Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Földrengés ellen védi az olimpia helyszíneit a Bridgestone


2019.07.17
Forrás: Premier Public Relations Kft., Bridgestone Sajtóközlemény
A technológiát a tokiói olimpia vizes sportoknak, röplabdának és kosárlabda játékoknak otthont adó épületeibe építik be

TOKIÓ, 2019. július 17. – A Bridgestone olyan speciális rengéscsillapító technológiát szállított a Tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékok két újonnan épült helyszínéhez, amely a földrengések hatásai ellen védi az épületeket. A két épület, a Tokyo Aquatics Centre, az úszás, a műugrás és a műúszás versenyeknek, az Ariake Arena pedig a röplabda és a kerekesszékes korsárlabda versenyeknek ad majd otthont. Mivel ezeken az eseményeken több tízezer szurkoló vesz majd részt, a Tokióban gyakori földrengésekkel szembeni védelmük kiemelten fontos.

A Bridgestone által szállított rengéscsillapító elemek olyan, gumiból készült rugalmas, de nagy teherbíró képességű épületszerkezeti alátámasztások, amelyek a felépítmény és a talaj közé építenek be, ezáltal hozzájárulnak a szeizmikus rengések terjedésének mérsékléséhez és megakadályozzák, illetve csökkentik az épületek károsodásának esélyét földrengés esetén. A speciális, 600 mm és 1800 mm átmérőjű rengéscsillapítókkal ellátott két új épület befejezése 2019 végére várható. A szakemberek a szeizmikus rengéscsillapító elemeket nem az épületek alapjába, hanem a tetőszerkezet alá építik be, ami hozzájárul a tetőszerkezet alátámasztó elemeire nehezedő teher csökkentéséhez. Ezt a beépítési módot gyakran alkalmazzák csarnok vagy nagy kupola szerkezetekkel rendelkező létesítményekben, például sport arénákban.

A Bridgestone a földrengés-csillapító technológiák fejlesztésének meghatározó szereplője” – mondta Tomohiro Kusano, a Bridgestone Corporation Diverzifikált Termék Megoldások Üzletágáért felelős alelnöke. „Mivel arra készülünk, hogy hazánkban lássuk vendégül a világot az Olimpiai és Paralimpiai Játékokon, minden lehetőséget és technológia megoldást kihasználunk arra, hogy innovatív termékeinkkel és megoldásainkkal segítsük és javítsuk a sportolók, a látogatók és a vendégek közlekedését, tartózkodását és kikapcsolódását Tokióban. A speciális rengéscsillapítók hozzájárulnak majd e két kiemelten sokak által látogatott helyszín minden látogatójának biztonságához és önfeledt kikapcsolódásához a 2020-as tokiói olimpia során és az azt követő években is.
A Bridgestone 1984 óta fejleszti és gyártja rengéscsillapító technológiáját Japánban. A vállalat földrengés-csillapítóit ma már számos létesítményben alkalmazzák Japánban és világszerte, köztük olyan kiemelkedő történelmi épületekben, mint a tokiói pályaudvar és a los angeles-i városháza, valamint a katasztrófa-elhárítás épületeiben, kormányzati épületekben, kórházakban, irodaépületekben, plázákban, illetve lakóépület-komplexumokban.

A 2020-as Tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékok előkészítő irodájának honlapja:
https://www.2020games.metro.tokyo.jp/eng/ 

A Bridgestone Corporation-ról:
A tokiói székhelyű Bridgestone Corporation a világ legnagyobb gumiabroncs és gumitermék gyártója, amelynek küldetése: „Kiemelkedő minőséggel szolgálni a társadalmat”. A vállalat büszke arra, hogy 2014-ben Globális Olimpiai Partner, 2018-ban pedig Globális Paralimpiai Partner lett. A vállalat globális jogokkal rendelkezik az Olimpiai Mozgalom és a Paralimpiai Mozgalom tekintetében 2024-ig bezárólag, amely időszak magában foglalja a 2020-as Tokiói, a 2022-es Pekingi és a 2024-es Párizsi Olimpiai és Paralimpiai Játékokat. A vállalat elkötelezett olyan termékek, szolgáltatások és megoldások mellett, amelyek jobbá teszik az emberek közlekedésének, életének, munkájának és játékának körülményeit, az Olimpiai Mozgalom és a Paralimpiai Mozgalom melletti elkötelezettsége pedig a sport és az innováció több mint 100 éves múltra visszatekintő hagyományát folytatja. A Bridgestone olimpiával és paralimpiával kapcsolatos tevékenységeit a globális „Kövesd az álmod” üzenet vezérli, amely arra kívánja ösztönözni az embereket, hogy küzdjék le az akadályokat és tartsanak ki céljaik elérése érdekében. Globális partnerként a Bridgestone olyan marketing jogokkal rendelkezik, amelyek magukban foglalják gumiabroncsainak teljes skáláját, abroncsokkal és kiválasztott gépjárművekkel kapcsolatos szolgáltatásait, önjáró kerékpárjait, szeizmikus szigetelő csapágyait, valamint építési és ipari termékeinek széles skáláját.

www.bridgestone.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Ingatlan, építőipar ; - Bridgestone


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;