Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Véget ért az idei Ipar Napjai és Automotive Hungary szakkiállítás


2020.10.26
Forrás: HUNGEXPO, Sajtóközlemény
A koronavírus-járvány miatt a megszokottnál kevesebb kiállító és látogató ellenére pozitívan értékelték a részvevők.

A koronavírus-járvány miatt a megszokottnál kevesebb kiállító és látogató ellenére pozitívan értékelték a részvevők a most véget ért IPAR NAPJAI szakkiállítást, amelyet ezúttal az AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítással egy időben rendeztek a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Az üzleti partnerek egyetértettek abban, hogy a gazdaság újraindítása azon is múlik, hogy a cégek a járvány idején is megtalálják-e a mostani eseményhez hasonló kapcsolatteremtési lehetőségeket. A kiállítás szervezői a helyzethez igazodó rendkívül szigorú egészségügyi és higiéniás intézkedéseket vezettek be, amelyek betartása minimalizálta a fertőzés kockázatát.   

COVID-19 vírus okozta több mint fél éves kényszerszünet után október 19—22. között rendezte a HUNGEXPO az IPAR NAPJAI szakkiállítást és vele egy időben a 8. AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítást, amely így együtt – a világjárvány okozta nehézségek ellenére – ezúttal az ipar és a járműgyártás hazai és nemzetközi beszállítóinak és szolgáltatóinak találkozási pontja volt, és amelyen több mint 100 kiállító vett részt. A részvevők a megszokottnál kisebb kiállítói- és látogatói létszám ellenére pozitívan értékelték a kiállítást. 

A koronavírus rendkívül gyors alkalmazkodásra kényszerít mindenkit, így a gazdaságot, az ipart is – mondta a kiállítás megnyitójára küldött videóüzenetében Palkovics László ipari és technológiai miniszter. A tárcavezető szerint a változások jelentőségét jól mutatja, hogy „egyes előrejelzések szerint a mostani iskolások nagyrészt ma még nem létező munkakörökben fognak majd dolgozni.” A kormánynak ebben a helyzetben nem csupán követnie, hanem alakítania is kell az innovációs környezetet – tette hozzá a miniszter. 

Dr. Nagy Ádám, a tárca iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára a kiállítás idejére szervezett konferencia megnyitóján arról beszélt, hogy a járvány nem csupán az egészségügyet állította kihívás elé, hiszen biztosítani kellett a vállalatok működőképességét, a munkahelyeket és a gazdasági eredmények megőrzését is. 

A HUNGEXPO vezérigazgatója a vállalati együttműködések szerepét emelte ki. Ganczer Gábor szerint a gazdaság újraindítása részben azon is múlik, hogy a cégek a járvány idején is megtalálják-e a kapcsolatteremtés lehetőségeit. Mint mondta, a kiállítás legnagyobb eredménye az, hogy a baljós előjelek ellenére sikerült megrendezni. „Aki idén eljött, az a jövőbe, a saját növekedésébe fektetett be” – mondta a vezérigazgató. 

Sikeres volt a hagyományos B2B Beszállítói Fórum, amely egyedi üzleti lehetőségeket nyújtott a beszállítóknak és beszerzőknek kapcsolatteremtésre és üzletkötésre. A zártkörű fórumon az előzetes minőségi szűrőn már átesett, de a beszerzők számára korábban ismeretlen beszállító cégeket ismerhettek meg a partnerek. A Beszállítói Fórumon 50 beszállító több mint 110 találkozót bonyolított le 10 nagyvállalat beszerzőivel a kiállítás idején, és a visszajelzések alapján számos jelentős üzlet is köttetett

Hetedik alkalommal rendezték a kiállításon a Techtogether Automotive Hungaryt, a mérnökhallgatók országos versenyét. A 12 csapat 270 hallgatója a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, valamint az Óbudai Egyetem mérnöki képzését képviselte. A feladatok, amelyek komoly mérnöki kihívás elé állították a csapatokat ismert nemzetközi vállalatoktól és a magyar gép-és járműipar kiváló középvállalataitól érkeztek. A verseny helyszíni zsűrijét ebben az évben is a Gépipari Tudományos Egyesület biztosította. A versenyt az Arrabona Racing Team nyerte, a második helyen a Szombathelyi Gépész – StudentTechLab végzett, a harmadik idén a BME Formula Racing Team lett. Az idei esemény különlegessége volt, egyidejűleg zajlott az online térben és a helyszínen.

A HUNGEXPO ezúttal is mindent megtett, hogy minimalizálja a járványügyi kockázatot a rendezvények lebonyolítása során. Az elmúlt hónapokban összeállított egy POST COVID kézikönyvet, valamint létrehozta a Kiállítási Központ területére vonatkozó belépési szabályzatot. A kialakított koncepció tartalmazza a központilag előírt, alapvető higiéniai szabályokat, segíti ezek betartását, és jelentősen csökkenti a fertőzés kockázatát. 

Az intézkedések közé tartozott, hogy a beléptetés során a résztvevők testhőmérsékletét ellenőrizték a fogadócsarnokokban kihelyezett hőkamerás kapuval, mely egyúttal fertőtlenített is. A zsúfoltság elkerülése érdekében a HUNGEXPO szélesebb járófelületekkel, haladási irányok kijelölésével, előzetes online tárgyalási időpont foglalási lehetőséggel segítette a részvevőket. A kiállításnak helyet adó pavilonokat előzetesen fertőtlenítették, vírusmentesítették speciális fertőtlenítő gép segítségével. A négy nap alatt rendszeresen végeztek fertőtlenítő takarítást virucid és baktericid anyagokkal. (További részletek itt: 
https://cdn.hungexpo.hu/hungexpo/documents/Hungexpo_COVID19_kezikonyv_rendezvenyek_biztonsagos_ujrainditasara.pdf

A HUNGEXPO – ahogy az egy héttel korábban rendezett CONSTRUMA kiállításon – ezúttal is platformot biztosított a részvevőknek, hogy a lehető legbiztonságosabb módon, virtuálisan találkozzanak a látogatókkal. Ezzel a lehetőséggel 25 kiállító élt. 

A jelenlegi helyzetben a szervezők számára különösen fontosak a kiállítók és a látogatók visszajelzései, mert ezek alapján tervezhetik a jövő évi kiállításokat – mondta a kiállítás zárásaként Ganczer Gábor. „A most rendelkezésre álló adatok alapján van ok az optimizmusra: már eddig is több mint 60 kiállító jelezte részvételét a 2021-es Ipar Napjai MACH TECH kiállításra” – tette hozzá a vezérigazgató.  

www.hungexpo.hu  


* NEWS * ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés ; Robot, automatika ; Fém, gépipar ; Kiállítás ; Hungexpo

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.