Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A minőség és a fenntarthatóság abszolút tökéletes elegye


2019.05.16
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
A Svédország déli részén fekvő Åhus városa a világhírű vodkát gyártó Absolut vállalat otthona. Az 1879-ben alapított gyár, akárcsak a Scania, Svédország ipari örökségének meghatározó része.

A két vállalatban az is közös, hogy erősen elkötelezettek a fenntarthatóság iránt.

Åhus városában az ember a Scania rendkívül ritka P 320-as hibrid elektromos teherautóját is megtekintheti. Láthatja, de alig-alig hallhatja, mivel műszaki megoldásának köszönhetően csendesen üzemel. Azonban a fekete fülkét könnyű észrevenni, amikor a járművet a helyi fuvarozóvállalat, az Åhus Åkeri használja, hogy az Absolut vállalat híres termékét szállítsa az Absolut összetéveszthetetlen kék logójával ellátott fehér pótkocsival.

A hibrid járművet üzemeltetőknek első a klímavédelem

A 32 tonna összgördülőtömegű hibrid tehergépkocsi tíz kilométert is megtehet tisztán elektromos hajtással. Ezáltal a jármű a teljesen fenntartható megoldások ékes példája, amire a büszke tulajdonos, az Åhus Åkeri vállalatot képviselő Andreas Jönsson nagy figyelmet fordít.

Számára a hatékonyság és a funkcionalitás az első. A hibrid modellel és a flotta biodízellel üzemelő teherautóival a fuvarozóvállalat megfelel az Absolut vállalat beszállítóival szemben támasztott magas szintű elvárásoknak az üzleti tevékenységük fenntarthatóságát illetően.
Az Absolut 120 millió üveg italt termel évente. Andreas Jönsson és a járművezetők feladata a vodkával megrakott raklapok elszállítása az Absolut gyárából a raktáraikba naponta több alkalommal. A teherautók pedig sohasem indulnak vissza üresen, ugyanis ilyenkor az üres raklapokat szállítják vissza a gyárba.

Azért szereztem be ezt a hibrid teherautót, mert számunkra a klímavédelem az első, és szeretnénk az élen járni. Ez csökkenti a károsanyag-kibocsátást, továbbá a zajszintet is, amikor a város útjain közlekedik” – mondta Andreas Jönsson.

Helyi termékekhez helyi fuvarozás

Nem meglepő, hogy az Åhus Åkeri a minőség, a környezetvédelem, a biztonság és az egészség iránti elhivatottságáról, valamint ezekért tett erőfeszítéseiről híres. Andreas Jönsson vállalkozása folyamatosan csökkenti a károsanyag-kibocsátást, és ezzel az elkötelezettségével igyekszik példát mutatni az iparágban. Továbbá ez elengedhetetlen az Absolut vállalat megbízásának megtartásához is.

Mi egy helyi vállalat vagyunk, amely helyi termékeket szállít. A búzamezőktől a palack üvegéig minden visszavezethető az eredetéig” – mondta Andreas Jönsson, aki szerint, ha láthatóvá tehetnénk a károsanyag-kibocsátást, akkor az emberek talán jobban megértenék, hogy mi történik a bolygónkkal.

Abszolút elkötelezettség

Az Absolut vállalat keményen dolgozik azon, hogy minimalizálja a klímára gyakorolt hatását, beleértve a beszállítókat is, mint például az Åhus Åkeri. Peter Neiderud, az Absolut ellátási láncért, minőségért és környezetvédelemért felelős igazgatója így nyilatkozott: „Lepárlófolyamatunk már klímasemleges. Most a be- és a kiszállításon dolgozunk.” A vállalat 2018-ban azt ünnepelte, hogy a tervezetthez képest két évvel korábban elérte a 2020-as célkitűzését. Ez a cél úgy szólt, hogy a beszállítás 80 százaléka fosszilis energiahordozóktól mentes legyen. Most arra törekednek, hogy folytassák a lehető leghatékonyabb és leginkább környezetkímélő működés megteremtését.
A hatékonyság és a környezetkímélő működés Andreas Jönsson elképzeléseivel is kiváló összhangban áll. „Lehetetlen lenne 2028-ban beszerezni új tehergépkocsikat, és már 2030-ban klímasemlegessé válni. Sokkal előrelátóbb tervezés és erős elszántság kell a változáshoz.

Túl korai lenne megmondani, hogy az új hibrid járműnek milyen környezetvédelmi hatása lesz az Åhus Åkeri teljes károsanyag-kibocsátására. Az Absolut vállalat és Andreas Jönsson is nyomon követi majd, hogy mennyire teljesít jól a hibrid tehergépkocsi, a járművezetők pedig havonta kapnak majd egy pontszámot az általános teljesítményükre. Bármi is történjen, Andreas Jönsson továbbra is egyre magasabbra helyezi majd a lécet. „Ez a hibrid jármű egy lépés a fosszilis energiahordozóktól mentes jövő felé.

Tények

¤  Az Absolut vállalatot Lars Olsson Smith alapította 1879-ben. A minőség és a dolgozóknak nyújtott kiváló feltételek a vállalat mai napig fenntartott értékei. A lepárlófolyamat rendkívül fenntartható, a melléktermék pedig naponta több mint 250 ezer sertés takarmányát fedezi.

¤  A hibrid tehergépkocsi egy Scania P 320-as.
– 32 tonna összgördülőtömeggel 10 kilométert is megtehet elektromos hajtással.
– Hasznos teherbírása 14 tonna.
– Megújuló HVO100 biodízel üzemanyaggal is működtethető.

A Scaniáról
A Scania a szállítmányozási iparág vezető gyártói közé tartozik. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt közösen vezetjük a változást, mely a fenntartható fejlődés irányába mutat. 2017-ben 82.500 tehergépjárművet és 8.300 autóbuszt értékesítettünk, valamint 8.500 ipari- és hajómotort adtunk el ügyfeleinknek. A nettó értékesítési árbevétel megközelítette a 120 billió svéd koronát, aminek 20%-a a szervizszolgáltatásokból adódott. Az 1891-ben alapított Scania több mint 49.300 alkalmazottjával mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, kiegészülve Brazíliával és Indiával, míg a termelés Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában folyik, regionális központtal Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a Volkswagen Truck & Bus AG tagja, ami nemrég TRATON AG-vé alakult.
További információkért látogasson el a www.scania.hu weboldalra! 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Élelmiszer ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;