Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Folytatódó forgalombővülés, stabil eredményesség


2019.08.28
Forrás: Rába, Hírek
Rába Csoport közel 27,5 milliárd forintot meghaladó konszolidált, csoportszintű árbevételt realizált 2019 első félévében, 12,9 százalékkal növelve értékesítését a bázisidőszakhoz viszonyítva.

A társaság tartósan eredményes gazdálkodás mellett készül a fenntartható versenyképességét támogató beruházási programja év végi zárására.

A Rába kulcspiacai közé tartozó európai és észak-amerikai nehézgépjármű-piacok továbbra is jelentős növekedést mutattak a tárgyidőszakban, míg a globális mezőgazdaságijármű-piac és az orosz szegmensek mérséklődő kereslettel voltak jellemezhetők.

A piacok változékonyságát rugalmas termeléssel követte a társaság, amely − megőrizve eredményességét − 1,23 milliárd forint csoportszintű operatív nyereséget realizált 2018. I-II. negyedévében, 17,7 százalékos növekedés mellett. A Rába kiváló készpénztermelési hatékonyságát bizonyítja, hogy az EBITDA szintű eredményesség az iparági átlag közelében maradt a fokozódó bérterhek és a magas alapanyagárak ellenére is, a csoportszinten megtermelt EBITDA nyereség pedig elérte a 2,27 milliárd forintot. A vállalat mindhárom üzletága EBITDA és üzemi szinten is nyereséggel járult hozzá a gazdálkodási eredményekhez.

2019. első hat hónapjában stabil likviditási pozíció jellemezte a Rába Csoportot. A nyereséges és hatékony működés eredményeként az előző év azonos időszakához képest 5,8 százalékkal növekedett a saját tőke mértéke.

Kulcsszegmenseink változékonysága és a termelési költségek emelkedése kihívás elé állította társaságunkat az idei év első felében. Stratégiai partnerkapcsolataink további fejlesztését és új üzletek kiépítését egyaránt szolgálja a korszerűbb gyártási technológiát és jelentősen kibővített kapacitást biztosító stratégiai beruházási programunk, amely az év második felében zárul” – hangsúlyozta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Agrár ; Ipari hírek ; Ipari cégek ; Rába

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.