Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az ABB Kft. 2015-ben indította el immár negyedik éve töretlenül sikeres női mentorprogramját


2019.06.21
Forrás: ABB, Hírek
Az öt hónapos program a műszaki területeken tanuló női egyetemi és főiskolai hallgatókat célozza meg, hogy erősítse a nők részvételét, és növelje a munkavállalási kedvüket a műszaki területeken.

A mentorprogram célja az, hogy a résztvevő női hallgatók már a tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég felépítésével, működésével, termékeivel és szolgáltatásaival. A hallgatók dedikált mentorokat kapnak a cég szakemberei személyében, akikkel rendszeres konzultációkon találkoznak havonta egyszer, emellett öt alkalommal az ABB által szervezett közös, interaktív csoportos programokon vesznek részt.

A 2019. év mentoráltjai az első közös találkozás alkalmával megismerkedtek ABB-s mentoraikkal és a cég ügyvezetőjével. A későbbi találkozókon az ABB női vezetői kötetlen beszélgetés során mesélték el jelenlegi pozíciójukhoz vezető karrierútjukat. A vállalat különböző területein (robotika, ipari automatizálás, digitalizáció, motorok és hajtások) eltérő munkakörökben dolgozó (értékesítő, értékesítés támogató mérnök, szervizmérnök, projektmérnök és projektvezető) kollégák mutatták be mérnöki pályafutásukat és válaszoltak a mentoráltak kérdéseire. Ezt követően az ABB fóti szervizműhelyébe és raktárába látogattak el, ahol megismerkedhettek és kipróbálhatták az ABB különböző ipari robotjait. A program befejezéseként a mentoráltak egy HR által tartott tanácsadáson vettek részt, melyen segítséget kaptak állásinterjúra való felkészüléshez, önéletrajz készítéshez, valamint megismerkedtek a LinkedIn felületével is.

A visszajelzések alapján a hallgatók tanulságosnak találták, hogy beleláthattak egy multinacionális cég munkájába és működésébe, valamint abba, hogy milyen lehetőségek állnak előttük a mérnöki területeken. A program sikerességét mutatja az is, hogy minden évben egyre nagyobb az érdeklődés a mentorprogram iránt, valamint, hogy egyetemi tanulmányaik mellett többen is gyakornokként kezdenek el dolgozni a cégnél. A program kezdete óta már három női hallgató is csatlakozott főállásban az ABB mérnöki csapatához.

www.abb.hu    


NEWS: ; Robot, automatika ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Ipari cégek ; ABB

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.