Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Mentőcsomag az égből – Siemens PLM Software megoldásokkal tervezett drónok egészségügyi ellátmányok szállításához


2019.07.19
Forrás: Siemens, Hírek
A Zipline International Inc. önvezető repülő drónokat tervez és gyárt, amelyek egészségügyi ellátmányokat szállítanak nehezen elérhető régiókba.

A vállalat a Siemens PLM Software tervezési megoldásait alkalmazza. Ez lehetővé teszi a drónok könnyű és költséghatékony gyártását, amelyek mintegy 100 km/ó sebességgel tudnak közlekedni, és kombinálja a folyamatban részt vevő egyedi szakterületeket, amilyen az elektrotechnika, a gépészet és a repüléstechnika. A szimulációk lehetővé teszik a virtuális teszt repüléseket, amelyek megkönnyítik a hibák megállapítását és kiküszöbölését, valamint a drónok optimalizálását.

Világszerte sok országban, például az afrikai Tanzániában vagy Ruandában az egészségügyi termékek eljuttatása nagy kihívást jelent, különösen vészhelyzetben. A területek gyakran távoliak és nehezen elérhetők. Mindenekelőtt a vérellátás hiánya gyakran vezet halálesetekhez. 2016-ban a Zipline vezérigazgatója, Keller Rinaudo és csapata új szállítási rendszert dolgozott ki az egészségügyi ellátásra. „Első generációs repülési és logisztikai rendszerünk lehetővé tette, hogy létrehozzuk a világon az első csak drónnal történő szállítási szolgáltatást” – mondja Rinaudo. „És ez naponta segít életeket menteni Ruandában.” Mióta az első drón felszállt, a Zipline több mint 7.000 járatot teljesített, és 13.000 egység vért szállított. Ez a siker nem kis részben a drónok körültekintő megtervezésének köszönhető, amelynek tekintetében a Zipline a Siemens PLM Software NX szoftverére támaszkodik.

Gyors és könnyű adatkezelés

A drónok 80 km-es sugarú körben végzik a szolgáltatást, és járatonként akár 1,75 kg rakományt tudnak szállítani. Az is fontos, hogy bármilyen időjárási viszonyok között tudnak működni, és bármilyen előre nem látott problémát kezelni tudnak. A vállalat korai éveiben használt tervező szoftver gyorsan kimerítette korlátait. „Igen keményen szorgalmaztam, hogy a vállalat térjen át az NX-re” – emlékezik vissza Scott Parker, a Zipline gépészmérnöke. „Egy ilyen légi jármű esetében az ember mindenképpen ellenőrizni akarja, hogy az alkatrész illeszkedik-e a jármű többi részéhez. Az előző CAD csomag esetében ez több órás megpróbáltatás lenne. Az NX-szel pedig csak fel kell tölteni. Minden gyorsan megy, és az ember nem hibázik.” Továbbá az NX Journal segítségével a Zipline gyorsan és könnyen el tud készíteni egy alulról felfelé építkező anyagjegyzéket, amely megadja a tömeg részletes konstrukcióját, így segít a cégnek optimalizálni a légi járművet a súly tekintetében.

Virtuális tesztek a való élet mentési misszióihoz
 
A maximális súlycsökkentés mellett – minden megtakarított kilogramm öt százalékkal növeli a drón hatókörét – a teszt repülések is kulcsszerepet játszanak. A virtuális teszt repülésekkel a Zipline költséghatékonyan és fizikai prototípusok nélkül tudja szimulálni az akkumulátor hőjellemzőit vagy a drón hőteljesítményét. Jeremy Schwartz, a Zipline robotika szakértője összefoglalja, mit jelent ez a munka a csapat számára: „Amikor valamelyik drónunk felszáll Ruandában, vért szállít valakinek, akinek vérre van szüksége. Megmenti valakinek az életét, és ebbe csak belegondolni is hihetetlen.

További információ:
Siemens PLM Software
NX
Zipline drones could help with medical delivery in the U.S.
Digitalization and drones transform medical supply delivery
Autonomous flying drones could prove to be a lifesaver: Digital Twin Summit
Lifesaving Deliveries by Drone

A Siemens Digital Industries (DI) operatív vállalata vezető innovátor az automatizálás és digitalizáció területén. Szoros együttműködésben partnereivel és ügyfeleivel a DI a digitális transzformációt elősegítő folyamat-megoldásokat szállít különböző iparágakba. A Digitális Vállalat portfoliójával a DI vállalatmérettől függetlenül szállít a teljes értékláncba integrálható és digitalizálható teljeskörű termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat. Az egyes iparágak igényeire szabott megoldásokkal a DI egyedi portfóliója támogatja az ügyfeleket abban, hogy javuljon termelékenységük, és rugalmasabbak legyenek. A DI folyamatosan bővíti portfólióját a legújabb innovációkkal, és a legmodernebb technológiákat folyamatosan beépíti gyakorlatába. A Siemens Digital Industries globális központja Nürnbergben található, Németországban, világszerte 75.000 munkavállalót foglalkoztat.

www.siemens.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; IT, informatika ; Internet ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.