Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Korábbi utasfelvétel, kevesebb sorban állás a repülőtéren


2019.06.03
Forrás: Budapest Airport, Hírek
Több nagy légitársaság is életbe léptette a két óránál korábbi, vagy akár a majdnem egésznapos utasfelvételi (check-in) lehetőségét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Ez a megoldás azoknak az utasoknak jó, akik valamilyen okból korábban érkeznek a repülőtérre, vagy szeretnék elkerülni a csúcsidőszakban a sorban állást. A nyári utazási szezon előtt a Budapest Airport azt javasolja az utasoknak, hogy hagyjanak elég időt maguknak a repülőtérre való kijutásra és a kötelező eljárások elvégzésére, mert így az utazás is kényelmesebben telik.

Akár a nap bármely szakában elvégezhető az utasfelvétel és a csomagok feladása a Budapest Airport által életbe léptetett új rendszer alapján. Az ún. korai utasfelvételi rendszert (early check-in) több légitársaság is már bevezette májusban és többekkel folyik tárgyalás ennek alkalmazásáról. Az új szabály lényege, hogy az adott légitársaság járataihoz tartozó utasfelvételi pult nemcsak a korábban megszokott időben, azaz a járatindulás előtt két órával nyílik meg, hanem ennél már jóval korábban elérhető.

Ennek köszönhetően a programban résztvevő légitársaságoknál nem kell szigorúan a repülő indulásához igazítani a repülőtéri kiérkezést, mert a járatra akár több órával korábban is be lehet jelentkezni és fel lehet adni a csomagokat is. A beszállókártya birtokában pedig az utas máris mehet át a biztonsági ellenőrzésen és a tranzit területen kényelmesen megvárhatja a gépe indulását. Ezzel a módszerrel a gyakorlott utazók elkerülhetik a napi csúcsidőszakokat, amikor óhatatlanul sorban kell állni az utasfelvételnél és a biztonsági ellenőrzésnél is. A repülőtéri csúcsidőszakok hétköznap és vasárnap elsősorban a 10:00-13:00 óra és a 18:00-20:00 óra közötti időszakra esnek, ezeket érdemes elkerülni, ha lehet.

Jelenleg az alábbi légitársaságok vezették be a korai vagy folyamatos repülőtéri utasfelvételt:

Légitársaság ; Korai check-in módja ; Mikortól elérhető?

- Lufthansa csoport (Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Swiss) ;
nappali időszakban folyamatos ;
Jelenleg is elérhető

- Ryanair ;
nappali időszakban folyamatos ;
Jelenleg is elérhető ;

- Wizz Air ;
járat indulása előtt -3 óra ;
Jelenleg is elérhető ;

Az új utasfelvételi nyitva tartással a Budapest Airport a légitársaságokkal közösen szeretné csökkenteni a várakozási időt csúcsidőben. A repülőtér üzemeltetője ugyanakkor továbbra is azt kéri minden utastól, hogy a járat indulása előtt legkésőbb két órával érkezzen meg a repülőtérre. A legtöbb légitársaság esetében ma már az online utasfelvételre is lehetőség van. Ha csupán kézipoggyásszal utazunk, akkor érdemes a beszállókártyát korábban letölteni okostelefonra vagy kinyomtatni otthon, így a check-in pultnál már meg sem kell állni, ehelyett egyből mehetünk a biztonsági ellenőrzésen át a tranzit területre.

www.bud.hu   


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Ipari hírek ; Ipari cégek ; BUD

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.