Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Alkalmazási jelentés a CJSC Stadler Minsk fehéroroszországi projektről


2019.07.19
Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
CJSC Stadler Minsk egy fehéroroszországi vasúti felépítményeket és ehhez tartozó alkatrészeket gyártó cég a Stadler Csoport része.

A vállalat 2014 óta épít vasúti járműveket és 3.500 m2 termelési területén több mint 1.100 főt foglalkoztat. A Csoporton belül a Független Államok Közösségében a Stadler Minsk a felelős a vasúti járművek gyártásáért. A cég városi-, külvárosi és városok közötti interregionális vonatokat, metrószerelvényeket, valamint villamosokat fejleszt és gyárt és a termékeire garanciát és jótállást is biztosít.

A Stadler az elmúlt évek alatt ebbe a fehéroroszországi vállalkozásba mintegy 121 millió eurót fektetett be.

A Fanipol konvejorról lekerülő termékeket nemcsak az eredetileg tervezett Eurázsiai Gazdasági Unió (EAEU) piacára szállítják. A cég vonatokat szállít

Norvégianak, kétszintes vonatokat Magyarországnak és Szlovéniának. Bolívia számára villamosokat is gyártanak, A gyár maximális teljesítménye évente 310 alumínium és 100 acélszerkezetű vasúti kocsi.

A Stadler Fehéroroszországban gyártott termékei teljes mértékben megfelelnek a német, vagy a svájci minőségi követelményeknek. Az üzem kiválóan képzett szakember gárdájával már 2017 elején megkezdte a nagyméretű vasúti kocsik padlószerkezeteinek, oldalfalainak és tetőszerkezeteinek robotizált hegesztését.

Az előzetes kiválasztási folyamatban a technológiai és szolgáltatási képességek alapos összehasonlítása után a Stadler hegesztőrobot beszállítóként az igm Robotersysteme AG-t választotta és 2019 közepétől kettő , 2020-tól már 4 igm hegesztő robotrendszernek kell működnie a gyárban!

A hegesztő robotok mindegyike egy (56 és 35 m) hosszú padlósávot foglal magába és két vertikális mozgatású (1,5 m löketű ) konzollal rendelkező RSH függesztőállványt tartalmaz, melyek DM modulokon forgathatóak. A robotnak egy TQA rendszer 3,7 m keresztirányú mozgatást is lehetővé tesz. Mindegyik TQA egy RTE 496 hegesztőrobotot hordoz, melynek a munkasugara 1,9 m. A padlósávok mindkét oldalán egytengelyes helyzetjelzők , szenzorok találhatók. Egyes munkadarabok a tartószerkezetek felemelhető burkolatai közé szereltek. A hegesztő rendszerek munkaterületei 7 és 5 állomásra vannak osztva és a relatív méretek (hosszúságok) specifikus körülményekhez is igazíthatóak. A berendezés hegesztőüzemi szervezése egyedülálló és csodálatos.

A hegesztő robotrendszerek hosszú sorban (“az igm robotok utcájában”) helyezkednek el. Egységes kialakításuk és elhelyezkedésük révén, továbbá a biztonsági védőfal rendszer rugalmas kialakításának köszönhetően lehetőség van további bővítésre és az állomások közötti hegesztési feladatok átvételére. A megvalósított rendszerek biztosítják a hegesztési robotok további bővítését, adatok átvitelét. A robotok a hét minden napján három műszakban működnek.

www.igm-group.com 


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; Fém, gépipar ; Hegesztés ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; igm

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.