Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Siemens bevezeti munkahelyi távolságtartási megoldását a *következő normál üzemű* gyártás irányítására


2020.06.29
Forrás: Siemens, Hírek
A gyártók új kihívásokkal néznek szembe, amikor a jelenlegi COVID–19-pandémia idején újraindítják vagy fenntartják folyamataikat.

Amíg tart „a következő normál üzem” előkészítése, a gyártóknak a dolgozói biztonság következő szintjeivel kell foglalkozniuk, beleértve a fizikai távolságtartás előírásainak megfelelő gyártási környezetek és munkafolyamatok megvalósítását. A jól bevált hardverek és szoftverek kombinálásával a Siemens létrehozott egy új megoldást, amellyel a vállalatok gyorsan és hatékonyan modellezhetik a dolgozók közötti, valamint a gyártósorokat és az üzemkialakítást érintő interakciót. Az új megoldás továbbá azt is lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy egy végpontok közötti digitális ikret hozzanak létre annak érdekében, hogy szimulálják a dolgozói biztonságot, továbbá létrehozzák és optimalizálják a munkaterületek elrendezését és jóváhagyják a biztonsági és hatékonysági intézkedéseket a jövőbiztos gyártósorok elősegítése érdekében. 

A Siemens SIMATIC Valós Idejű Helymeghatározó Rendszerrel (RTLS) a vállalatok folyamatosan mérhetik a távolságot a dolgozók között, valós idejű vizuális visszajelzést adhatnak a dolgozók számára a másoktól tartott távolságukról és létrehozhatnak egy naplót minden mozgásról és interakcióról, amely az idő során zajlik. Ily módon a Siemens SIMATIC RTLS nemcsak megkönnyíti a biztonságos távolságtartást, de számos előnyt is biztosít.

A Siemens SIMATIC RTLS kombinálása a tényleges gyártási környezet digitális ikrével lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy modellezzék és szimulálják ahogy a dolgozók interakcióba lépnek a berendezésekkel és egymással, elérhetővé téve ezzel a biztonság és termelékenység újbóli megteremtését és optimalizálását rövid távon, valamint a teljes művelet újra alakításának jóváhagyását, mielőtt költségesebb fizikai változtatásokat tennének. 

Segítünk ügyfeleinknek létrehozni a biztonságos munkakörnyezetet, amely rendkívül fontos, mivel szeretnének hatékonyan és megbízhatóan termelni a példátlan körülmények közepette” – nyilatkozta Tony Hemmelgarn, a Siemens Digital Industries Software elnök-vezérigazgatója. „A valós idejű távolságtartás kezelése és a digitális szimuláció kombinációja segít a vállalatoknak a mai biztonságos munkakörnyezet fenntartásában és abban, hogy tájékozott döntést hozzanak a folyamatban lévő és hosszú távú optimalizálással kapcsolatban.

Ennek a megoldásnak a megvalósításához a Siemens SIMATIC RTLS transzpondereit jelvényekbe ágyazzák be, amelyeket minden dolgozó egyéni védőfelszerelésként visel. Az egyes folyamatoknál elhelyezett RTLS-vevőkészülékek ezután folyamatosan nyomon tudják követni és rögzíteni tudják a munkaerő mozgását. Amikor két dolgozó kockázattal járó helyzetbe kerül (pl. kevesebb mint 1,8 méter távolság van közöttük), jelvényük egy jelzést fog megjeleníteni, figyelmeztetve őket a helyzetre. Az idő során gyűjtött adatok elemezhetők annak érdekében, hogy azonosítani lehessen azokat a „hot spotokat”, ahol gyakran előfordulnak kockázattal járó helyzetek. Az ilyen helyzetek könnyen kezelhetővé válnak a digitális iker segítségével, amelyet a Siemens Tecnomatix® Process Simulate és Plant Simulation szoftverek biztosítanak. A begyűjtött adatok hasznosításával új gyártási elrendezések vagy munkafolyamatok szimulálhatók, amíg az egyik biztosítja a kívánt eredményt, amely így beépíthető a fizikai működésbe.

Mindezek mellett a gyártó nyomonkövethetőségi funkcióval is kibővítheti a megoldást a Siemens telephelyi megoldásain vagy egy applikáción keresztül (pl. a Siemens Trusted Traceability alkalmazása a Siemens MindSphere® felhőalapú, nyílt IoT operációs rendszerén), amely lehetővé teszi a gyors, átfogó kapcsolatelemzést egy tényleges munkahelyi megbetegedés sajnálatos előfordulása esetén. Az érintett dolgozóval kapcsolatos minden mozgás és kapcsolat vizuálisan megjeleníthető, lehetővé téve azon személyek gyors értesítését, akik közeli kapcsolatba kerültek a dolgozóval, ezenkívül az érintett fizikai környezetek szelektív (és nem az egész telepehelyet érintő), alapos tisztítását. 

A Siemens erőteljes, gyorsan alkalmazható megoldást biztosít, amely segít a gyártóknak a folyamataik irányításában és a nagyobb biztonság, termelékenység és költséghatékonyság elérésében jelenleg és a Covid-19 utáni időszakban is” – mondta Raj Batra, a Siemens USA Digital Industries operatív vállalatának vezetője. „Megoldásaink jól bevált technológiákból tevődnek össze, amelyek egy-két héten belül eredményeket hozhatnak a legtöbb gyártó számára.”  

További információkat arra vonatkozóan, hogy a Siemens miként segíti a gyártókat ezekben a nehéz időkben, ezen az oldalon találhat: 
https://www.sw.siemens.com/page/covid-19  

www.siemens.hu    


* NEWS * ; Ipari hírek ; Business ; IT, informatika ; Fém, gépipar ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.