Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens nyerte a Nagy-Britanniát és Dániát összekötő első HVDC kapcsolat megrendelését


2019.09.06
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens szerződést nyert el két konverter állomás leszállítására az első nagyfeszültségű egyenáramú (HVDC) kapcsolathoz Nagy-Britannia és Dánia között.

A Viking Link akár 1400 megawatt (MW) villamos energia kereskedelmét teszi majd lehetővé, mindkét ország fogyasztói számára fokozva ezzel a villamosenergia-ellátás megbízhatóságát és biztonságát. Azáltal, hogy a villamos energia továbbítását mindkét irányban lehetővé teszi, a Viking Link támogatni fogja a megújuló energiaforrások integrálását a villamosenergia-hálózatba. A rendszerösszeköttetés a National Grid Ventures (Nagy-Britannia) és az Energinet (Dánia) közös fejlesztése, a National Grid Viking Link Ltd.-n és az Energinet Eltransmission A/S-en keresztül. A Viking Link a tervek szerint 2023 végén kezdi meg kereskedelmi működését.
 
A Viking Link lesz az első nagyfeszültségű egyenáramú kapcsolat Nagy-Britannia és Dánia között. A rendszerösszeköttetés akár 1400 megawatt (MW) villamos energia kereskedelmét teszi majd lehetővé, mindkét ország fogyasztói számára fokozva ezzel a villamosenergia-ellátás megbízhatóságát és biztonságát.

A rendelés egy 1400 MW-os konverter rendszert foglal magába, ± 525 kilovoltos (kV) egyenáramhoz, HVDC Plus technológia alkalmazásával. A két konverter állomást a lincolnshire-i (Nagy-Britannia) Bicker Fenben és a dél-jütlandi (Dánia) Revisingben az Északi-tengert átszelő 767 km hosszú egyenáramú hálózati kábel köti majd össze. A Viking Link a világ egyik leghosszabb egyenáramú villamosenergiarendszer-összeköttetése lesz. A konverter állomások rendszerének komplett megtervezése, leszállítása, telepítése és üzembe helyezése a Siemens feladata lesz.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Siemens minden egyes új rendszerösszeköttetéssel egy egységes európai energiapiac kialakítását mozdítja előre. A Viking Linkkel egy újabb, mérföldkőnek számító HVDC projekten fogunk dolgozni, mely megnyitja az utat a biztonságos, megfizethető és fenntartható energiaellátás előtt” - mondta Tim Dawidowsky, a Siemens Gas and Power EPC projektjeinek vezérigazgatója.

Mindkét konverter állomás HVDC Plus feszültségforrású, és modulárisan, több szinten elrendezett konvertereket (VSC-MMC) fog alkalmazni, melyek a HVDC átvitel előnyeit további előnyökkel ötvözik, mint pl. a váltakozóáramú feszültségszabályozás, a külső feszültség nélküli indítás (black-start) képessége, és további, mindkét összekapcsolt AC hálózat teljesítményét és hálózati stabilitását fokozó funkciók.

A Viking Link oda fogja továbbítani az energiatöbbletet, ahol épp nagyobb az igény. Mivel nem valószínű, hogy a szélenergia-termelés és az igény csúcsidőszakai Nagy-Britanniában és Dániában is egybeessenek, a rendszerösszeköttetés a fogyasztási csúcsidőszakokban alacsonyabb árakat fog eredményezni, és lehetővé teszi majd a megújuló energia hatékonyabb felhasználását. A Viking Link mindkét ország fogyasztói számára az energiaforrások változatos keverékét teszi majd elérhetővé.

Az egységes európai energiapiac kialakítását elősegítő kulcsfontosságú infrastrukturális projektként az Európai Bizottság közös érdekű projektnek minősítette a Viking Linket. Az ilyen projektek célja, hogy támogassák az EU energia- és klímapolitikai célkitűzéseinek elérését, pl. a párizsi megállapodásnak megfelelően a gazdaság hosszú távú szén-dioxid-mentesítését.

www.siemens.hu  


NEWS: ; Robot, automatika ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.