Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Az Atos és a Siemens digitális iker megoldást vezettek be a gyógyszeriparban világszerte


2020.06.02
Forrás: Siemens, Hírek
Az Atos, mely a digitális átalakulás egyik globális éllovasa, és a Siemens, mely a mérnöki tervezésé, a gyógyszeriparral karöltve a termelékenység fokozását célozzák meg egy innovatív új megoldással, mely a gyógyszergyártási folyamat digitális másolatán alapul.

A gyógyszeripar által jelenleg tesztelt innovatív „digitális iker” a gyógyszergyártás folyamatáról – mely az Internet of Things-en (IoT), a mesterséges intelligencián és az Advanced Analyticsen alapul – a hatékonyság és a rugalmasság fokozását szolgálja gyógyszeripari termékek gyártása során.

A kísérleti tanulmány tanulságai szerint ez a potenciálisan forradalmi megoldás új lehetőségeket teremt, pl. a meglévő folyamatok fenntarthatóbbá fejlesztésése. Mindez csökkenti a kísérletezés időigényét és pazarlását, szavatolja az állandó minőséget, és új, „tervezett minőség” modellek bevezetésével biztosítja, hogy a termék elsőre megfelelő legyen. A megoldás a folyamatok minősége és megbízhatósága terén is optimalizált intézkedésekkel szolgál.

A gyógyszeripari termékek gyártása és engedélyeztetése összetett és időigényes folyamat. E kihívások leküzdésére az Atos és a Siemens egyik globális gyógyszeripari partnere úgy döntött, hogy kipróbálja az Atos és a Siemens stratégiai globális partnersége keretében közös befektetéssel és üzleti együttműködéssel kifejlesztett és kiépített innovatív új megoldást. A „Folyamat digitális ikre” a gyártási folyamat adott lépésének teljes virtuális másolata, mely a tényleges berendezésbe telepített IoT érzékelőkkel van összekapcsolva.

Nagy mennyiségű összetett adatot állít elő, és azonnali képet ad a műveletek összes részletéről. A folyamat virtuális és fizikai ábrázolásainak ötvözésével, valamint előrejelző modellek és valós idejű analitika alkalmazásával az Atos és a Siemens segítenek a gyógyszeriparnak „újra feltalálni” a gyártási környezet kulcsfontosságú elemeit.

Nagy öröm számunkra, hogy a globális gyógyszeripar szerves részévé tesszük a digitális technológiákat, hogy megbirkózhasson a jelen és a jövő kihívásaival” – mondja Paul Albada Jelgersma, az IoT és a Siemens MindSphere Codex szolgáltatásainak vezető globális elnökhelyettese az Atosnál. Az Atos és a Siemens által kifejlesztett „Folyamat Digitális Ikrével” megbízható digitális lenyomat jön létre a gyógyszeripari termékekről a termékfejlesztési ciklus során, a tervezéstől egészen a termelésig.

„Az értéklánc minden egyes pontjának digitalizálásával a gyógyszeripar várhatóan gyorsabban tudja majd eljuttatni a gyógyszereket a laboratóriumoktól a betegekig.” – mondja Rebecca Vangenechten, a Siemens gyógyszeripari üzletágának vezetője. „Kihívásokkal teli út volt ez, mely során a partnerek a tudományra, technológiára és innovációra alapozva megteremtették a jövő folyamatfejlesztésének és gyártásának alapjait”.

A megoldáshoz az Atos az informatikai infrastruktúra, konzultálás, integráció és adattudomány terén – különösen a mesterséges intelligencia és az IoT megoldásokhoz és szolgáltatásokhoz fűződő Codex-szel kapcsolatosan – szerzett szakértelmét, a Siemens pedig a gyógyszeripari OT rendszerekkel kapcsolatos Digitális Vállalati szakértelmét nyújtja, melynek fontos részei a Simatic Sipat a minőség valós idejű nyomon követéséhez és a StarCCM+ , valamint a HEEDS a folyamatok modellezéséhez és szimulálásához.

Az Atos és a Siemens előre integrált digitális iker megoldása természetének köszönhetően bármely léptékű vagy összetettségű termelési folyamatban alkalmazható. A technológiai építőelemek kiigazításával az Atos és a Siemens hatékonyabban tudják az ügyfél igényeihez szabni a digitális iker alkalmazását a gyógyszeriparban, a vegyiparban, a folyamatipar ágazataiban és egyéb piacokon.

www.siemens.hu    


NEWS: ; IT, informatika ; Internet ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.