Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens végrehajtotta az első nagy gázturbina cserét az Egyesült Államokban


2019.09.06
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens Gas and Power arra törekszik, hogy a világ mai és jövőbeni, legégetőbb energetikai problémáiban segítséget nyújtson az ügyfeleinek.

A nélkülözhetetlen alkalmazások keretében olyan termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat szállít, amelyek zöldebbé teszik a fosszilis energiát. Az egyik legutóbbi példa erre egy Alabamában végzett projekt, amelyben a Siemens végrehajtotta az első nagy gázturbina szekció cserét az USA-ban - a fenti kötelezettségvállalás részeként. Ezen a módon a Siemens hozzájárul ahhoz, hogy a folyamatosan fejlődő energiaágazatban az energia zöldebb és fenntarthatóbb legyen.
 
Ez év elején a Siemens új projektbe kezdett, melynek az a célja, hogy kicseréljék a PowerSouth McWilliams erőművének (Alabama, Covington County) gázturbina szekcióját (V84.2) egy újabb és hatékonyabb egységre, ami számos előnnyel jár. Az újabb SGT6-2000E egység a megbízható teljesítményéről ismert, és ebben az esetben is tökéletes, gazdasági szempontból megvalósítható alternatívát nyújtott azzal szemben, hogy rendszeres időközönként cseréljék az alkatrészeket és elvégezzék a karbantartásokat. A McWilliams erőművet a Siemens innovatív Si3D turbinalapátjaival szerelték fel, melyek aerodinamikus kialakítással és optimális hatékonysággal rendelkeznek.

A csere végrehajtását követően a McWilliams erőmű 114 megawatt (MW) teljesítményű és tisztább energiát állít elő, szemben a korábbi, átlagosan 102 MW-tal, ami elsősorban annak tudható be, hogy a bruttó nyílt ciklus hatékonyságot kb. 31 százalékról kb. 35 százalékra sikerült növelni. Ezen felül a NOx emisszió 13-16 részecske per millióról (ppm @ 15 százalék O2) 10 ppm-re csökkent.

"Ez a projekt fantasztikus példája annak, amikor a zsenialitás, a szakértelem és a tisztább energia előállítása iránti elkötelezettség együttesen mérhető előnyökhöz képesek juttatni mind az ügyfeleket, mind a fogyasztókat," mondta Vinod Philip, a Siemens Gas and Power üzletág Service Power Generation részlegének vezérigazgatója. "Mivel a világ egyre jobban odafigyel arra, hogy hogyan állítjuk elő és használjuk fel az energiát, a Siemenshez hasonló vállalatoknak segíteniük kell az ügyfeleiket az ezzel kapcsolatos problémák megoldásában, mégpedig innovatív és tisztább energetikai megoldásokkal, mint például a Brownfield Engine Exchange program."

Az egész világon szükség van a BEX programokra, mivel az energiahatékonyság elengedhetetlen az éghajlattal kapcsolatos célok eléréséhez. A BEX számos működő turbina esetében költséghatékony és gyors megoldást jelent a hagyományos karbantartásra, javíthatja a hatékonyságot, és egyben csökkentheti az üvegházhatású gázok kibocsátását is.
A fosszilis energia zöldebbé tételére irányuló erőfeszítések másik figyelemre méltó példája a brazíliai Braskem projekt. Ebben a modernizációs projektben két SGT-600 gázturbinában 60%-ban hidrogént tüzelnek. Ennek eredményeképpen hatékonyabb lesz a petrolkémiai komplexum ipari egységének gyártási folyamata, és csökkenhet a kibocsátás.

A Siemens élen jár a széntelenített energetikai rendszerek kialakításában, és a zöldebb energia előállítása folyamatosan központi kérdés, mivel az alacsony széntartalmú fosszilis energiák nyitják meg az utat a fenntartható jövő felé. Ennek keretében a Siemens folytatja a fenntartható energetikai megoldások terén végzett innovációt, például az alacsony széntartalmú vagy szénmentes üzemanyagok, a Power-to-X, a hálózati stabilitás, az akkumulátor tárolás, az energiahatékonyság, az üzemanyag-rugalmasság területén és sok egyéb területen is.

A szénmentesítés olyan cél, amelyet a Siemens és az ügyfelei is magukénak éreznek, a zöldebb jövő érdekében. A Siemens vállalta, hogy 2030-ra szénmentes lesz.

www.siemens.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;