Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens ipari erőművet épít a németországi Marl Vegyipari Parkban


2019.10.11
Forrás: Siemens, Hírek
Egy kulcsrakész projekt keretében a Siemens egy kimagaslóan hatékony kombinált ciklusú erőművet készül építeni a németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában található Marl Vegyipari Parkban.

A rendelés egy speciális vegyszerekre szakosodott csoporttól, az Evonik Industriestól érkezett. Az új ipari erőmű 2 blokkból fog állni, egyenként 90 megawatt villamosenergia-termelő kapacitással,  és egyaránt termel majd áramot és technológiai gőzt a vegyipari park számára. A park integrált gőzhálózata a jövőben mintegy 2000 otthont is ellát majd távfűtéssel, melynek révén tüzelőanyag hatékonysága meghaladja majd a 90%-ot. E kombinált ciklusú erőművel az Evonik utolsó szénerőművét is lecseréli a Marl Vegyipari Parkban. Mivel az erőmű földgázból fog termelni környezetbarát villamosenergiát, technológiai gőzt és távhőt, a vállalat évente egymillió metrikus tonnával tudja majd csökkenteni CO2-kibocsását, amivel jelentősen hozzájárul a szén-dioxid-mentesítéshez. Az erőmű, melynek építése a tervek szerint még 2019-ben megkezdődik, várhatóan 2022-ban áll majd üzembe. A Siemens Gas and Powerrel együttműködve a Siemens finanszírozási ága, a Siemens Financial Services (SFS) kifejezetten az Evonikra szabott lízingfinanszírozó megoldást dolgozott ki. A KfW IPEX Bankkal és az LBBW-vel közösen az SFS fogja kezelni a lízingszerződés refinanszírozását. A projekt értéke több száz millió euró.

Az erőmű megépítésével, melynek műszaki és kereskedelmi koncepcióját a Siemens és az Evonik közösen dolgozta ki, segítünk az Evoniknak jelentős mértékben csökkenteni CO2-kibocsátását” - mondta Michael Becker, a Siemens Gas and Power pénzügyi igazgatója. „A csúcstechnológiájú erőmű ráadásul megbízható villamosenergia- és technológiai gőzellátást biztosít majd a vegyipari park számára. További előny, hogy az erőmű többféle gázt is képes felhasználni, mely egyben gazdasági megvalósíthatóságát is tovább erősíti.

Azzal, hogy az új erőmű megépítése mellett döntöttünk, több mint 80 év után véget vetünk a villamosenergia és a gőz szénalapú termelésének a Marlnál, globális szinten pedig közel ötödével csökkentjük  az üvegházhatást okozó gázok éves közvetlen kibocsátását üzemeinkben” - mondta Thomas Wessel, az Evonik HR igazgatója. „Örülünk, hogy a Siemens áll mellettünk, egy megbízható partner, aki segít, hogy elérjük ambiciózus éghajlat-változási célkitűzéseinket.

A Siemens Financial Services szakértelme a pénzügyi konstrukciók kialakítása terén és az energiaiparral kapcsolatos sok évnyi tapasztalata lehetővé tették, hogy az ügyfél igényeire szabott finanszírozási megoldást dolgozzunk ki,” - mondta Veronika Bienert, a Siemens Financial Services GmbH pénzügyi igazgatója. „A projektet így a technológiát és a szervizelést biztosító Siemens Gas and Powerrel szoros együttműködésben lehet megvalósítani.

A Siemens szállítási terjedelme két egyforma erőműblokk, ipari gázturbniák,  gőzturbinák, generátorok, kiegészítő rendszerek és a vezérlőrendszer kulcsrakész kiépítését foglalja magába.

Egy hosszú távú szervizmegállapodás keretében a Siemens 15 éven át végzi majd mindkét gázturbina megelőző karbantartását. A megállapodás az erőmű napi szintű ellenőrzését szolgáló távoli diagnosztikai szolgáltatásokat és az üzemeltetési adatok havonkénti elemzését is magába foglalja. E digitális szolgáltatások biztosítani fogják az erőmű kimagasló rendelkezésre állását.

A speciális hőhasznosító kazánok és katalizátorok alkalmazásának köszönhetően a rendszer a földgázon kívül újragázosított cseppfolyós földgázzal (LNG) és számos egyéb gázzal, pl. a termelési folyamatokból származó maradványgázokkal is képes üzemelni. Az erőmű mindkét blokkja nem csupán villamosenergiát, hanem óránként akár 220 metrikus tonna technológiai gőzt is tud termelni. Nagyfokú rugalmasságának köszönhetően, mely révén kompenzálni tudja a megújuló forrásokból a villamosenergia-hálózatba visszatáplált energia ingadozásait, és mivel távhőt is képes termelni, az erőmű egyben Németország energetikai átalakulását is támogatja.

A Siemens Gas and Power-ről a www.siemens.com/energy weboldalon talál további információkat.

A Siemens által az ipar számára kínált energetikai megoldásokról a www.siemens.com/industrial-energy weboldalon talál további információkat.

www.siemens.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Ipari Park ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;