Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens innovatív elektromos hajtású centrifugális kompresszor megoldással lép be a permi földgáz feldolgozó piacára


2019.07.12
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens a közelmúltban nyert el egy szerződést, amelynek keretében három hulladékhőt hasznosító kompresszor szerelvényt fog szállítani két, napi 250 millió (összesen 500 millió) standard köbláb teljesítményű (MMSCFD) kriogenikus gáztelepre a Delaware-medencében.

Az ügyfél, aki a régió fontos kitermelője és régóta használja a dugattyús kompresszorokat, felismerte a centrifugális kompresszorok előnyeit, és a Siemenshez fordult egy olyan teljesen integrált, kulcsrakész megoldásért, amely kompresszorokat, motorokat, változó frekvenciájú meghajtókat és kapcsolódó feldolgozó berendezéseket is magában foglal.

Mindegyik szerelvény 22.000 lóerős motorból, hajtóműből, valamint többfázisú Dresser-Rand® DATUM centrifugális kompresszorból áll, melyeket egyetlen talpra szerelnek fel. A kompresszorokat, a motorokat és a hajtóműveket a Siemens fogja gyártani az USA-ban, és az ütemterv szerint 2020 végén fogják azokat üzembe helyezni.

A közepes méretű gázfeldolgozó telepek hagyományosan dugattyús kompresszorokat használnak, melyeket elektromos vagy gázüzemű motorok hajtanak. A palagáz kitermelésének növekedésével azonban nagyobb gázkitermelő telepek - 200-300 MMSCFDF - épülnek, ami arra kényszeríti a gázfeldolgozó vállalatokat, hogy alternatív kompresszor megoldásokat keressenek, amelyekkel csökkenteni tudják a költségeiket, az ökológiai lábnyomukat és a karbantartások mennyiségét.
Míg a hagyományos megoldás esetében 10 nagy dugattyús egységre lenne szükség ehhez a projekthez, a Siemens centrifugális kompresszor megoldása a kétszer 250 MMSCFD projekt teljes igényeit mindössze három kompresszor egységgel fedezi, és még az állásidőt is csökkenti. A telepítéshez szükséges hely és a kisegítő infrastruktúra - például az alapok, a csővezetékek, a kábelek és az elektromos rendszerek - szintén nagymértékben csökkenthetők, ami jelentős beruházásiköltség megtakarítást jelent az ügyfélnek.

A DATUM kompresszorok könnyű karbantartással párosuló nagyfokú hatékonysága szintén fontos szempont volt a konfiguráció kiválasztásában. Mivel a DATUM flotta rendelkezésre állása több mint 99,7%-os, az üzem állásideje minimálisra csökken, annak ellenére is, hogy a konfiguráció nem tartalmaz tartalék kompresszort, így minimális lesz a termeléskiesés, és az ügyfél teljesíteni tudja a szerződéses kitermelési kötelezettségeit.

"Ez a projekt kiváló példa arra, hogy a Siemens teljes körű integrált megoldást tud kínálni az ügyfeleinek," mondta Patrice Laporte, a Siemens America Oil and Gas üzletágának alelnöke. "Ez az ügyfél az egyik legnagyobb palagáz kitermelő a Permi-medencében, és most először rendel tőlünk. Ha ők átállnak a hagyományos módszerről az általunk javasolt megoldásra, az azt bizonyítja, hogy bíznak abban, hogy értjük az igényeiket, és rendelkezünk azzal a szakértelemmel, amellyel testre szabott és innovatív ajánlatot tudunk tenni," tette hozzá Laporte.

A centrifugális kompresszorokról további információkat talál a
https://sie.ag/2X9UfSV címen.
A Siemens villanymotorokról tovább információkat talál a
https://sie.ag/2K9XqGl címen.

A Siemens Gas and Power (GP) operatív vállalata az energiaipar vezető szereplője, amely segítséget nyújt az ügyfeleknek a különböző iparágak és a lakosság energiaigényeinek teljesítésében Az üzletág széleskörű szakértelemmel rendelkezik a teljes energia értékláncban, és egyedülállóan átfogó portfóliót kínál a közművállalatok, az önálló energiatermelők, az átviteli rendszereket üzemeltető vállalatok és az olaj- és gázipar részére. A termékek, a megoldások és a szolgáltatások felölelik az olaj és a gáz kitermelését, feldolgozását és szállítását, valamint a villamos energia központi és elosztott hőerőművekben történő előállítását és hálózatokban történő elosztását. A Siemens Gas and Power operatív vállalatának a központja az amerikai Houstonban található, és több mint 80 országban több mint 64.000 embert foglalkoztat, az egész világon jelen van, és mind a mai, mind a jövőbeni energia rendszerek újításaiban vezető szerepet tölt be, csakúgy mint az elmúlt 150 évben.

www.siemens.hu  


NEWS: ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.