Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Új 80 GHz-es kompakt radarok a gondmentes szintméréshez


2020.04.27
Forrás: Siemens, Hírek
A Siemens bemutatja a 80 GHz-es Sitrans LR100 radaros szinttávadó családot, mely kompakt tokozásával és kis sugárzási szögével könnyen telepíthető a tartályok meglévő csatlakozási pontjaira vagy műanyag tartályok esetén, akár a tartály megbontása nélkül is.

A jeladók magas, 80GHz-es frekvenciája megbízható mérést tesz lehetővé még pára, kondenzáció, turbulencia vagy porzó, ömlesztett anyagok jelenléte esetén is. Az egyedi mikrochipes technológia gyenge jel mellett is gyors mérést és rendkívüli érzékenységét biztosít.

A termékcsalád három változatból áll. Sitrans LR100: egyszerű feladatokra, 8 méter méréstartománnyal és 4-20mA kimenettel. Sitrans LR110: 15 méter méréstartománnyal, HART 7.0 kommunikációval és ATEX tanúsítvánnyal. Sitrans LR120: 30 méter méréstartománnyal, 4°-os nyílásszöggel és az elárasztás elleni védelemhez opcionális búvárharanggal. A HART vagy Modbus RTU kommunikációval rendelkező, kétvezetékes hurok táplált szintmérők energiafogyasztása rendkívül alacsony, a gyors indítás pedig ideális a CSO alkalmazásokhoz (vegyes csatornahálózatok túlfolyói).

A távadók megbízható mérésére támaszkodva a dolgozók kevésbé vannak kitéve veszélyes helyzeteknek: nem kell a tartályokra felmászniuk, zsompok fölé kihajolniuk, vagy szűk helyekre bekúszniuk a műszerek karbantartásához. Mivel nincs vakzóna, a mérés egészen a mérőfejig stabil, így elkerülhető a költséges túltöltés. Emellett a 2 mm mérési pontosság növeli az alkalmazás üzembiztosságát a teljes méréstartományon.

Mindezeket a tulajdonságokat egy korrózióálló és IP68 védettségű, PVDF tokozás foglalja magába. Az üzembehelyezés az integrált Bluetooth interfészen, a Sitrans Mobile IQ alkalmazáson vagy a Sitrans RD150 távoli digitális kijelzőn keresztül is történhet. A Sitrans RTU3030C terminál egység megbízhatóan képes a mért értékek fogadására a legtávolabbi mérési pontoktól is, vagy szükség esetén hozzáférhet az LR100 konfigurációjához. 

A kritikus szintmérések és más folyamatirányítási adatok felhasználása új lehetőségeket kínál az üzembiztonság növelésében, a folyamat elemzések és a fejlesztési lehetőségek azonosítása területén. A felhasználók a vezérlőterem kényelméből is nyomon követhetik a méréseket vagy a diagnosztikai és karbantartási információkat, illetve csatlakozhatnak a Siemens MindSpherehez, a felhő alapú, nyílt IoT operációs rendszerhez.

www.siemens.hu   


* NEWS * ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika ; Internet ; Fém, gépipar ; Műanyag ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.