Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

SIRIUS 3UG546: multifunkciós terhelésfigyelő relé egyenáramú alkalmazásokhoz a Siemenstől


2019.07.19
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens piacra dobta a SIRIUS 3UG546 DC terhelésfigyelő relét, amely kategóriájának legkompaktabb készüléke az egyenáramú (DC) alkalmazásokhoz.

A SIRIUS 3UG546 nem csak egyszerű és pontos teljesítménymérést tesz lehetővé, de egyedülálló az iparágban: ez az első és az egyetlen olyan egyenáramú terhelésfigyelő relé, amely áramerősséget és feszültséget is mér, figyeli a teljesítményt, kommunikációra képes, és számos egyéb hasznos funkciót egyesít egyetlen kompakt készülékben. Eddig mindegyik fenti funkcióhoz több külön eszközre volt szükség, de ezzel az innovatív új megoldással helyet és költséget lehet megtakarítani.

A SIRIUS 3UG546 DC terhelésfigyelő relé ideális az ipari alkalmazások figyeléséhez, különösen az akkumulátorról működő alkalmazások esetében. Az eszköz egy-, vagy két csatornán keresztül figyeli az egyenáramot (DC terhelő áramkör), a feszültségszintet és a tényleges teljesítményt, valamint figyelmeztetést ad ki, ha bármelyik érték a megadott határérték alá vagy fölé billen.

A SIRIUS 3UG546 DC terhelésfigyelő relé 0 és 800 V közötti széles üzemi feszültség tartománnyal rendelkezik. Jelenleg az alábbi két változat áll rendelkezésre: 22,5 mm szélességben: 2x8 A / 1x16 A; 45 mm szélességben: max. 63 A.

A SIRIUS 3UG546 DC terhelésfigyelő relé külön számlálókat tartalmaz az energiafogyasztás és az energia-visszanyerés mérésére. Az üzemóra- és a kapcsolási ciklus számlálók segítik a megelőző karbantartást. A kapcsolási ciklusok száma a figyelt terhelés minden érzékelt kikapcsolásakor eggyel növekszik, az üzemóra számláló pedig azt az időtartamot mutatja, ameddig mérhető áram van jelen. A kapcsolási ciklusok és az üzemórák száma mutatóként szolgál annak eldöntéséhez, hogy szükséges-e a kapcsolási elemek, a gépi alkatrészek és az üzemrészek karbantartása vagy cseréje.

A készülékek integrálhatók a TIA Portálba, és minden szükséges paraméter beállítható Profineten keresztül. A mért és a számolt értékek, valamint a diagnosztikai üzenetek Profineten keresztül jutnak el a vezérlőhöz. Az üzemben észlelt hibák gyors elhárítása érdekében a belső relé jelkimenetként is szolgál, és amint egy érték meghalad vagy nem ér el egy megadott határértéket, azonnal kapcsol. Ezen felül minden monitorozott, számolt és mért értékhez megadható egy figyelmeztető limit, amelyek elérése figyelmeztetést generál Profineten keresztül. A készülék azonban - a hibajelzést is beleértve - a Profinet nélkül is működőképes.

A SIRIUS 3UG546 DC terhelésfigyelő relé rendkívül felhasználóbarát és egyszerű használatot biztosít. Az üzembehelyezés vagy az adatok feldolgozása nem igényel speciális szakértelmet.

A SIRIUS 3UG546 DC terhelésfigyelő relé számos iparágban ideális választás, többek között a járműipar (egyenáram figyelése a járműgyártó üzemekben), robotika (monitorozás és energia-visszanyerés a robotokat alkalmazó folyamatokhoz), e-mobilitás (a szállított energia figyelése, túlzott lemerülés elleni védelem az elektromos járművek esetében), egyenáramú energiatárolás, vezérlő szekrények gyártása (egyenáram figyelése a vezérlő szekrényben vagy a gyártó/feldolgozó egységekben), világítás területén, valamint azon önvezető járművek terén, amelyek automatikusan megközelítik a töltőállomásokat, ha töltésre van szükségük.

Ha bővebb tájékoztatást szeretne kapni a Siemens Smart Infrastructure termékeiről, látogassa meg a következő weboldalt:
www.siemens.com/smart-infrastructure
A SIRIUS Monitorról további információ található az alábbi oldalon:
www.siemens.com/relays

A Siemens Smart Infrastructure (SI) operatív vállalata a piac meghatározó szereplője a jelenlegi és a jövőbeni intelligens és adaptív infrastruktúra terén. Az urbanizáció és a klímaváltozás sürgető kihívásaira kínál megoldásokat azáltal, hogy összekapcsolja az energiarendszereket, az épületeket és az iparágakat. Az SI teljes és átfogó portfóliót kínál egyetlen forrásból - termékeket, rendszereket, megoldásokat és szolgáltatásokat az energia előállítási pontjától kezdve egészen a fogyasztásig. Az egyre nagyobb mértékben digitalizált ökoszisztémával elősegíti az ügyfelek sikerét és a közösségek fejlődését, miközben hozzájárul a bolygó védelméhez is. Az SI gondoskodó környezeteket alakít ki. A Siemens SI operatív vállalata nemzetközi központja a svájci Zugban található, és kb. 71.000 embert foglalkoztat világszerte.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;