Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Átadták a Siemens Press Award 2019 nemzetközi újságírói díjait


2019.06.06
Forrás: Siemens, Sajtóközlemény
• Több mint 220 cikket nyújtottak be "A városok, az ipar és az energia jövője" témában
• A regionális verseny döntőjében Vass Enikő, az IT Business munkatársa képviselte hazánkat

•  A nyertes pályamunkák Horvátországból, Romániából és Ausztriából érkeztek

Kihirdették a Siemens Press Award 2019 regionális újságírói pályázatának nyerteseit: június 4-én a bécsi Siemens Cityben tartott gálaest keretében átadták a tizenegy résztvevő ország versenyzőiből kiválasztott három legjobb újságírónak járó díjakat. A résztvevő országok képviselőiből összeállított szakértő zsűri döntése alapján az idei közép- és délkelet-európai sajtódíj nyertesei: Marina Pavlic Horvátországból, a "Mreza"-ban megjelent cikkéért; Adrian Mihaltanu Romániából, a "pressone.ro" portálon megjelent munkájáért, valamint Christian Lenoble az osztrák "i-presse"-ben megjelent publikációjáért. A regionális pályázatra 14 országból, összesen 220 cikket nyújtottak be. Magyarországot Vass Enikő, az IT Business munkatársa képviselte a „Szorgalmas terminátorok veszik el a munkánkat?” című munkájával.

Michael Braun, a Siemens Ausztria külső és belső kommunikációért felelős vezetője kiemelte: "A digitalizáció megváltoztatja a városainkat, azt, ahogyan dolgozunk, sőt hatással van még a magánéletünkre is. Előfordul azonban, hogy ez a változás időnként ellenérzéseket és szkepticizmust vált ki. A pályázattal az volt a célunk, hogy olyan riportokat mutassunk be, amelyek a nagyközönség számára jól érthető módon értelmezik, elmagyarázzák és ismertetik ezt a változó helyzetet."

A Siemens negyedik alkalommal szervezte meg a közép- és délkelet-európai országok újságírói pályázatát. A versenyt tizenkét kelet- és délkelet-európai országban hirdették meg: Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, Magyarországon, Izraelben, Ukrajnában és Ausztriában.

A Siemens Press Award 2019 nyertesei:
Marina Pavlic: "Az okos városok okos megvalósítása"
Média MREŽA
Ország: Horvátország

Adrian Mihaltianu: “A XXI. századi munkás: A rabszolgaságtól a robotkarokig”
Média: pressone.ro
Ország: Románia

Christian Lenoble: „A prognózis találkozik a jövővel”
Média: i-presse
Ország: Ausztria

Siemens – Több mint 130 éve Magyarországon
A Siemens AG a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely a mérnöki kiválóságot, az innovációt, a minőséget és a megbízhatóságot képviseli világszerte immár több mint 170 éve. A vállalat világszerte az energiatermelés és -elosztás, az épületek intelligens infrastruktúrája, az energia elosztási rendszerek, va-lamint az automatizálás és a digitalizáció területére fókuszál. A Siemens a személy- és teherszállítási szol-gáltatások világszintű fejlesztéséhez az önálló vállalatként működő Siemens Mobility-n keresztül járul hozzá, amely a vasúti és közúti közlekedés terén az intelligens mobilitási megoldások egyik vezető szállítója. A tőzsdén jegyzett Siemens Healthineers és Siemens Gamesa Renewable Energy társaságok többségi tulaj-donosaként a vállalat világszerte a vezető szállítók közé tartozik az orvostechnikai és digitális egészségügyi szolgáltatások, valamint a szárazföldi és tengeri szélenergia-termelés környezetbarát megoldásai területén is. A 2018. szeptember 30-ával zárult gazdasági évben a Siemens 83 milliárd euró árbevételt, valamint 6,1 milliárd euró adózás utáni eredményt ért el, és mintegy 379 ezer munkatársat foglalkoztatott világszerte. Magyarországon a Siemens 1887-ben, az első budapesti villamosvonal megépítésekor alapított céget, amely azóta is meghatározó szerepet játszik az ország modernizációjában. A Siemens-csoport tagja a Siemens Zrt. mellett az evosoft Hungary Kft., a Mentor Graphics Magyarország Kft., a Siemens Gamesa Renewable Energy Kft., a Siemens Healthcare Kft. és a Siemens Mobility Kft., mely vállalatok összesen több mint 3800 munkatársat foglalkoztatnak, valamint a hazai csoporthoz tartozik a Valeo Siemens eAuto-motive Hungary Kft. is.

http://www.siemens.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;