Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Magyarországi Rendezvényszervezők- és Szolgáltatók Szövetsége HUNGEXPO Zrt.


2020.03.13
Forrás: HUNGEXPO, Sajtóközlemény
Az elmúlt hetek során kiemelt figyelemmel követtük a koronavírus (COVID-19) terjedését, mely drámai társadalmi és gazdasági következményekkel járhat.

A kormány által elfogadott, jelen helyzetben teljes mértékben racionális és érthető intézkedések – rendkívüli jogrend és a veszélyhelyzet kihirdetése – a rendezvényiparra nézve súlyos rövid-és hosszú távú következményeket jelenthet. Mindenekelőtt azonban a legfőbb feladatunk most az, hogy megóvjuk munkatársaink, partnereink, látogatóink, beszállítóink biztonságát és egészségét ebben a feszült helyzetben.

A rendezvényszervező cégeket, beszállítókat és alvállalkozókat egyaránt érinti többek között az a korlátozás, amely a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények betiltásáról szól. Szinte minden rendezvény elmarad, vagy átkerült egy másik, későbbi időpontra. Ebben a helyzetben az iparág szereplőinek rendkívüli támogatásra/szolidaritási intézkedésekre van szüksége ahhoz, hogy túlélje a következő hónapokat.

A világban, így Magyarországon is a rendezvényipar létfontosságú szerepet tölt be a gazdaság működésében. Ahhoz, hogy túljussunk ezen a jelenlegi, nehéz időszakon, az egész rendezvényiparnak össze kell fognia. Felelősek vagyunk azokért az alvállalkozóinkért, beszállítóinkért, akik elengedhetetlen részesei az iparágunknak. Támogatni kell őket annak érdekében, hogy megvédjük ezeket a cégeket. Nem kockáztathatjuk azon vállalkozások bezárását, amelyek hozzájárulnak a hazai rendezvényipar magas színvonalához, hiszen a szektornak mindenképpen szüksége lesz rájuk, amint a krízis véget ér.

A Magyarországi Rendezvényszervezők-és Szolgáltatók Szövetsége több szakmai szövetséggel együttműködve a kormány döntéshozóinak címzett javaslatcsomagon dolgozik, melynek célja, hogy a jelenlegi válságos időszakban megakadályozza a tömeges elbocsátásokat. Közös teherviselést, járulékcsökkentést, átütemezést, vagy egyéb könnyítést szeretnének elérni.

Magyarországi Rendezvényszervezők-és Szolgáltatók Szövetsége felhívja a kormány, valamint a kamarák, szakmai szervezetek, nagy rendezvények szervezőinek, kiállítási központok vezetőinek a figyelmét arra, hogy közösen támogassák ezt az javaslatcsomagot. Az ágazatba fektetett tudás, szakértelem és az egész rendezvényipar jövője függ most ettől.

Budapest, 2020. március 13.

www.hungexpo.hu   


NEWS: ; Ipari hírek ; Kiállítás ; Hungexpo

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.