Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Prof. Dr. Peter Hofmann a KUKA igazgatótanácsának műszaki fejlesztési tevékenységekért felelős új tagja


2019.08.09
Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A technikai témák szakértőjeként prof. Dr. Peter Hofmann 2019. november 1-től főmérnöki beosztásban a KUKA Részvénytársaság Igazgatótanácsának új tagja.

A KUKA AG felügyelőbizottsága a mai ülésén prof. Dr. Peter Hofmannt 2019. november 1-jei hatállyal kinevezte a KUKA AG Igazgatótanácsának tagjává.

Átfogó műszaki ismereteinek köszönhetően Peter Hofmann ideális személy, amikor a KUKA Igazgatótanácsának bővítéséről van szó” – jelentette ki Dr. Andy Gu, a KUKA AG felügyelőbizottságának elnöke. „Reméljük, együttműködésünk sikeres lesz” – tette hozzá Peter Mohnen, a KUKA AG ügyvezető igazgatója: „Peter Hofmann személyében egy olyan elismert műszaki szakértő csatlakozott a KUKA csapatához, aki széleskörű iparági tapasztalatokkal rendelkezik. A Igazgatótanács kibővítésével a műszaki és az innovációs kérdések még inkább hangsúlyos szerepet kapnak tevékenységünkben.

Peter Hofman korábban a bajorországi Neutraublingben a Krones AG alelnökeként kutatási, fejlesztési és digitalizálási tevékenységekkel foglalkozott. A Stuttgarti Egyetemen légiközlekedési és űrhajózási,valamint informatikai tanulmányokat folytatott. Miután informatikából doktorált, szakmai karrierjét Sindelfingenben, a Daimler-Benz AG fejlesztőmérnökeként kezdte. Számos pozíciót töltött be, így műszakilag magas szintű termékek fejlesztéslében és gyártásában nemzetközi téren átfogó ismereteket szerzett. 2003-ban a Drezdai Műszaki Egyetemen az autóipari mechatronikai rendszereket oktató tiszteletbeli professzor lett.

Dr. Hofmann 2005-ben automatizálási technikával kezdett foglalkozni. Ingelfingenben a Bürkert GmbH & Co KG műszaki vezetőjeként vezérlő- és szabályozó részegységek fejlesztéséért volt felelős. 2010 és 2017 között Esslingenben, a Festo AG-nál dolgozott. Alelnökként a vállalat új folyamat-automatizálási egységének létrehozásáért felelt. Az új üzleti egység sikeres kiépítését követően Dr. Hofmann 2013-tól 2017-ig a Festo AG globális kutatással és fejlesztéssel foglalkozó alelnöke volt.

Dr. Hofmann sváb származású, nős, 1964-ben született a baden-württembergi Tuttlingenben.

www.kuka-robotics.com   

 


NEWS: ; Robot, automatika ; IT, informatika ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; KUKA

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.