Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Csatlakozások széles köre és kiváló rendelkezésre állás – az új V3.1 firmware kibővíti a Simatic RTU lehetséges felhasználási körét


2019.07.26
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens egy új firmware (FW) 3.1-es verziót kínál a Simatic RTU3000C (távoli terminálegység, RTU) számára.

Ez magában foglalja a Hart érzékelők kiterjesztett csatlakozási lehetőségeit, például áramlás- vagy szintméréshez. A Hart / RS485 bővítőkártya támogatja mind a Modbus RTU-t, mind a Hart multidrop protokollt. A Hart vagy Modbus RTU készülékeknek ez a kényelmes és biztonságos távelérését biztosítja a Hart/RS485 bővítőkártya a Simatic PDM pedig a távoli karbantartást biztosítja. Az RTU3000C csatlakoztatása egy redundáns DNP3 masterhez növeli a rendelkezésre állást. A "Hart" a Highway Addressable Remote Transducer, az ipari terepi buszok szabványosított kommunikációs rendszere.

Az RTU3000C különböző verziókban létezik, rugalmas csatlakozási lehetőségekkel a távvezérlő hálózatokhoz, pl. külső ipari routereken keresztül, mint a Scalance M vagy integrált UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) modem révén (RTU3030C/3031C). Az RTU3031C GPS-t is tartalmaz, ami támogatja az olyan alkalmazásokat, amelyeknek GPS-pozicionálásra van szükségük. A kompakt RTU-k optimálisak az alacsony energiaigényű működéshez, ezért ideális megoldás saját energiaforrásról való használatra olyan környezetben, ahol nincs vezetékes áram. A tápellátást akkumulátorok, napelemes akkumulátor vagy 12-24 V egyenáramú (közvetlen áram) tápegység biztosítja. A konfigurációja webalapú beállítással történik.

Felhasználóbarát távelérés

A kompakt Simatic RTU3000C távoli terminálegységekre ajánlott V3.1 firmware-rel használható a Simatic PDM. A PDM (Process Device Manager) egy gyártó független eszköz az intelligens szenzorok és terepi eszközök projekttervezéséhez, konfigurálásához, diagnosztikájához és karbantartásához. Ezek az opcionális Hart / RS485 bővítőkártyához Modbus RTU vagy Hart multidrop csatlakozón keresztül csatlakoznak, és így közvetlenül az RTU3000C-hez csatlakoznak. Ez felhasználóbarát távelérést tesz lehetővé a csatlakoztatott Modbus RTU vagy a Hart szenzorokhoz távoli karbantartási alkalmazásokhoz. A külső állomás által begyűjtött folyamatadatok időbélyeggel vannak ellátva, és így továbbítódnak a vezérlőközpontba távvezérlő protokollok révén, mint a DNP3, IEC 60870-5-104, Sinaut ST7 vagy a TeleControl Server Basic. Természetesen a távcsatlakoztatáson át leolvasás is lehetséges.

Hatékonyabb titkosítás és gyors csatlakozás

A V3.1 firmware-verzióval az RTU3000C támogatja a redundáns DNP3 masterhez való csatlakoztatását. Ezenkívül támogatja a funkció blokkok bővített mennyiségi struktúráit és a memória biteket (digitális/analóg).
Egyéb tulajdonságai közül megemlítendő a hatékony titkosítási mechanizmusa (ECDHE-RSA és ECDHE-ECDSA) TLS (Transport Layer Security) csatlakozás, a titkosított adatátvitel és VPN lehetősége (Virtual Private Network), gyorsabb csatlakozás a mobil kommunikációs hálózatba, valamint kiegészítő naplózási funkciók.

A Siemens Digital Industries (DI) operatív vállalata vezető innovátor az automatizálás és digitalizáció területén. Szoros együttműködésben partnereivel és ügyfeleivel a DI a digitális transzformációt elősegítő folyamat-megoldásokat szállít különböző iparágakba. A Digitális Vállalat portfoliójával a DI vállalatmérettől függetlenül szállít a teljes értékláncba integrálható és digitalizálható teljeskörű termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat. Az egyes iparágak igényeire szabott megoldásokkal a DI egyedi portfóliója támogatja az ügyfeleket abban, hogy javuljon termelékenységük, és rugalmasabbak legyenek. A DI folyamatosan bővíti portfólióját a legújabb innovációkkal, és a legmodernebb technológiákat folyamatosan beépíti gyakorlatába. A Siemens Digital Industries globális központja Nürnbergben található, Németországban, világszerte 75.000 munkavállalót foglalkoztat.

www.siemens.hu   


NEWS: ; Robot, automatika ; IT, informatika ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.