Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

A Scania harmadik éve várja a jelentkezőket a Young Professionals elnevezésű tehergépjármű-szerelői képzésére


2020.09.02
Forrás: Scania, Sajtóközlemény
A Scania Hungária Kft. folytatja a többéves együttműködést az elismert Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum, Fáy András Technikummal.

A több mint 100 éve működő fővárosi oktatási intézményben idén is elindul a közös tehergépjármű szerelői képzés. 

Az ingyenes képzésre azok jelentkezését várják, akik az ország bármely szakképzésében nappali tagozaton tanulnak, továbbá autószerelő, autóelektronikai műszerész és autótechnikus szakmára szakosodtak, valamint az idei tanévben iskolájuk végzős osztályába lépnek. 

A program tervezetten 120 órás (nagyrészt online), melynek elméleti és gyakorlati része a Fáy András Technikumban (BGSZC) zajlik, kiegészülve a tanuló lakóhelyéhez legközelebb eső Scania márkaszervizben (Biatorbágy, Budapest, Lébény, Nagykanizsa, Szeged, Tiszaújváros) folytatott szakmai gyakorlattal. A képzés ideje alatt a tanulók megismerik a haszongépjárművek sajátosságait úgy mint a dízelmotorok felépítését, a tüzelőanyagellátó-rendszert, a légfékrendszert és a villamos hálózatot. 

Hiába tartottam ismeretlennek a terepet, mégis belevágtam, ugyanis vonzott az a tény, hogy, ha részt veszek a képzésen és elvégzem a Scania Young Professionalst, akkor új ismeretekre tehetek szert és kipróbálhatom magam a tehergépjármű-szervizelés terén is. 

Oktatóink amellett, hogy új információkat adtak át, kamion alkatrészek és működési szimulációk bemutatásával is bővítették ismereteinket. A biatorbágyi Scania szervizben töltött gyakorlatom során – ahol jelenleg is dolgozom – kollégáim mindig elláttak hasznos tanácsokkal és figyeltek arra, hogy amit tanultam, azt megismerjem a gyakorlatban is, továbbá ki is egészítették a tudnivalókat, illetve olykor vissza is kérdeztek fontos dolgokra. 
Egy nagy család vagyunk. A Scania maga a csapatszellem! 

Mostanra teljesen beleszerettem a tehergépjármű-szerelésbe, pedig eleinte úgy véltem, soha nem tudnám elképzelni a mindennapjaimat ezek között a nagy vasak között.” – így jellemezte a Scania tehergépjármű szerelői képzést Szabó Péter, a Scania Young Professionals program egyik idén végzett diákja. A programban részt vevők a Scania-szabványnak megfelelő szakmai képzésben vesznek részt, és lehetőséget kapnak a legújabb technológiával és professzionális Scania felszereléssel való munkavégzésre, illetve hosszú távon akár tanulmányúton is részt vehetnek a Scania külföldi szervizeiben. 

Számos juttatás része a programnak, ideértve az anyagi támogatást ösztöndíj formájában, ami a tanulmányi eredménytől függően akár havi nettó 45.000 Ft is lehet a szervizben eltöltött gyakorlati időre vonatkozóan, vagy az étkezési hozzájárulást havi nettó 8.000 Ft értékben. A vidékről érkezőket az ingyenes budapesti kollégiumi elhelyezésen kívül utazási támogatással is segíti a Scania. A képzést sikeresen elvégzők lehetőséget kapnak a Scania magyarországi szervizhálózatában történő elhelyezkedésre. 

A képzés részletes leírása és a jelentkezés menete a www.youngprofessionals.hu oldalon található. Az yps@scania.hu email címre küldött levélre a Scania Hungária Kft. HR osztálya válaszol. 

A Scaniáról 
A Scania a közlekedési megoldások világszinten is vezető szállítója. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel együtt élen járunk a fenntartható közlekedési rendszerre való átállásban. 2019-ben 91.700 tehergépkocsit, 7.800 autóbuszt és 10.200 ipari, illetve hajómotort szállítottunk ki ügyfeleinknek. Nettó értékesítési árbevételünk meghaladta a 152 milliárd svéd koronát, amelynek mintegy 20 százaléka a szolgáltatásokkal kapcsolatos. Az 1891-ben alapított Scania vállalat ma már több mint 100 országban tevékenykedik és körülbelül 15.000 főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés Svédországban összpontosul, ám Brazíliában és Indiában is működnek ágazatai. A termelés Európában, Latin-Amerikában és Ázsiában folyik, míg regionális termelőközpontok üzemelnek Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a TRATON SE vállalatcsoport része. 
További tájékoztatás: www.scania.hu.


* NEWS * ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Scania ; Fém, gépipar

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.