Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A KUKA mobil robotokat fejleszt félvezetőgyártáshoz


2019.08.13
Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A félvezetőgyártás komplex folyamat. Olyan mobil, automatizált félvezetőgyártás, amely lehetővé teszi az alkatrészek szállítását az egyik lépéstől a következőig, mindezidáig nem létezett. A KUKA Wafer Handling Solution révén ez most megváltozik.

A félvezetők mindenhol jelen vannak

A kisméretű, okos számítógépchipek, az úgynevezett félvezetők ma már mindenhol jelen vannak a mindennapi életben: az okostelefonokban, a táblagépekben vagy akár az autókban is. Épp a gépjárműipar megatrendjei szempontjából bír ez a komponens központi jelentőséggel. A félvezetőgyártás során a szilícium kémiai elem szeletek formájában kerül feldolgozásra. A szeletek a gyártás során tisztatér-körülmények között, speciális műanyag kazettákban kerülnek tárolásra, és számos folyamatlépésben kerülnek megmunkálásra. Mivel a félvezetők iránti kereslet továbbra is növekedni fog, a gyártók szeretnék a gyártási folyamatot is tovább automatizálni.

Szeletek automatikus kezelése: A KUKA Wafer Handling Solution

A KUKA a KUKA Wafer Handling Solution révén kifejlesztette a világ első egy kézből származó megoldását, amely automatizált módon tudja szállítani és kezelni a félvezetőket tartalmazó kazettákat. Az alkalmazás egy szabványosított Automated Guided Vehicle-ből (AGV) és egy a gyakorlatban bevált LBR iiwa könnyűépítésű robotból áll. Ehhez jól átgondolt megfogórendszer került kifejlesztésre. A szoftver is a KUKA-tól származik.

Robotikai megoldás a félvezetőipar számára tisztatér-környezetben

A mobilitásról a mobil KMR 200 CR platform gondoskodik. A platform Mecanum kerekkel rendelkezik, amelyek minden irányba lehetővé teszik az omnidirekcionális mozgást. A platformon lévő érzékelők valós időben érzékelik a környezetet, és így megelőzik az ütközéseket. Az ember és robot közötti együttműködésre képes LBR iiwa a platformra van felszerelve. A robot érzékenysége lehetővé teszi a sérülékeny szelettartó kazetták biztonságos és rázkódásmentes kezelését. Az alkalmazás harmadik komponense a testre szabott megfogó. A megfogórendszert a KUKA szabadalmaztatta.

Szoftver vezérli a mobil robotflottát

A szeletek kezelésére szolgáló tisztatér-alkalmazás esetében mind a hardver, mind a szoftver a KUKA-tól származik. A szeletkezelő szoftvermegoldás problémamentesen illeszkedik a félvezetőgyártók Manufacturing Execution rendszeréhez. A szoftverbe integrált flottamenedzser úgy irányítja a szállítási feladatokat, hogy optimális, automatizált félvezetőgyártást biztosítson. Az összes megoldás egy kézből származik, és tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez rendkívül rövid üzembe helyezési időket tesz lehetővé, ami a rendszert a piac legrugalmasabb anyagmozgató rendszerévé teszi.

www.kuka-robotics.com


NEWS: ; Robot, automatika ; CNC ; IT, informatika ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; KUKA

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
- Hogyan tudja jól eladni ipari cégét? ; - CégeladásBlog.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Kiemelt eladó ipari ingatlanok ;
- Telekingatlanok.hu : Telek ingatlanok ;
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mezőgazdasági, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 11.000 videó:
IpariCégek.hu
.