Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Total bővíti szélerőműveit Franciaországban, a Global Wind Power France megvásárlásával


2020.04.01
Forrás: Stern Communications - Total Sajtóközlemény
Párizs – A Total folytatja növekedését a megújuló energia piacán Franciaországban egy jelentős befektetéssel a szélenergia termelésben.

A Total a Total Quadran révén, amely 100%-ban megújuló energia fejlesztéssel és termeléssel foglalkozik Franciaországban, megvásárolta a Global Wind Power France (GWP) társaságot teljes egészében. Ez a vállalat 1000 megawatt (MW) szárazföldi szélerőmű projektekből álló portfólióval rendelkezik, köztük egy 250 MW-os szélerőművel, mely a tervek szerint 2025-ben kezdi meg a termelést.

A „Vents d’Oc’ 2019-es felvásárlását követően, ez az új befektetés megmutatja a Total elkötelezettségét a megújuló energia minden fajtájának bővítése területén, miközben hozzájárul Franciaország energiaátalakítási céljainak megvalósításához. A Total Quadran jelenlétét tovább erősíti a portfóliójához adott közel 1000 MW kapacitású beépített és üzemeltetett projekt, benne egy 500 MW kapacitású szárazföldi szélerőművel. Ezzel a vállalat megerősíti törekvését, hogy Franciaország megújuló energiapiacának egyik fő szereplője legyen.” – mondta Philippe Sauquet, a Totál gáz, megújulóenergiák és energia területekért felelős elnöke. A GWP csapata csatlakozni fog a Total Quadran-hoz, kiegészítve a csapat már meglévő szakembereit abból a célból, hogy felgyorsítsák a szélerőművek fejlesztését Franciaországban. 

A Total és az alacsony széntartalmú villamos energia

A törekvés részeként, mely során a vállalat a felelős energiatermelés jelentős szereplőjévé akar válni, a Total egy alacsony szén tartalmú elektromos művekből álló portfóliót alakít ki, azzal a céllal, hogy 2040-ig az értékesítés összértékének 15-20%-át az tegye ki. Manapság, a Total bruttó alacsony széntartalmú energiatermelésének kapacitása közel 7 gigawatt, amelyből több mint 3 gigawatt megújuló energiaforrásból származik. A 2020 elején bejelentett több, mint 5 GW teljesítményű napenergia projekttel a csapat jó úton halad, hogy 2025-re elérje a 25 GW kapacitású célját telepített megújuló energiaforrásból származó energiatermelő kapacitással. 

A Total Quadran-ról
A Total Quadran, a megújuló energiaforrások úttörője, meghatározó szerepe van Franciaországban és annak tengerentúli területein, megújuló villamosenergia termelési források fejlesztésével és építésével (szél-, fotovoltaikus-, víz- és biogáz erőművekkel). A Total Quadran több, mint 300 megújuló energiával működő erőművet üzemeltet Franciaországban több mint 900 MW kapacitással, amelyek évente 1 765 GWh megújuló energiát termelnek. Ez közel 1 millió ember éves fogyasztásával egyezik meg, és megközelítőleg évente 590 000 tonna szén-dioxid kibocsátás megtakarítását jelenti.

A Total-ról
A Total kiemelkedő szereplője az energia piacnak, üzemanyagok, földgáz és alacsony szén-dioxid kibocsátású villamosenergia termelésével és forgalmazásával foglalkozik. A 100.000 alkalmazottunk elkötelezett a jobb energia iránt, amely biztonságosabb, megfizethetőbb, tisztább és a lehető legtöbb ember számára elérhető. Több mint 130 országban aktívan, arra törekszünk, hogy felelősségteljes energiatermelővé váljunk.

www.total.hu  


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem


IpariCégek.hu: VÉTEL - ELADÁS ;
Ipari cégek ; Ipari hírek ; Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Cégből kiszállás ;
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?
Működő, vagyonnal rendelkező cégek eladását, vételét, több évtizedes gyakorlati tapasztalattal megvalósíthatjuk: Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ; Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ; Cégfejlesztés ;
¤ Cégből kiszállás ; Működő cég eladása ; Eladó fémipari cégek ;
¤ Híreink ; YouTube videó csatornánk hírei ;