Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k (sütik) elemzéséhez és tartalmakhoz történő felhasználásához.   További információk  

Új repülőgép-karbantartó hangárt létesít Budapesten az Aeroplex Kft.


2020.10.27
Forrás: Budapest Airport, Hírek
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren megvalósuló fejlesztés-sorozat: a mai napon ünnepélyes keretek között letették az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. újonnan épülő hangárjának alapkövét.

Az új repülőgép-karbantartó bázis 8.000 m2-en növeli meg a budapesti repülőtéren található karbantartó kapacitásokat, amely már 2022 februárjától a partnerek rendelkezésére áll. 

Új, több mint 8.000 m2 alapterületű repülőtér-karbantartó hangárt létesít az Aeroplex a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A hangárban egyidejűleg egy szélestörzsű, vagy négy keskenytörzsű repülőgép is helyet kaphat, a szakemberek pedig szinte valamennyi légijármű típus karbantartását képesek elvégezni. Az új hangár az 1. és a 2. Terminál között a már meglévő repülőtér-karbantartó hangárok szomszédságában kap helyet.

A fejlesztés tökéletesen illeszkedik az Aeroplex azon stratégiájába, miszerint a növekedés alapvető és meghatározó tényezője a több lábon állás. Az új hangár egy új képesség megszerzése, amely az Aeroplex Kft. kapacitásának és meglévő üzletágainak bővítése, amivel – a repülőtéren egyedülálló módon – immár „E kódú”, szélestörzsű repülőgép befogadására és egyben ezen gépek karbantartására is képes lesz.

Fónagy János miniszterhelyettes elmondta: „Az állami tulajdonú vállalat egyértelműen növekvő pályán halad előre, amelyben kétséget kizáróan szerepet játszik a több lábon álló üzleti stratégia és a menedzsment eredményközpontú szemlélete.” Fónagy János hangsúlyozta, hogy a növekedést tovább erősíti a megépülő - méretét tekintve hazánkban egyedülálló - hangár és a hozzá kapcsolódó fejlesztés. „A 2022 elején megvalósuló stratégiai beruházás 200 új munkahelyet teremt, egyúttal alátámasztja azon törekvésünket, hogy Magyarország az európai repülőgép-karbantartás élvonalába tartozzon” – emelte ki a miniszterhelyettes.

Simon Katalin az MNV Zrt. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az Aeroplex Kft. folyamatos növekedését, elért eredményeit követendő példaként kezelik az állami vagyon kezelésében. 

Az Aeroplex immár közel 30 éve tagja a repülőtéri közösségnek, a vállalat folyamatos fejlődés révén jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a térség egyik legdinamikusabban növekvő légikikötőjévé váljunk – mondta Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója az ünnepélyes alapkőletétel alkalmával. Hozzátette: - Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy repülőterünk hamarosan egy olyan magas színvonalú szolgáltatásnak adhat otthont, mint amilyet az Aeroplex új repülőtér-karbantartó hangára nyújt majd az ügyfeleknek.

Demény Árpád, az Aeroplex ügyvezető igazgatója kiemelte:„Az Aeroplex elmúlt években növekvő trendjeit megalapozó stratégiájának alapkövei a folyamatos és eredményorientált növekedés, a többlábon állás valamint a képességbővítés. Az új hangár ugyanezen trendek jövőbeni szilárd alapja és biztosítéka.” 

Az Aeroplex Közép-Európai Kft. repülőgép karbantartó bázisként 1992-ben jött létre Budapesten. A társaság - a menedzsment és a mögötte álló (mára 600 főt számláló) teljes személyi állomány támogató munkájának köszönhetően a vállalat tavalyi eredménye meghaladta az 500 millió forintot, és az idei év is a tervek szerint alakul. Az újratervezés egyben egy operatív kultúraváltást is jelentett, ami a cégben rejlő és a múltból hozott szakmai tudást ötvözi az eredményközpontú szemlélettel. 

www.bud.hu    


NEWS: ; Autó, jármű, közlekedés ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Ingatlan, építőipar ; Ipari hírek ; Ipari cégek ; BUD

¤ ¤ ¤ ¤ ¤
VIDEÓINK:
YouTube videó csatornánk hírei , Fogathajtás, lovas videó híreink
Videók: Ipari.hu - www.ipari.hu ;
¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Közvetítési honlapjainkról:
I.: EladóCégek.hu ;
II.: Ipariingatlanok.hu:
- Részletes kereső : Ipari, Üzleti, Mg-i, Telek ingatlanok ;

IpariCégek.hu: Ipari cégek ; Ipari hírek .Cégkeresés ; Eladási, vételi tanácsadás ;Befektető ajánlás, keresés, közvetítés ;Cégből kiszállás ;Cégfejlesztés ;
Értéket fejlesztünk és értéket közvetítünk
Az Ön működő ipari cégének miben segíthetünk?


Oldaltérkép ; Kapcsolat ;
Több mint 12.000 videó:
IpariCégek.hu
.