Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Sulibiztos közlekedés


2019.09.02
Forrás: MorphoCom - LeasePlan Sajtóinformáció
BUDAPEST, 2019. szeptember 2. – A mai napon megkezdődött az őszi félév az iskolákban, ami sok család életében feszült időszak.

Ilyenkor pedig jellemzően nemcsak a kisgyerekes szülők, de a nagyvárosok közlekedése is a feje tetejére áll, hiszen jelentősen megnő a forgalom, amit útfelújításokkal járó dugók is tarkíthatnak. Emellett az iskolakezdés időszaka a megszokottnál kockázatosabb lehet a gyermekek számára a közlekedés szempontjából, akik életkorukból adódóan gyakran figyelmetlenebbek az utakon, és a veszélyérzetük is alacsonyabb, mint a felnőtteké. Ezért szeptemberben különösen fontos, hogy minden járművezető és gyalogos a szokásosnál is jobban odafigyeljen a biztonságos közlekedésre, főként az iskolák és óvodák környékén. A LeasePlan alábbi tanácsaival mindenki megfelelően felkészülhet a megnövekedett forgalomra.

Vigyázat, gyerek!
A biztonságos közlekedés és a balesetmegelőzés fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni gyermekeink számára, hiszen számos veszély leselkedik rájuk közlekedés közben, autóban utazó személyként, gyalogosként vagy akár biciklisként. Ez a téma az iskolakezdéssel kifejezetten aktuálissá válik, különösen a 13 év feletti gyerekek esetében, akik általában már egyedül mennek iskolába és ezért több kockázatnak is vannak kitéve közlekedési szempontból.  Tanévkezdéskor káosz lesz úrrá a közúti közlekedésben, mivel a nyári szabadságok után hirtelen rengetegen jelennek meg az utakon egyszerre, mindenki siet, és a szabálytalan parkolások is megszaporodnak azáltal, hogy sokan csak az útról lehúzódva félreállnak a gyermek autóból való kiszállásának idejére, nehezítve ezzel más autók mozgását. Ilyen felbolydult forgalmi körülmények között pedig a balesetek is gyakoribbak, amik a legtöbbször gyorshajtás, az elsőbbségadás elmulasztása, rosszul bevett kanyarok vagy a helytelen követési távolság miatt következnek be.  

Lassan járj, tovább érsz
A LeasePlan tanácsaival és egy kis odafigyeléssel könnyen elkerülhetjük a forgalmi veszélyeket. Indulás előtt mindig ellenőrizzük az autó műszaki állapotát, hogy ne útközben érjen minket meglepetés. A reggeli kapkodás helyett pedig szánjunk elegendő időt az iskolába vagy a munkahelyre való eljutásra, és ha tehetjük, csúcsidőn kívül utazzunk. A balesetek kockázatának csökkentése érdekében rendkívül fontos, hogy a gyerekek megfelelő közlekedésbiztonsági oktatásban részesüljenek. Szülőként is érdemes óvatosságra nevelni gyermekünket, például, hogy az utcán ne hallgasson zenét, a kanyarokban és kereszteződésekben legyen körültekintőbb, vagy hogy viseljen védőfelszerelést, ha biciklivel közlekedik.  

Manapság már helyi szervezetek is foglalkoznak a gyerekek közlekedési helyzetekre való felkészítésével. Ilyen többek között Az iskola rendőre program vagy a Magyar Autóklub oktatási programjai, melyek a biztonságos közlekedés szabályaira hívják fel a figyelmet. Ezenkívül Európa más országaiban is számos példamutató kezdeményezés van. Ausztriában például olyan térképeket készítettek szülők és fiatalok számára, amelyek jelölik a biztonságos útvonalakat, illetve a javasolt átkelőhelyeket az iskolákhoz, és azokat a területeket, ahol fokozott elővigyázatosságra van szükség.

Beépített védelem
A gyalogosok körültekintése azonban önmagában nem elegendő, a járművezetőknek is figyelniük kell rájuk, illetve egymásra. Emellett fontos, hogy a gyalogosokkal együtt kölcsönösen tartsák be a közlekedési szabályokat és a sebességhatárokat, legfőképp a 30 km/h-s övezetekben. Ezenfelül ma már a technológia is a segítségünkre van abban, hogy minél biztonságosabban közlekedhessünk. Az egyik leghatékonyabb védelmi funkció az autóban a kicsik számára a gyermekbiztonsági rendszer – vagyis a gyerek magasságának és súlyának megfelelő, helyesen rögzített ülés –, de az olyan vezetőtámogató rendszerek, mint az intelligens sebesség-asszisztens és a vészféksegéd is megakadályozhatják a közlekedési baleseteket vagy enyhíthetik azok következményeit.

A LeasePlanről
A LeasePlan 1,8 millió autót üzemeltet több mint 30 országban. A több mint 50 éves tapasztalattal rendelkező vállalat küldetése, hogy ügyfelei számára a legmagasabb szintű, jövőálló flottaszolgáltatásokat nyújtsa, és rugalmasan biztosítson számukra bármilyen autót, bármikor és bárhol. Ezáltal az ügyfelek a saját tevékenységük fejlesztésére koncentrálhatnak.  

A LeasePlan két jelentős és bővülő piacon tölt be vezető szerepet: a LeasePlan üzletág keretében új autókat mint szolgáltatást értékesít, CarNext.com üzletágával pedig a prémium minőségű, három-négyéves használt autók piacára koncentrál. A vállalat lízingtevékenysége a gépjárművek teljes életciklusára kiterjed a vásárlástól a finanszírozáson és üzemeltetésen át egészen a teljes körű szervizszolgáltatásig, amelyeket általában három-négyéves futamidejű szerződések keretében biztosít. A CarNext.com a legmegbízhatóbb használt autók teljes Európát lefedő digitális piactere, melynek segítségével bárki bármikor és bárhol könnyedén juthat a LeasePlan és partnerei flottáiból származó használt autókhoz.

Az 1994-ben alapított LeasePlan Hungária Zrt. a LeasePlan Corporation NV csoport tagja, és Magyarországon a flottaüzemeltetés egyik vezető szakértője. További információért keresse fel a vállalat weboldalait:
leaseplan.com
autotartosberlet.hu 


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Ipari hírek

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.