Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Gyorsabb villanymotor-gyártás a Wire Brake alkalmazásával


2020.10.12
Forrás: Siemens Mobility Hírek
A Siemens új alkalmazást fejlesztett ki a villanymotorok gyártásának felgyorsításához, mely a lineáris tekercselés során optimálisan szabályozza a huzal feszességét, és minimalizálja a húzóerő ingadozásait.

A négyszögletes formájú tekercsek automatikus gyártásakor a Wire Brake szoftveralkalmazás a rézhuzal feszességét szabályozza. A passzív rendszerekhez képest ez gyorsabb és jobb minőségű tekercselést tesz lehetővé. Ez a funkció a SIMOTION preciziós mozgásvezérlő rendszer standard „Simotion Wire Brake” könyvtárának alkalmazásával illeszthető be a gép projektjébe, lerövidítve ezzel a fejlesztői munkát és csökkentve az üzembe helyezési költségeket. Az alkalmazás algoritmusai között szerepel a tekercselés négyszögletes geometriája, a huzalfeszességet szabályozó fék tengelyét vezérlő „TensionControl” elemek, valamint a vezérlő bütykök (cam-ek) számításaihoz referenciaértékeket alkalmazó „CamGeneration”. 

A villamosítás, a digitalizáció és az elektromobilitás folyamatos térnyerése egyre magasabb igényeket támaszt a villanymotorok elektromos állórészeit automatikusan gyártó gépekkel szemben. A maximális termelékenység, a termékváltások közötti rövidebb beállítási idők, és a kiváló minőségű tekercselés elvárása mellett ez a trend a berendezések rendelkezésre állására és a hajtásláncban való alkalmazásukra összpontosít. A Siemens átfogó portfóliót kínál a villanymotorok teljes gyártási folyamatának integrált automatizálásához és a szükséges folyamatparaméterek rögzítéséhez. A SIMATIC S7-1500 vezérlő és a SIMOTION mozgásvezérlő rendszer egyszerű alkalmazásokhoz és nagy igényeket támasztó feladatokhoz is ideálisak, míg a könyv formátumú SINAMICS S120 szervóhajtások nagydinamikájú precíziós mozgatásra szolgálnak, mint amilyenek a tekercselési alkalmazások.

A huzalok tekercseléséről az alábbi weboldalon talál további információkat:
www.siemens.com/wire

www.siemens.hu   


NEWS: ; IT, informatika ; Fém, gépipar ; Ipari hírek ; Business ; Siemens

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.