Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Felhőalapú tűzvédelem a Siemenstől


2019.07.12
Forrás: Siemens, Hírek
A Cerberus Portal megjelenése az első fontos lépés a Siemens tűzvédelmi termékeinek digitalizálásához vezető úton; a portál az új Cerberus Cloud Apps csomag első komponense.

Az új szolgáltatás megjelenése határozottan összecseng a tűzvédelmi iparág jelenlegi trendjeivel: „Napjainkban a tűzvédelmi iparban diszruptív forradalom zajlik. A forradalom neve digitalizáció. Mély meggyőződésem, hogy a digitalizáció teljesen át fogja formálni üzleti működésünket” – mondta Johannes Mario Kahlert, a Siemens Smart Infrastructure operatív vállalatának tűzvédelemért felelős vezetője.

Felhőalapú alkalmazásról lévén szó, a Cerberus Portal bármilyen online készülékről, azaz bármilyen operációs rendszerrel működő PC-ről, laptopról, táblagépről használható. A tűzjelző központok minden információja, például a hibák, riasztások vagy általános rendszerállapoti információk távolról ellenőrizhetők. Az egyszerű felhasználói felület és a kapcsolódó oldalak világos áttekinthetősége révén a kezelő figyelme mindig a legfontosabb dologra irányulhat: a tűzjelző rendszer folyamatos és zavartalan működésére. A Cerberus Portal különösen hasznos tűz eseményeknél, mivel valós idejű adatok alapján részletesen lehet tájékozódni a történtekről a műszaki egységek kiküldése előtt. A részletek ismeretében a szakemberek felkészülten, a szükséges információk, eszközök és berendezések birtokában szállhatnak ki a helyszínre. A Cerberus Portal online alkalmazás, így a rendszergazdáknak nem kell a frissítésekkel foglalkozniuk, és az így felszabaduló energiájukat az ügyfelek lehető legtökéletesebb kiszolgálására tudják fordítani.

A Cerberus Connect X300 gateway gondoskodik arról, hogy minden fontos adat valós időben rendelkezésre álljon a Cerberus Portal számára. Az edge computing technológia lehetőségeinek köszönhetően az adatok előzetes feldolgozása lokálisan, az átjárónál (gateway) történik, mielőtt azok felkerülnek a felhőbe. A Cerberus Connect többprotokollos átjáró, a Siemens és más gyártók berendezéseihez is csatlakoztatható, könnyen telepíthető és kezelhető. A legmagasabb fokú adatbiztonságról a titkosított adattovábbítási megoldások és a beépített tűzfal gondoskodik.

A Cerberus Portal és a Cerberus Connect X300 kompatibilis a Cerberus PRO hálózatba kapcsolható panelekkel (FC722, FC723, FC724, FC726).
 
Idővel további Cerberus Cloud App alkalmazások megjelenése várható, amelyek segítik a karbantartó-cégek munkáját: a Cerberus Test mobilalkalmazás és a Cerberus Tunnel lehetnek a következők, amelyeket a szolgáltatók támogatására fejlesztettek ki. A Cerberus Test segít a kézi erő csökkentésében rendszeres karbantartások elvégzése során, mivel az okostelefon képernyőjén valós időben megjeleníti a már tesztelt érzékelőket. Az érzékelők ellenőrzése ezáltal hatékonyabb, és – az előzetes becslések szerint akár – 40 százalékkal gyorsabb lehet. A Cerberus Tunnel segítségével a tűzjelző központ virtuális képe megjeleníthető egy távoli monitoron, biztonságos kapcsolaton keresztül. Más eszközökkel kombinálva a szervízmérnökök távolról tudják beállítani és módosítani a panelkonfigurációt. A Cerberus Tunnel funkciói korlátozottak az egyes országokban törvényeinek megfelelően.

A tűzjelző rendszerek és az ezekkel kapcsolatos karbantartási műveletek digitalizálásával a szolgáltatók időt és kiszállási költségeket takaríthatnak meg. A becslések szerint a Cerberus Cloud Apps alkalmazások révén a karbantartásért felelős cégek azonos alkalmazotti létszám mellett a jelenleginél mintegy 10 százalékkal több ügyfelet tudnak kiszolgálni.

Johannes Mario Kahlert hozzátette: „Azzal, hogy ezt az új technológiát is felvesszük termékportfóliónkba, új távoli szolgáltatásokat tudunk kínálni, növelhetjük az ügyfélelégedettségi rátánkat, és új, innovatív alkalmazásokkal tudunk foglalkozni, például prediktív karbantartással. A Cerberus Portal és a később megjelenő szoftvertermékek révén a Siemens tűzbiztonsági megoldásai vezető szerepet játszhatnak a digitális forradalomban."

További információk a Siemens Smart Infrastructure operatív vállalatáról: www.siemens.com/smart-infrastructure
További információk a Cerberus Portal alkalmazásról:
https://new.siemens.com/global/en/products/buildings/fire-safety/cloud/cerberus-portal.html

A Siemens Smart Infrastructure (SI) operatív vállalata a piac meghatározó szereplője a jelenlegi és a jövőbeni intelligens és adaptív infrastruktúra terén. Az urbanizáció és a klímaváltozás sürgető kihívásaira kínál megoldásokat azáltal, hogy összekapcsolja az energiarendszereket, az épületeket és az iparágakat. Az SI teljes és átfogó portfóliót kínál egyetlen forrásból - termékeket, rendszereket, megoldásokat és szolgáltatásokat az energia előállítási pontjától kezdve egészen a fogyasztásig. Az egyre nagyobb mértékben digitalizált ökoszisztémával elősegíti az ügyfelek sikerét és a közösségek fejlődését, miközben hozzájárul a bolygó védelméhez is. Az SI gondoskodó környezeteket alakít ki. A Siemens SI operatív vállalata nemzetközi központja a svájci Zugban található, és kb. 71.000 embert foglalkoztat világszerte.

www.siemens.hu 


NEWS: ; IT, informatika ; Internet ; Ingatlan, építőipar ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.