Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Akkumulátoros elektromos Scania tehergépkocsit üzemeltet majd Dániában a Coop


2020.07.14
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
Dánia legnagyobb kiskereskedelmi üzlethálózata, a Coop, egy akkumulátoros elektromos Scania tehergépkocsit alkalmaz majd a városi áruelosztási tevékenységében.

Ez a legfrissebb példája annak, hogy a Scania haladó gondolkodású ügyfelekkel közösen fejleszt fenntartható közlekedési megoldásokat. 

A megújuló bioüzemanyagokkal és hibrid elektromos megoldásokkal üzemelő nehézkategóriás járművek használata az egyik leghaladóbb országgá tette Dániát a fenntartható közlekedés terén. Mostantól akkumulátorról üzemelő, tisztán elektromos hajtású járművek is megjelennek az útjaikon. Az akár 140 kilométer becsült hatótávolságú Scania tehergépkocsi a tervek szerint 2021 első negyedévében áll majd üzembe a Coop vállalatnál. A hatótávolság gyorstöltési lehetőségekkel növelhető, például az áruk fel- és lerakodása közben. 

Túl lassan halad a zöld átállás a közlekedési ágazatban” – mondta Nicolaj Boysen, a Coop Danmark logisztikai igazgatója. „Ezért úgy döntöttünk, hogy magunk állunk ennek az élére, hogy felpörgessük a fejlődést és megmutassuk, ez egy járható út.” 

A szén-dioxid-kibocsátástól mentes üzemelés és a csendes elektromos hajtásnak köszönhetően jóformán nulla zajszennyezés révén az akkumulátoros elektromos tehergépkocsik ideálisak a városi elosztófuvarozásban. A forrástól a kerékig számított károsanyag-kibocsátástól mentes üzemelés előfeltétele, hogy az elektromos áram ne fosszilis energiaforrásból származzon, és ilyenek széles körben rendelkezésre állnak Dániában. 

A Scania továbbra is folytatja a beruházásokat és a fejlesztéseket a villamosítási megoldások terén, és már kezdjük elérni azt a fordulópontot, amikortól a villamosítási megoldások a nehézsúlyú áruszállításban önmagukban is életképes beruházásnak tűnnek ügyfeleink számára. A Coop fenntarthatósági célkitűzései összhangban állnak a mieinkkel, és örömmel várjuk ezt a szoros együttműködést, amely során közösen tesszük meg a villamosítás lépéseit” – mondta Anton Freiesleben, a Scania dániai értékesítési igazgatója. 

A Scania 2020-ban mutatja majd be hivatalosan az akkumulátoros elektromos teherautóit. A vállalat már most is gyárt akkumulátoros elektromos buszokat és hibrid elektromos tehergépjárműveket, illetve autóbuszokat a megújuló bioüzemanyagokkal működő járműveinek széles választéka mellett. 

A TEHERGÉPJÁRMŰ ADATAI: 

¤  Legnagyobb megengedett össztömeg: 20 tonna (A fülke-alváz nagyobb saját tömegét ellentételezi a dán kormány jogszabálya, amely akár 2 tonnával nagyobb össztömeget enged meg az akkumulátoros elektromos járműveknek) 

¤ Hajtásképlet: 4x2 

¤  Hajtáslánc: 230 kW teljesítményű villanymotor / 290 kW csúcsteljesítmény, kétfokozatú sebességváltó, 2150 Nm legnagyobb nyomaték 

¤  Energiatárolás: Li-ion-akkumulátor, 135 kWh felhasználható energia 

¤  Töltés: 130 kW legnagyobb teljesítmény, egyenáram esetén (CCS) 

¤  Hatótávolság: akár 140 km (fuvarfeladattól/üzemeléstől függően) 

¤  Elektromos mellékhajtás teljesítménye: 50 kW 

¤  Scania L-szériás városi fülke térdepléssel és az utasoldali ajtóban alul elhelyezett kiegészítő ablakkal 

A Scaniáról 
A Scania a közlekedési megoldások világszinten is vezető szállítója. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt élen járunk a fenntartható közlekedési rendszerre való átállásban. 2019-ben 91.700 tehergépkocsit, 7.800 autóbuszt és 10.200 ipari, illetve hajómotort szállítottunk ki ügyfeleinknek. Nettó értékesítési árbevételünk meghaladta a 152 milliárd svéd koronát, amelynek mintegy 20 százaléka a szolgáltatásokkal kapcsolatos. Az 1891-ben alapított Scania vállalat ma már több mint 100 országban tevékenykedik és körülbelül 51.000 főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés Svédországban összpontosul, ám Brazíliában és Indiában is működnek ágazatai. A termelés Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában folyik, míg regionális termelőközpontok üzemelnek Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a TRATON SE vállalatcsoport része. 
További tájékoztatás: www.scania.hu
.


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Energia, közmű, akkumulátor ; Ipari hírek ; Business ; Ipari cégek ; Scania

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.