Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A TÜV által ellenőrzött biztonság az ipari gyártásban végzett lézeres anyagmegmunkálás során


2020.06.08
Forrás: KUKA Robotics, Szaksajtó
A lézersugár-források növekvő teljesítményével együtt járnak a megnövekedett biztonsági követelmények. A megoldás: KUKA LaserSpy 4.0.

Ezzel a TÜV által bevizsgálat optikai érzékelővel olyan aktív biztonsági rendszerhez jut, amely biztonságosabb és gazdaságosabb a passzív rendszerekkel szemben.

A lézer elleni védelemben használt védőfal-rendszereknek nagy terhelést kell kibírniuk

A lézerek teljesítménye megnövekedett, a lézersugárzás javult és a fókusztávolság egyre hosszabb. Meghibásodás esetén a védőfalrendszerek erősebb sugárzásnak lennének kitéve, mint amit ki kell bírniuk. A megfelelő védelem biztosításához passzív biztonsági rendszerek esetén a lézervédelmi kabinokat extrém méretűre kellene építeni. Csak így maradna megfelelő távolság a lézer fókuszától és a sugárzás így nem juthatna ki. Erre azonban gyakran nincsen lehetőség vagy túl nagy költségekkel jár. A KUKA LaserSpy 4.0-hez hasonló aktív lézeres rendszerek helytakarékos és költséghatékony alternatívát kínálnak.

Ipari környezetben is használható, gazdaságos lézer elleni védelem

A KUKA LaserSpy 4.0 esetében egy olyan lézervédelmi optikai érzékelőről van szó, amely aktívan felügyeli a kabin védőfalrendszerét. Ha az érzékelő túl magas sugárzást mér a falelemek között, például egy átlövés esetén, néhány milliszekundum elteltével megszakítja a biztonsági áramkört és a lézerfolyamat leáll. A berendezés és a kezelő így megfelelő védelmet kapnak. A KUKA LaserSpy 4.0 ennek során felügyeli a védőfal fényzáró köztes terét. A működő rendszer feltétele tehát egy kétfalú kabin.

Folyamatfelügyelet az ipari gyártásban végzett lézeres anyagmegmunkálás során

Ha a lézersugár megsérti a kabin belső falát, az optikai érzékelő felismeri ezt a hibát és lekapcsolja lézersugár forrását a vészhelyzeti áramkörön keresztül, mielőtt a sugár áthatolhatna külső védőfalon. Ez a 850 – 1100 nanométer hullámhossz-tartományban működő nagyteljesítményű sugárforrások esetén érvényes. „A fenti működési elv lehetővé teszi számunkra a folyamat biztonságos felügyeletét“, mondja Matthias Mießen, a KUKA lézeres biztonságtechnikai projekmenedzsere.

Az IEC / EN 60825-4 szabványban a lézer elleni védőfalakra vonatkozó valamennyi műszaki követelmény teljesül. „A KUKA LaserSpy 4.0 megoldása ennek ellenére gazdaságos, hiszen nem kell szükségtelenül nagy cellákat építeni a védelem biztosításához“, mondja Matthias Mießen. Minden érzékelő detektorokat tartalmaz, amelyek körben helyezkednek el egy mag körül. Így egy 3,50 méteres terület felügyelhető minden irányban. 

www.kuka-robotics.com     


NEWS: ; Robot, automatika ; Fém, gépipar ; Lézer ; Ipari hírek ; Business ; KUKA

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.