az energetikai ügyfelek páratlan rálátást kapnak az információs technológiára (IT) és az operációs technológiára (OT), amellyel operatív információkhoz jutnak, és titkos intézkedéseket tehetnek fenyegetések esetén.
 
Az energiaipar eddig nem volt képes arra, hogy központi analitikával dolgozzon fel adatfolyamokat, költséghatékonyan tároljon és védjen adatokat, és azonosítsa a rosszindulatú fenyegetéseket az OT rendszerekben. A Siemens és a Ponemon Intézet által végzett kutatás kimutatta, hogy miközben az energetikai vállalatok 60%-a szeretne élni az analitika előnyeivel, mindössze 20%-uk alkalmaz bármilyen analitikát az OT környezet biztonsági figyeléséhez. A kis- és középvállalkozások különösen védtelenek a biztonságot érő támadások ellen, mivel sokuk nem rendelkezik kellő belső szakértelemmel az egyre kifinomultabb támadások kezeléséhez és kivédéséhez.

"A Siemens és a Chronicle között létrejött innovatív partnerség új frontot nyit a biztonsági analitikának az egyre inkább digitális technológiára támaszkodó kritikus infrastruktúrához történő alkalmazásában, " mondta Leo Simonovich, Alelnök és Globális Igazgató, Ipari Kiber- és Digitális Biztonság, Siemens Gas and Power. "Az energetikai vállalatokat érő kibertámadások soha nem látott sebességet értek el, a mi csúcstechnológiás rendszerünk pedig megnyitja az analitikai ökoszisztémát, és a védelem új szintjét kínálja a potenciális működési, üzleti és biztonsági veszteségek ellen."

"Az energetikai infrastruktúra jó példa arra, hogy a kibertámadások a fizikai világot is érintik, és közvetlen hatást gyakorolnak az emberek életére," mondta Ansh Patnaink, a Chronicle fő termékfelelőse. "A Backstory biztonsági telemetriás feldolgozó képességei a Siemens alapos szakértelmével együtt új lehetőségeket kínálnak az ügyfelek számára a tevékenységük védelmére."

A Siemens és a Chronicle közötti partnerségnek köszönhetően az energetikai vállalatok biztonságosan és költséghatékony módon használhatják a felhőt adatok tárolására és kategorizálására, miközben használhatják az analitikát, a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást az OT rendszerekhez, amelyek azonosítják a mintákat, anomáliákat és kiberfenyegetéseket. A Chronicle Backstory elnevezésű globális biztonsági telemetriás platformja, mely a vizsgálatokat és a fenyegetések felkutatását szolgálja, képezi majd a gerincét a Siemens által kezelt ipari kiber monitoringnak, mind a hibrid, mind a felhő környezetekben. A kombinált megoldás segítségével az ipar teljes üzemi környezetében megvalósítható a biztonság - az energia feltárásától és kinyerésétől kezdve a villamos energia előállításáig és szállításáig.

További információ:
www.siemens.com/cybersecurity-energy

A Siemens Gas and Power (GP) operatív vállalata az energiaipar vezető szereplője, amely segítséget nyújt az ügyfeleknek a különböző iparágak és a lakosság energiaigényeinek teljesítésében Az üzletág széleskörű szakértelemmel rendelkezik a teljes energia értékláncban, és egyedülállóan átfogó portfóliót kínál a közművállalatok, az önálló energiatermelők, az átviteli rendszereket üzemeltető vállalatok és az olaj- és gázipar részére. A termékek, a megoldások és a szolgáltatások felölelik az olaj és a gáz kitermelését, feldolgozását és szállítását, valamint a villamos energia központi és elosztott hőerőművekben történő előállítását és hálózatokban történő elosztását. A Siemens Gas and Power operatív vállalatának a központja az amerikai Houstonban található, és több mint 80 országban több mint 64.000 embert foglalkoztat, az egész világon jelen van, és mind a mai, mind a jövőbeni energia rendszerek újításaiban vezető szerepet tölt be, csakúgy mint az elmúlt 150 évben.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;