Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Eredményes működés változékony piaci környezetben


2019.11.13
Forrás: Rába, Hírek
A Rába csoport konszolidált árbevétele közel 38 milliárd forintot ért el 2019. I-III. negyedévében, ami 9,3 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva.

Jelentős rugalmassággal és maximálisan a vevői igényekre hangolt gyártással sikerült a társaságnak a harmadik negyedév végére is eredményes gazdálkodást felmutatnia.

A Rába csoport 1,19 milliárd forintos üzemi nyereséget ért el 2019. I-III. negyedévében, amelyhez mindhárom üzletág pozitív eredménnyel járult hozzá. A megtermelt, 2,7 milliárd forintot kitevő EBITDA tömeg, amely közel 5 százalékkal haladja meg a bázisidőszakit, is jelzi, hogy a Rába megőrizte gazdálkodási hatékonyságát a bérterhek és energiaárak emelkedése, valamint a változékony piaci kereslet mellett is. Az európai nehéz tehergépjármű piacon a jogszabályi szigorítások után lassulás volt megfigyelhető, ugyanígy csökkenő kereslettel jellemezhető a globális mezőgazdasági és az orosz teherautó szegmens, míg a buszok továbbra is jól fogytak Oroszországban. A Rába üzletmenetét jelentősen befolyásoló további tényező, hogy a Honvédelmi Minisztériummal 2018-ban megkötött új keretszerződés 2019-re esedékes megrendelései nem realizálódnak, így azokból bevétel nem várható az idei évben.

2019. első háromnegyed évében stabil likviditási pozíció jellemezte a Rába Csoportot. A nyereséges és hatékony működés eredményeként az előző év azonos időszakához képest 3,7 százalékkal növekedett a saját tőke mértéke.

Üzletpolitikánk alapja és piaci pozíciónk megőrzésének záloga, hogy kapacitásainkat, termékkörünket a vevői igények szerint, rugalmasan kezeljük. Emellett nemzetközileg elismert kompetenciáinkra és a hamarosan teljes kapacitással rendelkezésre álló, modernizált gyártási technológiánkra alapozva új üzletek építésével igyekszünk ellensúlyozni piaci környezetünk ismét érzékelhető bizonytalanságát.” – hangsúlyozta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu  


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Ipari cégek ; Rába

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.