Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Volkswagen Ferdinand Piëch-et gyászolja


2019.08.28
Forrás: Porsche Hungaria, Volkswagen Haszonjárművek Sajtóközlemény
Wolfsburg / Budapest, 2019. augusztus 28. –A Volkswagen-csoport gyászolja egykori vezérigazgatóját, a Felügyelő Bizottság elnökét Prof. Dr. Ferdinand Piëch-et.

A Felügyelő Bizottság és az Igazgatóság a 660.000 alkalmazott nevében őszinte részvétét fejezi ki a családnak, és tiszteleg Piëch kimagasló tevékenysége előtt, melyet a Volkswagen, a Csoport márkái és az autóipar egészének fejlesztése során nyújtott.
    
Hans-Dieter Pötsch, a Volkswagen AG Felügyelő Bizottságának elnöke: "Ferdinand Piëch az autóipari történelemét írta szenvedélyes menedzserként, ötletekben gazdag mérnökként és a jövő víziójával rendelkező vállalkozóként. Az 1960-as évektől kezdve jelentősen megváltoztatta az autó fejlesztését, előmozdította az egész iparágat, és mindenekelőtt a Volkswagent, a társaságot globális mobilitási csoporttá alakítva át. Cégünk és munkatársaink sokkal tartoznak Piëch professzornak. Mélységes tisztelettel hajtjuk meg fejünket munkássága előtt. Gyászolunk családjával és hozzátartozóival. Mindig tiszteletteljes emlékezetben fogjuk tartani őt és munkásságát.”
 
Dr. Herbert Diess, a Volkswagen AG vezérigazgatója: "Ferdinand Piëch merész volt, vállalkozói szempontból következetes és technikailag ragyogó. Fiatal mérnökként a Porsche márkát a versenyek világába vezette olyan legendás járművekkel, mint a 917 és a Le Mans-i győzelem. 1972 óta az Audit új technológiai szintre emelte olyan innovációkkal, mint a quattro hajtás vagy a TDI motor, és ügyvezető igazgatóként prémium márkává alakította az Audit. A Volkswagen-csoport vezetőjeként Ferdinand Piëch elősegítette a cég nemzetközivé válását, a Bentley, a Lamborghini és a Bugatti az integrációját vállalatcsoport tagjai közé, és a következetes platform stratégia útján vezette márkáinkat a nemzetközi versenyképességhez, integrálta a Scania-t és az MAN-t a csoportba, lefektetve egy globálisan versenyképes haszongépjármű-beszállító alapjait. Technológiai szempontból ő és a fejlesztő csapatai rendszeresen túlléptek a megvalósíthatóság határain: a világ első egy literes autójától az 1001 lóerős Bugatti Veyronig. De Ferdinand Piëch mindenek előtt a legapróbb részletekbe menően a minőséget és a tökéletességet hozta el az autóiparba, mélyen rögzítve ezeket a Volkswagen DNS-be. Hálával és nagy tisztelettel tekintek munkásságára. "

Prof. Dr. Ferdinand Piëch 1972-ben kezdte pályafutását az Audi AG-nál, és az Audi AG vezérigazgatója volt 1988-tól, majd 1993-ban a Volkswagen AG vezérigazgatói posztját vette át. 2002-ben Ferdinand Piëch-et a Volkswagen AG Felügyelő Bizottságának elnökévé választották. 2015-ben lemondott megbízatásáról a Volkswagen-csoportnál.

Ferdinand Piëch emlékére a zászlókat fél-árbocra eresztik több Volkswagen helyszínen, ideértve Wolfsburgot és Drezdát is.

A Volkswagen Haszonjárművek
„Világszerte a legjobb szállítási megoldásokat kínáljuk ügyfeleinknek”
A Volkswagen Haszonjárművek a Volkswagen-csoport önálló márkájaként globálisan fejleszt, gyárt és értékesít könnyűkategóriájú haszongépjárműveket. Termékei között szerepel a Transporter, a Caddy, a Crafter és az Amarok sorozat. Ügyfeleivel konzultálva a Volkswagen Haszonjárművek színvonalas járműkoncepciókat, valamint telematikai és logisztikai megoldásokat kínál, mégpedig a természeti erőforrások kímélése és a lehető legmagasabb színvonalú gazdaságosság jegyében. A márka 2018-ban mintegy 499,700 könnyűkategóriájú haszonjárművét értékesítette, amelyek Hannoverben (Németország), Poznańban (Lengyelország), és Wrześniában (Lengyelország) készültek. A Volkswagen Haszonjárművek világszerte több mint 21 ezer munkatársat foglalkoztat.

www.vwh.hu    


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; VW

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.