Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Kínai e-kereskedelmi kapcsolatait erősíti a Budapest Airport


2019.09.06
Forrás: Budapest Airport, Hírek
Kínában járt a Budapest Airport Ingatlan és Cargo Üzletágának képviselete, ahol szakmai konferencia keretében vitatták meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyre fontosabbá váló e-kereskedelmi szerepét.

A Budapest Airport az orosz AirBridgeCargo légitársasággal közösen workshopot szervezett két Kínai nagyvárosban, Sanghajban és Hong Kongban. A szakmai rendezvényen olyan légiáru-szállítási és e-kereskedelmi cégek vettek részt, mint a Yunda Express, az STO Express és az SF Express, de csingtaoi és a hsziani repülőtér és a Sanghaji Magyar Főkonzulátus is képviseltette magát.

A konferencián René Droese, a Budapest Airport Ingatlan és Cargo Üzletágának igazgatója kiemelte: „A Budapest Airport jó úton halad afelé, hogy a közép-kelet-európai régióban Kína legfőbb légiáru-kereskedelmi központjává váljon. A térségben az e-kereskedelmi piac évi mintegy 80 milliárd euróval növekedett az utóbbi években. A Budapest Airport – részben annak köszönhetően, hogy a régió központjában helyezkedik el – könnyedén ellátja az egész térséget a légi úton érkező online kereskedelmi áruval, és kiválóan szolgálja a hazai import és export tevékenységet is.

A Kína és a Budapest Airport közötti légi szállítmányozási kapcsolatok egyik fontos fejlesztése volt az idén elindult, Cargolux által üzemeltetett Csengcsou-Budapest járat, és szintén jelentős szerepe van a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok erősítésében a közvetlen Sanghaj-Budapest járatnak is, amely az utasok mellett jelentős mennyiségű légi teherárut is szállít.

A Shanghai Airlines Sanghaj-Budapest járata és annak légiáru-kapacitása komoly előny Magyarország számára, amely által kihasználhatjuk a közép-kelet-európai régió folyamatos e-kereskedelmi növekedését.” – mondta Bolla Szilárd, sanghaji magyar főkonzul. Hozzátette: „Bízunk benne, hogy Kínából és az ázsiai, illetve csendes-óceáni térségből további járatok és logisztikai befektetések valósulnak meg a közeljövőben.

A workshopon résztvevő szakemberek megismerkedhettek a most épülő logisztikai bázis, a BUD Cargo City nyújtotta piaci előnyökkel is. A BUD Cargo City a Budapest Airport új szállítmányozási terminálja lesz, amely összesen 32.800 m2-es raktárterületet és speditőr épületet is magában foglal. A bázishoz tartozó 32.000 m2-es, beton burkolatú előtér tovább bővíti a repülőtér légiáru-kezelési kapacitásait: egyszerre akár két Boeing B-747-8F típusú repülőgép is elfér majd az új állóhelyeken.

A Budapest Airport a BUD Cargo city átadásával ideális e-kereskedelmi környezetté válik Kína számára, hiszen itt nemcsak a légiáru-szállítás növekedésének egészét támogatjuk majd, hanem a kínai import- és exportpiac regionális elvárásainak teljesítését is segíthetjük – hangsúlyozta René Droese. „Aktívan jelen vagyunk Kínában, és az AirBridgeCargo Airlines, valamint a Sanghaji Magyar Főkonzulátus munkájának köszönhetően az e-kereskedelemmel foglalkozó legnagyobb kínai cégek is megismerhették a budapesti repülőtér szolgáltatásait, a magyar vállalatok számára pedig a jövőben egyszerűbbé válhat a kínai régióba történő áruexportálás.

www.bud.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;