Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A németországi Bell Equipment GmbH cégnél a billenőplatós dömpereket igm robotokkal hegesztikA németországi Bell Equipment GmbH cégnél a billenőplatós dömpereket igm robotokkal hegesztik


2020.02.04
Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
A dél afrikai építőgépgyártó cég a németországi Bell Equipment GmbH leányvállalatát 2000 -ben a harmadik európai telephelyeként alapította.

A Bell dömpergyártó üzemet 10 hektáron és 16.000 m2 alapterületű gyártócsarnokkal teljesen újonnan építették fel, ahol minden aktuális méretű billenőplatós jármű rugalmasan legyártható.

Munkadarabok tekintetében 18t …46t volumenű vályús billenőplatókról van szó, melyek a jövőben 60t térfogatot is elérnek. A gyártás két lépcsőben valósul meg: első lépésben az igm robotcella a kisebb munkadarab csoportokat (hát-és homlokfalakat) hegeszti le, majd - fűzés után -  a nagy robotállomáson készrehegesztik a komplett teknőket.

A vályús billenőplatók gyártása a kezdetektől fogva automatizált

Az eisenachi üzem bővítése a kezdetektől fogva az automatizálást célozta meg. Központi koncepcióként szerepelt a teknős platók kétlépcsős automatikus hegesztése. Első lépésben a kisebb robotcellával a hát-és oldalfalak hegesztését végzik, ahol egy RTE499 héttengelyes függesztett hegesztőrobot egy függőlegesen is mozgatható 3,5 m kinyúlású forgókonzolon helyezkedik el. A hasznos munkatartományban 5,2 m átmérővel és 4,5 m magassággal minden tompa- és sarokvarratnál a vályúhelyzet folyamatosan biztosított, aminél egy L- manipulátorral a munkadarabok megfelelően pozicionálhatók.

Második automatikus gyártási lépésként az ellőheftelt platókat daruval emelik be a nagy robotberendezésbe. Itt egy 21 m hosszú felsőpályás robotrendszer áll rendelkezésre, ahol a hattengelyes függesztett robot a hosszpályás futás mellett vertikálisan és horizontálisan is mozgatható. Mivel a csarnok magassága limitáltan csak 7 m, ezért a függőleges mozgatásnál teleszkópos verzió került alkalmazásra. Az RTE496 hegesztőrobot 2m vertikális mozgatással és a manipulátor 2,3 m forgatási tengelymagassággával minden varratnál biztosítani tudja a PA hegesztési poziciót. A megengedetten 10 tonnával terhelhető forgatókészülék teljesen integrálva van robotrendszer vezérlésébe. Az ellenoldali görgős alátámasztás motorosan mozgatható utazópályán helyezkedik el és programozhatóan minden platótípushoz beáll. A forgatótárcsa és görgős alátámasztás közötti távolság 5.500 mm - 7500 mm között állítható. A befogó készüléket az igm és Bell cégek közösen fejlesztették ki.

Hegesztőrobot lézerkamera

Az elemek és alcsoportok összeépítésénél sajnos elkerülhetetlen a relatív nagyobb illesztési hézagok megléte és változása, amely a hegesztő robotoknak külön kíhívást jelent. Ahhoz, hogy a hegesztési varratok minőségét garantálni tudjuk egy iCAM lézerkamera is alkalmazásra került, amely pontosan felismeri az illesztési hézagok helyzetét és méretét, állandóan mér és folyamatosan szabályozza a hegesztési paramétereket (hegesztési és huzalelőtolási sebességeket, lengetés szélességét, stb.). Olyan rövid varratoknál, ahol a standard szenzortechnika (gázterelőhüvelyes és ívvezérelt szenzorok) is elegendőek, ott az iCAM lézerkamera automatikusan és programozottan lehelyezhető, illteve felvehető.

www.igm-group.com   


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika ; Hegesztés ; Lézer ; Ingatlan, építőipar ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; igm

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.